Jump to content
Hundesonen.no

Min flatcoated retriever - Nemi


hannemoe

Recommended Posts

Nå har jeg hengt rundt her på forumet en stund, så jeg tenkte det var på tide med en presentasjon av min hund. Jeg har en flatcoated retriever som heter Nemi. Hun er nå blitt 19 måneder gammel, fy som tiden flyr!

Nemi er en dame med masse fart, er utrolig sosial, og utrolig morsom! Hun er en ganske bestemt dame med egne meninger, men vi er godt i gang med å finne en måte å kommunisere på som passer oss begge. Hun er verdens største kosegris! Hun skulle jo ikke i sofa og seng, men det måtte vi bare gi oss på... Klart prinsesser skal ligge mykt! :)

Dagene går hovedsaklig med til jakttrening. Vi startet med jakttreningen i vinter/vår, og oppnådde i høst to 1. premier i begynner klassen i retrieverjakt. Ellers trener vi litt lydighet, og blir kanskje å starte i LP1 i vinter. Vi er også å finne ved utstillingsringen titt og ofte, og har fått en CK.

Men aller mest bruker vi tiden på å kose oss sammen. Hun er alt jeg ønsket meg i min første hund og litt til! Min herlige sorte dame :)

Her er noen bilder av jenta mi:

post-2413-1192788673_thumb.jpg

post-2413-1192788519_thumb.jpg

post-2413-1192788659_thumb.jpg

post-2413-1192788649_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Takk for hyggelige kommentarer! Ja, jeg synes også hun er helt nydelig. Enig i at ikke flat'en skal ha colliehode (eller gud forby; romernese!) Liker den mere "gamle" typen!

Siri: Ja, er nok sterkt preget av min storesøsters interesse for hundetrening! :frantics: Fikk en god start på interessen for hundetrening med gjengen i Nannestad Hundeklubb.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...