Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan lage koteletter?


Aya

Recommended Posts

Guest Gråtass

Begge deler, avhengig av hvor mange jeg skal steke. Hvis jeg bare skal ha 2-3 slenger jeg dem i panna, lager jeg fler tar jeg dem i ovnen i langpanne, da blir de så saftige og gode. (Også kan man fryse de man ikke spiser og ta de opp senere, tine dem og gi de ett sveip i panna, så er det middag på no time!)

Forøvrig er sjysaus den beste sausen, sterkt undervurdert, hos oss brukes den til alt også wok..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge deler, avhengig av hvor mange jeg skal steke. Hvis jeg bare skal ha 2-3 slenger jeg dem i panna, lager jeg fler tar jeg dem i ovnen i langpanne, da blir de så saftige og gode. (Også kan man fryse de man ikke spiser og ta de opp senere, tine dem og gi de ett sveip i panna, så er det middag på no time!)

Forøvrig er sjysaus den beste sausen, sterkt undervurdert, hos oss brukes den til alt også wok..

Hvor mange grader har du på stekeovnen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marinerer kotelettene med valgfri marinade, eller ta på smørklatter, krydder og mos brød og strø over. 160-180 grader og snu ofte. Evnt etterfyll med en smørklatt. Bruker også sjysaus til og poteter, gulrot, blomkål og broccoli. NAM, ble skikkelig sulten nå! (og ingen middag hjemme snufs!)

Lag noen ekstra og bruk som pålegg! :yawn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marinerer kotelettene med valgfri marinade, eller ta på smørklatter, krydder og mos brød og strø over. 160-180 grader og snu ofte. Evnt etterfyll med en smørklatt. Bruker også sjysaus til og poteter, gulrot, blomkål og broccoli. NAM, ble skikkelig sulten nå! (og ingen middag hjemme snufs!)

Lag noen ekstra og bruk som pålegg! :yawn:

Mmm, det hørtes utrolig digg ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koteletter: Skjær bort fett og bein. (Ypperlig Knottegodis). Salt og pepre på begge sider. Stek i litt brunet smør på litt over middels varme til de er gyldene uttapå og gjennomstekt inni. Skru ned varmen til svak og hell 2 desiliter kremfløte i panna. La koteletter og kremfløte smårurre til fløten er kokt inn til en tykk, lysebrun saus. Smak til med ekstra krydder, hvis du syns det trengs.

Båtpoteter: Del opp en haug poteter i båter. Rene men med skall. Krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland inn oljen, så potetene blir litt "sausa". Sett langpanna inn i forvarmet ovn. 18 - 200 grader. del opp en rød og en grønn paprika. Ikke ta med frø og kjerne. Etter ca tjue minutter tar du ut langpanna, rister litt på potetene og hiver oppi paprika og en hel hvitløk som du bare tar fra hverandre, slik at båtene ligger litt spredd, men med skall. Sett langpanna inn igjen. begynner du på kotelettene. Slik blir alt ferdig samtidig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det her var en OND OND tråd... her sitter jeg på skolen og er SULTEN! også leser jeg om middag :shocked:

blei liksom ikke noe mer sulten av det...

og det som er nevnt som tips virka jo KJEMPE nam nam nam :yawn:

nå vet jeg ikke helt hva jeg får laget til middag i dag da... men men... får håpe det blir noe godt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koteletter: Skjær bort fett og bein. (Ypperlig Knottegodis). Salt og pepre på begge sider. Stek i litt brunet smør på litt over middels varme til de er gyldene uttapå og gjennomstekt inni. Skru ned varmen til svak og hell 2 desiliter kremfløte i panna. La koteletter og kremfløte smårurre til fløten er kokt inn til en tykk, lysebrun saus. Smak til med ekstra krydder, hvis du syns det trengs.

Båtpoteter: Del opp en haug poteter i båter. Rene men med skall. Krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland inn oljen, så potetene blir litt "sausa". Sett langpanna inn i forvarmet ovn. 18 - 200 grader. del opp en rød og en grønn paprika. Ikke ta med frø og kjerne. Etter ca tjue minutter tar du ut langpanna, rister litt på potetene og hiver oppi paprika og en hel hvitløk som du bare tar fra hverandre, slik at båtene ligger litt spredd, men med skall. Sett langpanna inn igjen. begynner du på kotelettene. Slik blir alt ferdig samtidig.

Det er jo litt dumt å skjære bort fettet da det er dette som gir smak til kjøttet..... Fettet kan en heller skjære vekk etter steking og så gi det til små Knotter :yawn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo litt dumt å skjære bort fettet da det er dette som gir smak til kjøttet..... Fettet kan en heller skjære vekk etter steking og så gi det til små Knotter :P

Jeg skjærer heller aldri bort fett før jeg steker, da blir kjøttet saftigere, syntes jeg da :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Hvor mange grader har du på stekeovnen?

