Jump to content
Hundesonen.no

Bok om valpeoppdragelse


Lilla

Recommended Posts

 • 4 weeks later...

Jeg veit at min "fra valp til voksen hund" ligger under vaskemaskinen på badet... Dumme, dumme samboeren la den der fordi han måtte ha noe til å støtte opp vaskemaskinen med sånn at den sto i vater!?

Ja, anyway... Jeg kunne jo spurt han om jeg kan ta den vekk derifra, så kan jeg jo se igjennom den om den er lesbar - så kan du få den for en hundrings hvis den er det? Jeg kan ikke love noe da, badet er et fuktig rom og vi har hunder som av og til må i dusjen liksom! *ler*

Link to comment
Share on other sites

"fra valp til voksen hund" er å anbefale, ja! Jeg kjøpte in på Tanum bokhandel i alle fall. Ellers er det en bok som kun heter "hundedressur" med bilde av en Golden Retriever på framsiden artig lesestoff! Og da ikke med tanke på at den er så veldig bra... Forfatteren legger vel sjela si i at hans hunder aldri skal gjøre et feiltrinn i sitt liv! Han har for eksempel et sett regler som skal følges hvor av en lyder: "Pakk alltid vekk lekene når hunder ikke skal leke mer. ALDRI gi hunden inntrykk av at den eier sine egne leker!"

Stakar bisken, selvfølgelig eier han sine egne leker! :rolleyes:

Mye forskjellig på markedet i alle fall!

Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass
Forfatteren legger vel sjela si i at hans hunder aldri skal gjøre et feiltrinn i sitt liv! Han har for eksempel et sett regler som skal følges hvor av en lyder: "Pakk alltid vekk lekene når hunder ikke skal leke mer. ALDRI gi hunden inntrykk av at den eier sine egne leker!"

Stakar bisken, selvfølgelig eier han sine egne leker! :rolleyes:

Hvorfor er dette en dum regel slik du antyder det? Hva er det som gjør at det liksom er synd på hunden?

Mine hunder har aldri i sitt liv eid en eneste leke, jeg har mange og de er så heldige at de får lov til å låne mine og leke sammen med meg. Utover det har de kun pinner og bein de finner i skogen. Jeg gjør også alt jeg kan for at hundene mine ikke skal gjøre feil i innlæringen. Senere er det faktisk en del av hundens utdannelse å feile. Men det er kanskje en annen diskusjon..

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Selvfølgelig er det viktig å være konsekvent med tanke på hverdagslydighet, men likevel synes jeg det kan virke litt voldsomt av og til med ulike prinsipper som angår trening og "rangstige".

Når jeg leser at hunden ALDRI må få inntrykk av at den eier sine egne leker, tenker jeg at det får da være måte på... Når en valp klør i tennene sine - skal man da gi den en tyggeleke han kan tygge på, men samtidig gjøre hunden grundig klar over at denne tyggeleken absolutt ikke er hans, men på utlån..? En annen sak er om hunden opptrer aggresivt rundt "sine egne" leker - noe som selvfølgelig ikke er akseptabelt.

Jeg sa ikke noe sted i mitt innlegg at dette er en "dum regel" - jeg bare mener den kan virke en smule voldsom. Det står dessuten ingen praktiske råd til hvordan man nettopp skal kunne vise hvem som egentlig eier lekene, og da er det fort gjort å tolke det ulikt.

Jeg personlig synes det er bedre å vise hunden hva han/hun har fått tillatelse til å leke med, og hva h*n ikke får røre. Å gjøre det om til en diskusjon angåene mitt og ditt blir jo bare en menneskelig spekulasjon. Jeg kan virkelig ikke se for meg at hunden tenker for seg selv at eieren er jaggu snill som lå¨ner ut lekene sine. Men men... Det her ble litt utenom tema for trådstaret, men følte jeg måtte få svare for meg. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...