Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan lage koteletter?


Aya

Recommended Posts

Guest Gråtass

Begge deler, avhengig av hvor mange jeg skal steke. Hvis jeg bare skal ha 2-3 slenger jeg dem i panna, lager jeg fler tar jeg dem i ovnen i langpanne, da blir de så saftige og gode. (Også kan man fryse de man ikke spiser og ta de opp senere, tine dem og gi de ett sveip i panna, så er det middag på no time!)

Forøvrig er sjysaus den beste sausen, sterkt undervurdert, hos oss brukes den til alt også wok..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge deler, avhengig av hvor mange jeg skal steke. Hvis jeg bare skal ha 2-3 slenger jeg dem i panna, lager jeg fler tar jeg dem i ovnen i langpanne, da blir de så saftige og gode. (Også kan man fryse de man ikke spiser og ta de opp senere, tine dem og gi de ett sveip i panna, så er det middag på no time!)

Forøvrig er sjysaus den beste sausen, sterkt undervurdert, hos oss brukes den til alt også wok..

Hvor mange grader har du på stekeovnen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marinerer kotelettene med valgfri marinade, eller ta på smørklatter, krydder og mos brød og strø over. 160-180 grader og snu ofte. Evnt etterfyll med en smørklatt. Bruker også sjysaus til og poteter, gulrot, blomkål og broccoli. NAM, ble skikkelig sulten nå! (og ingen middag hjemme snufs!)

Lag noen ekstra og bruk som pålegg! :yawn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marinerer kotelettene med valgfri marinade, eller ta på smørklatter, krydder og mos brød og strø over. 160-180 grader og snu ofte. Evnt etterfyll med en smørklatt. Bruker også sjysaus til og poteter, gulrot, blomkål og broccoli. NAM, ble skikkelig sulten nå! (og ingen middag hjemme snufs!)

Lag noen ekstra og bruk som pålegg! :yawn:

Mmm, det hørtes utrolig digg ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koteletter: Skjær bort fett og bein. (Ypperlig Knottegodis). Salt og pepre på begge sider. Stek i litt brunet smør på litt over middels varme til de er gyldene uttapå og gjennomstekt inni. Skru ned varmen til svak og hell 2 desiliter kremfløte i panna. La koteletter og kremfløte smårurre til fløten er kokt inn til en tykk, lysebrun saus. Smak til med ekstra krydder, hvis du syns det trengs.

Båtpoteter: Del opp en haug poteter i båter. Rene men med skall. Krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland inn oljen, så potetene blir litt "sausa". Sett langpanna inn i forvarmet ovn. 18 - 200 grader. del opp en rød og en grønn paprika. Ikke ta med frø og kjerne. Etter ca tjue minutter tar du ut langpanna, rister litt på potetene og hiver oppi paprika og en hel hvitløk som du bare tar fra hverandre, slik at båtene ligger litt spredd, men med skall. Sett langpanna inn igjen. begynner du på kotelettene. Slik blir alt ferdig samtidig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det her var en OND OND tråd... her sitter jeg på skolen og er SULTEN! også leser jeg om middag :shocked:

blei liksom ikke noe mer sulten av det...

og det som er nevnt som tips virka jo KJEMPE nam nam nam :yawn:

nå vet jeg ikke helt hva jeg får laget til middag i dag da... men men... får håpe det blir noe godt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koteletter: Skjær bort fett og bein. (Ypperlig Knottegodis). Salt og pepre på begge sider. Stek i litt brunet smør på litt over middels varme til de er gyldene uttapå og gjennomstekt inni. Skru ned varmen til svak og hell 2 desiliter kremfløte i panna. La koteletter og kremfløte smårurre til fløten er kokt inn til en tykk, lysebrun saus. Smak til med ekstra krydder, hvis du syns det trengs.

Båtpoteter: Del opp en haug poteter i båter. Rene men med skall. Krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland inn oljen, så potetene blir litt "sausa". Sett langpanna inn i forvarmet ovn. 18 - 200 grader. del opp en rød og en grønn paprika. Ikke ta med frø og kjerne. Etter ca tjue minutter tar du ut langpanna, rister litt på potetene og hiver oppi paprika og en hel hvitløk som du bare tar fra hverandre, slik at båtene ligger litt spredd, men med skall. Sett langpanna inn igjen. begynner du på kotelettene. Slik blir alt ferdig samtidig.

Det er jo litt dumt å skjære bort fettet da det er dette som gir smak til kjøttet..... Fettet kan en heller skjære vekk etter steking og så gi det til små Knotter :yawn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo litt dumt å skjære bort fettet da det er dette som gir smak til kjøttet..... Fettet kan en heller skjære vekk etter steking og så gi det til små Knotter :P

Jeg skjærer heller aldri bort fett før jeg steker, da blir kjøttet saftigere, syntes jeg da :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Hvor mange grader har du på stekeovnen?

Jeg har ovnen på 180 grader, men har gammeldags ovn, altså ikke varmluftsovn.. Kan godt stekes lenge med sølvfolie over også ta av folien de siste minuttene, da blir de veldig saftige... Oh, sulten nå. Men gubben skal lage julepølse med rødkål og kokte poteter til middag. Hurra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke du vegetarianer? :innocent:

Jeg var, men kroppen min klarer ikke ta til seg alt jeg trenger- selv om jeg er kjempenøye med alt jeg spiser og knasker masse vitaminer.. Så etter et halvt år sleit jeg ekstremt med ledd og sånt, og siden både mamma og mormor har en av de mest alvorlige (og arvelig) former for leddgikt, og jeg ikke klarte å gå i mer enn en halvtime, fikk jeg ikke lov mer...:S

Djervekvinnen: hurra, håper det blir skikkelig godt:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...