Jump to content
Hundesonen.no

Fising!


MariaN

Recommended Posts

Diesel fiser så mye.. :blink:

Det er hvertfall annenhver/hver tredje dag han fiser de styggeste fisene :blink: Det er særlig når kvelden nærmer seg. Og lukten kommer smygende i sofaen/senga.

Han får Royal Canin som för. Hender seg at han får seg ei lita brødskiv, eller stjeler noe fra bordet i ny og ne :glare:

Kan det rett og slett komme fra föret?

Link to comment
Share on other sites

Kan godt være foret ja.

Hadde det samme problemet med min hund, han sover på soverommet mitt og jeg våknet flere ganger hver natt av den grusomme lukten. Problemet forsvant ved bytte til vom og hundemat på han, men får han i seg litt tørrfor er det våkenatt igjen <_<

Link to comment
Share on other sites

Vræl, ja! Vi har fått en dalmatiner i hus som fiser så det stinker helt ØDELAGT MANN diluxe.. Han må jo være rotten på innsiden :blink: Han er rød i øynene syns jeg, og noe rød i ørene, og røyter som en pest i tillegg så jeg mistenker forallergi..

Når det skal sies så har jeg en liten hund på 3kg som slipper XXS-fiser innimellom hun også, så det er sikkert helt normalt at en hund fiser til tider.. Emma har en veldig god mage, tåler liksom det meste siden hun har fått spist så mye forskjellig fra valpetiden av tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Det kan være fôret, men det kan også være at analkjertlene hans er fulle... Har hørt at en del hunder fiser mye om de er fulle, og ofte aker de litt bortover gulvet/bakken. Hvis det vedvarer ville jeg kanskje tatt turen innom en veterinær, så h*n kan sjekke om analkjertlene er fulle og tømme dem om de er fulle :blink:

Link to comment
Share on other sites

Fising kommer jo av luft i tarmene. Enten sluker den mye luft når den spiser eller den har spist noe som gjærer. Jeg er veldig glad for at jeg aldri har hatt dette problemet - uansett hva jeg har foret på. Jeg tror at årsaken er at hundematen alltid står fremme og hunden derfor tar seg god tid når den først skal spise.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde det samme problemet med mine dalmiser. Ei jeg jobber med har drevet med dachs i mange mange år. Hun sa at det kn komme like mye av tørrfor som prduktet. Hun hadde funnet ut det at hvis hun la maten i bløtt 2 til 5 min før hunden fikk maten så fes ikke hundene så mye eller ikke noe i det hele tatt. Hun mente det at i i tørrfr er det alltid noe luft. Legger man maten i litt vann trekker vannet ut luften, og hunden svelger heller ikke så mye luft som ved å spise maten helt tørr.

Jeg prøvde dette og joda hundene mine sluttet med å fise:D Dessuten får også hunden i seg vann samtidig som den spiser. Da drikker de ikke så mye etterpå. Som enkelte hunder gjør. Som mine f. eks. Den yngste dalmisen spiser drikker masse og drikker såpass mye at hun gulper opp noe av det. Etter at hun begynte med vann maten har dette problemet gitt deg helt.

Link to comment
Share on other sites

Vræl, ja! Vi har fått en dalmatiner i hus som fiser så det stinker helt ØDELAGT MANN diluxe.. Han må jo være rotten på innsiden :P Han er rød i øynene syns jeg, og noe rød i ørene, og røyter som en pest i tillegg så jeg mistenker forallergi..

Vet du..der sier du noe! Han er litt rødlig i øret, har klødd seg en del der i det siste, pluss at han hadde hatt noe utslettgreier under lårene, atme tissen.

Hmm når legger jeg sammen to og to nå. Kanskje det kan være forallergi? Eller noe annet? :blink:

-------

Bløte opp foret ja, takk for det tipset.. Han sluker foret sitt som en ulv, så det skal jeg prøve!

------

Jeg rusler over på byen i morgen jeg, så før jeg høre hva dyrelegen sier :blink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hadde det samme problemet med min hund. Så leste jeg om tørrforing på en homøopatside som jeg ikke har link til nå. Hun anbefalte at man legger fóret i vann i god tid før fóringstid. Det er av den enkle grunn at tørrfóret avgir gass/luft. Det kan man teste ved å legge fóret i vann i en tupperwarebolle og sette på lokket. Etter en stund vil faktisk lokke sprette opp! (har prøvd). Den luften/gassen som utvikles må jo yt ett eller annet sted :blink:

Jeg fórer 2 ganger om dagen. Jeg legger maten i vann før jeg legger meg om kvelden så det er klart til morgenen og kveldsmaten legger jeg i vann når jeg kommer fra jobb i 3-tiden og forer ved 8-tiden. Jeg legger en tallerken over så katten ikke stjeler maten! Etter at jeg begynte med det så forsvant prompingen og stanken. Jeg pleier også å gi en liten skvett med Cultura Naturell som dessert. :icon_fun:

(ikke at det spiller noen rolle hva jeg fórer med, for tørrfór er tørrfór, om det er LABB, RC, Eukanuba..... og noen individer utvikler mer gass/luft en andre)

Når du bløtlegger fóret bør du jo også passe på tennene ekstra nøye men det gjelder jo generelt også.