Jeg har ovnen på 180 grader, men har gammeldags ovn, altså ikke varmluftsovn.. Kan godt stekes lenge med sølvfolie over også ta av folien de siste minuttene, da blir de veldig saftige... Oh, sulten nå. Men gubben skal lage julepølse med rødkål og kokte poteter til middag. Hurra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke du vegetarianer? :innocent:

Jeg var, men kroppen min klarer ikke ta til seg alt jeg trenger- selv om jeg er kjempenøye med alt jeg spiser og knasker masse vitaminer.. Så etter et halvt år sleit jeg ekstremt med ledd og sånt, og siden både mamma og mormor har en av de mest alvorlige (og arvelig) former for leddgikt, og jeg ikke klarte å gå i mer enn en halvtime, fikk jeg ikke lov mer...:S

Djervekvinnen: hurra, håper det blir skikkelig godt:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg prøvde Trikem max relax på nyttårsaften og det virket veldig bra på min hund.    Spennende med hund på prøve med endel utfordringer masse lykke til🤗
    • Tilbake til start i trening av utgangsstilling og fot har Edeward fått IVEREN og GLEDEN i å utføre tilbake. Godisen har haglet og det har hjulpet. Hans aversjoner mot øvelsen er borte. Han har gitt meg på tom hånd mot å få kastet leke også. Tilbyr utgangsstilling og går klisterfot hver gang jeg har mat i hendene. Det er helt klart fremgang, på tross av å ikke egentlig være fremgang. Vi er tilbake på et punkt vi kan jobbe oss videre fra, men jeg tør ikke tøye strikken på en stund. Pengene må ligge på bordet ved bestilling en god tid fremover fordi tilliten er tynnslitt etter alle de hånlig nedlatende forsøkene på å narre ham til å utføre uten garantier om lønn. ..men han er IVRIG og GLAD igjen, og det er bra!  Ny milepæl: blir sittende ved kasting av apport - mens jeg har Vom i høyre hånd. Fremskritt det også. Han er så ivrig på å fly etter leker i bevegelse, der har jakten trumfet mat til nå. Små skritt. 
    • Da har vi entret en fryktperiode. Den som skulle starte ved 6 mnds alder startet plutselig i dag, 7 mnd og 8 dager gammel. Henger på greip med stor rase, tregere utvikling.  Han ville PLUTSELIG ikke entre bussen. Han som ELSKER buss! Bussjåførene elsker ham også, for han står som et skolelys og logrer ivrig og glad når de svinger inn på holdeplassen. Han bykser like glad og ivrig ombord. ..et. Bykset. Har bykset. Har elsket buss. Nå ville han IKKE gå ombord, helt plutselig. En hyggelig medpassasjerer tilbød seg å løfte ham ombord, noe Edeward satte STOR pris på, og takket mannen for i flere minutter etterpå. Ikke sett ham så takknemlig siden han oppdaget paraplyens funksjon.  Heldigvis er bygdebussen et samfunn, fullt av hundefolk, og alle de nærmeste trådte hjelpsomt til og var hyggelige og pratet og koste med ham, noe han ble kjempeglad for. Han elsker oppmerksomhet fra fremmede mennesker som elsker hund. It takes a village to raise a puppy. Ingen setback til fair of stairs da vi skulle av igjen, heldigvis. Spent på hva annet som plutselig blir skummelt fremover. Han får ikke relapse på trapper, og det neste skumle bør heller ikke bli heis. Han er for stor og tung til å bæres. I tillegg har han så ekstrem separasjonsangst, han kan ikke være hjemme alene unntatt når han er så utslitt at han MÅ sove.  Dette blir spennende fremover. Håper det går fort over igjen.  Utgangsstilling på tom hånd har forøvrig bedret seg litt. Den er langt fra bra, men det hender han gjør det for å være snill med meg, og legger ingenting imellom når han tydeliggjør at dette er en act of kindness fra ham til meg. Han har forstått at det gjør meg glad, så han belønner meg med utgangsstilling på tom hånd for å vise at han setter pris på adferden min innimellom. Kanskje blir det bronsemerket en dag. Kanskje. 
    • Ja her er det nok å jobbe med, det er helt sikkert 😅Hun er blanding mellom cavalier og puddel (det ligger noen bilder på instagram under lindaoglilje hvis noen vil se, har ikke lyst til å legge ut så mye her ettersom jeg bare har henne på prøve). Jeg kjører en Prius og buret står i baksetet, så tror ikke det er bilen som er problemet. Det er nok heller tidligere erfaring med bilkjøring som gjør dette et stressmoment for henne. Men hun er utrolig lydig da, så hun hopper inn i bilen når hun får beskjed om det. Hun er veldig søt når hun ikke er stressa, men det er jo sånn ca. én time i døgnet 😅 Men hun har bare vært hos meg en uke så hun trenger nok enda litt tid på å lande helt.
    • Morsomt med småplukk å jobben med😅Enig med @simira, ta det helt tilbake til start. Hvilken rase(r) er hun (noen er jo kjent for å ha et litt høyere stressnivå enn andre)? Og hvilken bil har du? Udyret mitt synes bilkjøring er helt ok i min kompakt suv (der tar hun hele bagasjerommet, så ikke plass til bur, men har lastegitter); men hun hater å kjøre bil om vi låner type stor kassebil der hun må være i varerommet. Stressnivået går til himmels. Gjør det hele lystbetont med bildøren åpen og motoren av i begynnelsen, om hun er mottakelig for sitt/bli kommando eller bare be henne hoppe opp i bilen (om hun ikke er så liten at hun må løftes inn da). Babysteps og alt det der, masse lykke til!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...