Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan lage koteletter?


Aya

Recommended Posts

Skrevet

Jeg skal lage koteletter til middag, med båtpoteter, grønnsaker og saus (sjy til meg). Hvordan lager dere koteletter? I ovn eller panne?

Guest Gråtass
Skrevet

Begge deler, avhengig av hvor mange jeg skal steke. Hvis jeg bare skal ha 2-3 slenger jeg dem i panna, lager jeg fler tar jeg dem i ovnen i langpanne, da blir de så saftige og gode. (Også kan man fryse de man ikke spiser og ta de opp senere, tine dem og gi de ett sveip i panna, så er det middag på no time!)

Forøvrig er sjysaus den beste sausen, sterkt undervurdert, hos oss brukes den til alt også wok..

Skrevet
Begge deler, avhengig av hvor mange jeg skal steke. Hvis jeg bare skal ha 2-3 slenger jeg dem i panna, lager jeg fler tar jeg dem i ovnen i langpanne, da blir de så saftige og gode. (Også kan man fryse de man ikke spiser og ta de opp senere, tine dem og gi de ett sveip i panna, så er det middag på no time!)

Forøvrig er sjysaus den beste sausen, sterkt undervurdert, hos oss brukes den til alt også wok..

Hvor mange grader har du på stekeovnen?

Skrevet

Marinerer kotelettene med valgfri marinade, eller ta på smørklatter, krydder og mos brød og strø over. 160-180 grader og snu ofte. Evnt etterfyll med en smørklatt. Bruker også sjysaus til og poteter, gulrot, blomkål og broccoli. NAM, ble skikkelig sulten nå! (og ingen middag hjemme snufs!)

Lag noen ekstra og bruk som pålegg! :yawn:

Skrevet
Marinerer kotelettene med valgfri marinade, eller ta på smørklatter, krydder og mos brød og strø over. 160-180 grader og snu ofte. Evnt etterfyll med en smørklatt. Bruker også sjysaus til og poteter, gulrot, blomkål og broccoli. NAM, ble skikkelig sulten nå! (og ingen middag hjemme snufs!)

Lag noen ekstra og bruk som pålegg! :yawn:

Mmm, det hørtes utrolig digg ut.

Skrevet

Koteletter: Skjær bort fett og bein. (Ypperlig Knottegodis). Salt og pepre på begge sider. Stek i litt brunet smør på litt over middels varme til de er gyldene uttapå og gjennomstekt inni. Skru ned varmen til svak og hell 2 desiliter kremfløte i panna. La koteletter og kremfløte smårurre til fløten er kokt inn til en tykk, lysebrun saus. Smak til med ekstra krydder, hvis du syns det trengs.

Båtpoteter: Del opp en haug poteter i båter. Rene men med skall. Krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland inn oljen, så potetene blir litt "sausa". Sett langpanna inn i forvarmet ovn. 18 - 200 grader. del opp en rød og en grønn paprika. Ikke ta med frø og kjerne. Etter ca tjue minutter tar du ut langpanna, rister litt på potetene og hiver oppi paprika og en hel hvitløk som du bare tar fra hverandre, slik at båtene ligger litt spredd, men med skall. Sett langpanna inn igjen. begynner du på kotelettene. Slik blir alt ferdig samtidig.

Skrevet

det her var en OND OND tråd... her sitter jeg på skolen og er SULTEN! også leser jeg om middag :shocked:

blei liksom ikke noe mer sulten av det...

og det som er nevnt som tips virka jo KJEMPE nam nam nam :yawn:

nå vet jeg ikke helt hva jeg får laget til middag i dag da... men men... får håpe det blir noe godt...

Skrevet
Koteletter: Skjær bort fett og bein. (Ypperlig Knottegodis). Salt og pepre på begge sider. Stek i litt brunet smør på litt over middels varme til de er gyldene uttapå og gjennomstekt inni. Skru ned varmen til svak og hell 2 desiliter kremfløte i panna. La koteletter og kremfløte smårurre til fløten er kokt inn til en tykk, lysebrun saus. Smak til med ekstra krydder, hvis du syns det trengs.

Båtpoteter: Del opp en haug poteter i båter. Rene men med skall. Krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland inn oljen, så potetene blir litt "sausa". Sett langpanna inn i forvarmet ovn. 18 - 200 grader. del opp en rød og en grønn paprika. Ikke ta med frø og kjerne. Etter ca tjue minutter tar du ut langpanna, rister litt på potetene og hiver oppi paprika og en hel hvitløk som du bare tar fra hverandre, slik at båtene ligger litt spredd, men med skall. Sett langpanna inn igjen. begynner du på kotelettene. Slik blir alt ferdig samtidig.

Det er jo litt dumt å skjære bort fettet da det er dette som gir smak til kjøttet..... Fettet kan en heller skjære vekk etter steking og så gi det til små Knotter :yawn:

Skrevet

Jeg blandet litt fra alle oppskriftene, og det ble sååå godt:D Takk folkens:D

Skrevet
Det er jo litt dumt å skjære bort fettet da det er dette som gir smak til kjøttet..... Fettet kan en heller skjære vekk etter steking og så gi det til små Knotter :P

Jeg skjærer heller aldri bort fett før jeg steker, da blir kjøttet saftigere, syntes jeg da :wink:

Guest Gråtass
Skrevet
Hvor mange grader har du på stekeovnen?

Jeg har ovnen på 180 grader, men har gammeldags ovn, altså ikke varmluftsovn.. Kan godt stekes lenge med sølvfolie over også ta av folien de siste minuttene, da blir de veldig saftige... Oh, sulten nå. Men gubben skal lage julepølse med rødkål og kokte poteter til middag. Hurra!

Skrevet
Er ikke du vegetarianer? :innocent:

Jeg var, men kroppen min klarer ikke ta til seg alt jeg trenger- selv om jeg er kjempenøye med alt jeg spiser og knasker masse vitaminer.. Så etter et halvt år sleit jeg ekstremt med ledd og sånt, og siden både mamma og mormor har en av de mest alvorlige (og arvelig) former for leddgikt, og jeg ikke klarte å gå i mer enn en halvtime, fikk jeg ikke lov mer...:S

Djervekvinnen: hurra, håper det blir skikkelig godt:D

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...