Jump to content
Hundesonen.no

Når begynner hannhunder å markere?


Hemne

Recommended Posts

Vi har hatt valpen her i snart to uker, og han har aldri før tisset på soverommet (der han også sover). I går og i dag tisset han derimot der inne. Begge gangen på den siden hvor mannen min ligger. Valpen bruker vanligvis å ligge på min side.

Mannen min står opp 30-40 min før meg, så det er han som tar han med ut, gir ham frokost og en liten tur ut etterpå. I går tisset han etter maten, men i dag nektet han og sprang rett mot soverommet og ville inn. Hadde knapt fått på meg klærne før han satte seg i samme område igjen. I helgen når både mann og barn var hjemme så skjedde det også flere uhell enn når bare han og jeg er hjemme.

Mannen min mener at han kanskje prøver å markere, men jeg mener han er for ong til det. Er det noen andre som sitter med noe viten på dette området?

Det er jeg som er "sjefen i flokken", og som er hjemme hele dagen og defor har mest med han å gjøre. Er jo jeg som har hovedansvaret for både mating, lufting og trening/grensesetting.

Håper å høre hva andre tenker om dette.

Edit: 15 minutter etter en god tur ut hvor han gjorde fra seg, så tisser han på det ene klorebrettet til kattene. Det ligger på gulvet, helt inntil veggen og er bare 10 cm bredt. Er det bare meg som finner det litt for lite tilfeldig?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ikke han markerer. Han har kanskje bare funnet ut at det er fint å tisse på soverommet..?

Min hannhund er nå åtte måneder, og han begynte ikke å løfte beinet før ved 4-5 måneders alder. Etter det merket jeg at han skulle markere seg. Adri før det. Og den tissingen inne kan holde på en stund til. Tok ganske lang tid før min var heelt stueren. Men når han først hadde blitt det har han aldri tisset inne siden:)

Link to comment
Share on other sites

Er veldig forskjellig fra hund til hund!

Lasse begynte ikke å markere før han var 9 mnd. Seb derimot har markert hele tiden, da jeg var hos oppdretter og skulle hente ham så gikk han og tisset på teppet og spente fra. og ute gikk han og tisset på ting, liksom stilte seg over det, løp litt videre, fant en annen ting å markere på osv.. og spente gjerne fra med bena, skulle tisse over Lasse sine markeringer. Men han løftet ikke på foten før han var ca 6 mnd..

Link to comment
Share on other sites

Dette høres ut som typisk inne-tissing. Slik var Tassen også.

Husk at valpen bare tisser der den føler seg trygg! (grunn til at mange valper venter med å tisse før de kommer hjem fra tur)

Den er ganske sikkert for ung til å markere. (varierer fra hund til hund da)

Dere får bare passe på å lufte hunden ofte.

Link to comment
Share on other sites

Dette høres ut som typisk inne-tissing. Slik var Tassen også.

Husk at valpen bare tisser der den føler seg trygg! (grunn til at mange valper venter med å tisse før de kommer hjem fra tur)

Den er ganske sikkert for ung til å markere. (varierer fra hund til hund da)

Dere får bare passe på å lufte hunden ofte.

Hehe, skal ikke stå på luftinga nei. Tror hunden er lei av meg på det området. Tar han med ut rett etter soving, spising og ca 30 minutters mellomrom ellers om han er aktiv. Han sover hele natta (22-06) og gjør ikke fra seg på soverommet hverken på natta eller når han står opp...men så går han omtrent med kul på ryggen ut til ytterdøra.

Link to comment
Share on other sites

Hunden min er 6 mnd og har nylig startet med å markerer. Løfte på beinet har han gjort siden han var 9 uker. Mulig at han som mange har nevnt ovenfor her at han har funnet ut at det er like greit å tisse inne som ute.

Link to comment
Share on other sites

Men er det vanlig at en 8-9 uker gammel valp prøver å ri på fotene til folk?

Han har prøvd seg på begge barna i dag. Mannen min kunne fortelle at han i morges observerte

at han spente i fra med bakbena etter at han hadde gjort stort. Er ikke dette en form for dominering/markering?

Link to comment
Share on other sites

Helt normalt at han rir, jeg mener at dette ikke er dominanse, men stress. Min kan fortsatt finne på dette når ting er SÅÅ morsomt og alt skjer irundt han samtidig. Blir rett og slett stressa og da rir vi litt på den foten. Jeg tror det er viktig å være konsekvent, gi beskjed om at slik adferd ikke er akseptert. Avled, og ro ned situasjonen burde funke:) Gratulere med ny valp og kos dere masse :(

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke unngå å bli overrasket over hvor han tisser heller...av en eller annen merkelig grunn så har han nå fått for seg at dørstokker er fine plasser. Han har ikke så mange uhell, men har i løpet av to dager tisset på tre forskjellige dørstokker :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

tror ikke det er markering nei. Min hannhund er nå snart 9 mnd og begynte ikke å løfte foten før han var 7-8mnd og han gjør det kun en gang i blant men i det siste skal han "leke" sjef og må da seff tisse der alle andre har tisset først.

men jeg var heldig hadde bare 2-3 uhell fra jeg hentet han til nå :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...