Jeg bruker å sjekke tenner samtidig som jeg børster og grer. Det er ikke alle som pusser tenner men jeg gjør i hvertfall det. <_< I tillegg til at jeg gir bein til til å tygge på. Bein i alle varianter og hardhetsgrad. Det har jeg gjort på alle hundene mine og har aldri hatt problemer med tannstein eller andre ting...selvom jeg har gitt fóret oppbløtt. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ja her ligger fyrstikk esken klar på bordet til en hver tid. Fytti katta, det stinker helt forferdelig. Det svir i øynene og nesen så sterk lukt er det! :shocked: Hun har ingen tegn til forallergi sånn ellers, så tror det er bare mye luft. Spesiellt når hu får bein. Da blir hun forvist ned i 1 etasje.. :glare:

Link to comment
Share on other sites

Kan godt være foret, ser at du har blitt anbefalt å bløte maten, det støtter jeg :blink:

Her i huset så slippes det skjelden illeluktende duer, heldigvis, men når det gjøres så blir HUN sur på MEG fordi det lukter så jæ*** i leiligheten, snakk om frekk boff :blink:

Link to comment
Share on other sites

Vet du..der sier du noe! Han er litt rødlig i øret, har klødd seg en del der i det siste, pluss at han hadde hatt noe utslettgreier under lårene, atme tissen.

Hmm når legger jeg sammen to og to nå. Kanskje det kan være forallergi? Eller noe annet? :lol:

Det der er så typisk hos en dalmis med forallergi. Slik begynte det hos min dalmis også. Hele endte med atore sår på opptil 10 cm i bredden. Halve hodet til dalmisen var flådd for hud. Vi var et x-antall ganger hos vetrinæren. Så dumme som vi var ble vi beroliget av vetrinæren som sa at dette var helt normalt hos en dalmis (en vetrinær som vi ikke bruker lengre). Vi ringte så til en annen vterinær, han ba oss komme øyeblikkelig. Joa, dalmiser har ikke det beste forsvaret for hudsykdommer eller allergier, men slike sår var langt fra normalt. Han sa bare bytt for. Vi gikk over til Hill's og joda sårene grodde med en gang og hunden har ikke vært plaget noe mer siden.

En dalmis skal ikke ha for mye proteiner. Ikke med enn 22g av 100g. Vi bruker å bytte på med Oliver's og Hill's. Oliver's er det litt mer proteiner enn Hill's men fungerer veldig godt på mine hunder.

Prøv å finne et for med minimalt med proteiner:) Det vil hjelpe mye;)

Link to comment
Share on other sites

Nå blir maten bløtet opp og vi har byttet fra Royal Canin til Hills Puppy. Skulle egentlig ha en annen en, som er beregnet på hud og hår om jeg husker rett, men dyrelegen mente jeg skulle prøve valpeforet til han et rundt året. Blir det ikke bedre, så skal vi komme tilbake igjen.

Takk for tips og triks!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Oi.sååååååå søt!🤩  
  • Mellom hver valp glemmer jeg hvor mye jobb det er. Denne lille hooligan er litt ekstra alt i tillegg, ingenting er trygt her hjemme per tiden. Men samtidig er det så mange små øyeblikk som er så koselig, hver gang de gjør noe nytt, mestrer osv. Heldigvis er hun også veldig kul å trene med, spent på hvordan hun er på sau! Fortell meg nå gjerne jeg ikke er ensom i å syntes det er litt slitsomt av og til, samt har prestasjonsangst for å få det bra til… Dagsferskt bilde av lille hooligan   I løpet av vinteren har jeg hatt besøk av Pil som jeg solgte som unghund, hun reiste hjem etter en date med en engelskmann for snart 3 uker siden. Så vi håper der kommer noen små i midten av april 🤞  
  • Aah Tusen takk! Var ekstremt deilig og lese!  Du har helt rett, har vært/ er inne på tanken på å gå han tilbake før han tar skade av å være her. Å du har helt rett i at alle ska ha det til «det går bra, det går over, det fikser seg» og det gjør kanskje det. Men er fortsatt usikker. Hjalp å lese dette! Men hadde egentlig bestemt meg for å gi meg selv litt mere tid og ikke forvente så mye av valpen og meg enda sia vi begge er forholdsvis ferske på dette. Men takk igjen! Nå følte jeg meg ikke så «annerledes» 💙 Er som du sier veldig viktig at det ikke bare fremstilles som solskinnsdager og grønne skoger og at man tabu belegger det å føle seg mislyktes🐾
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...