Jump to content
Hundesonen.no

Scalarene mine holder på å legge egg!


Tinka-jenta-mi

Recommended Posts

Scalarene mine driver å legger egg! Har merket rar oppførsel på paret i hele dag, de jager andre fisker unna, nå for 10-15 minutter siden begynte de å legge egg! De gjør det fortsatt.. Så spennende, er det noe jeg kan gjøre, eller ordner de opp selv? Passer de på barna sine? Hvor lang tid tar det før de klekker? Dette er så spennende, første gang dette skjer, hos meg!

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med egg! Men du må nok belage deg på at de blir spist opp av naboene og foreldrene selv. Scalarer trenger som regel en del egglegginger før de får det til ordentlig, men for å øke sjansen deres bør du sette på ei lita lampe ved akvariet slik at de ikke går i dvale om natten og dermed ikke får voktet eggene.

Link to comment
Share on other sites

Okei! Hvor lang tid tar det før de klekker? Det er så merkelig, de la eggene rett ved varmekolben, de tenkte sikkert litt på at det var varmt der? Når eggene har klekt, har jeg tenkt til å ha dem oppi 100 ltr'n min som kjøres inn nå, slik at de får fred, er det lurt å gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Eggene klekkes etter 4-6 dager. Scalarer legger egg gjerne der det er god sirkulasjon i vannet. Har du varmekolben i nærheten av pumpa kanskje? Det er heller ikke uvanlig at de legger egg på varmekolben.

Link to comment
Share on other sites

Når wigglersen (altså bebisene) er frittsvømmende (dvs. at de har brukt opp eggsekken og begynner å forflytte seg) bør du ta en del av dem enten i et fødenett (eller en stor håv) eller over i et eget yngelkar. Faren for å bli spist av naboene øker for hver dag.

Link to comment
Share on other sites

Mine scalarer la egg, etter å ha vært 'sammen' i bare en mnd. Det sier de er veldig uvanlig.. De dannes jo par etterhvert, og mange legger ikke en gang egg..

Det viser bare at de trives hos deg :)

Mine la egg ofte.. noen ganger spiste de opp eggene, og noen ganger ble de trolig spist av andre.Er de stresset spiser de opp eggene sine, så vist du vil ha scalarebabyer bør du ta de opp i et eget kar.

Husk å ha pumpe, varmekolbe osv oppi til de. Jeg hadde ikke det til mine, og vannet ble kaldt og de døde. hehe. Men det var litt liv i de!

Nå er begge scalarene mine døde :D snufs.. Det er morsomt å se når de har 'parringslek' og legger egg.. Satt i timestiv foran karet mitt jeg.

Link to comment
Share on other sites

Sorry at jeg ikke har vært her på en stund, er så mye skolearbeid for tiden. Ingen overlevde, men på fredag forrige uke la scalarene egg på nytt, denne gangen på et blad, så mamma knakk av bladet å la det i et fødenett, den helgen var jeg på konfirmantleir, så dette fikk jeg ikke med meg. Nesten alle eggene har blitt hvite (sopp), men noen har ikke blitt det ennå, også tror jeg eggene driver å klekker nå, håper det går bra med disse da, skal få tatt bilder også :lol: Jeg bare lurte på, hvor får man kjøpt sånn middel som forhindrer sopp, det er veldig synd at så mange egg blei hvite :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Oi.sååååååå søt!🤩  
  • Mellom hver valp glemmer jeg hvor mye jobb det er. Denne lille hooligan er litt ekstra alt i tillegg, ingenting er trygt her hjemme per tiden. Men samtidig er det så mange små øyeblikk som er så koselig, hver gang de gjør noe nytt, mestrer osv. Heldigvis er hun også veldig kul å trene med, spent på hvordan hun er på sau! Fortell meg nå gjerne jeg ikke er ensom i å syntes det er litt slitsomt av og til, samt har prestasjonsangst for å få det bra til… Dagsferskt bilde av lille hooligan   I løpet av vinteren har jeg hatt besøk av Pil som jeg solgte som unghund, hun reiste hjem etter en date med en engelskmann for snart 3 uker siden. Så vi håper der kommer noen små i midten av april 🤞  
  • Aah Tusen takk! Var ekstremt deilig og lese!  Du har helt rett, har vært/ er inne på tanken på å gå han tilbake før han tar skade av å være her. Å du har helt rett i at alle ska ha det til «det går bra, det går over, det fikser seg» og det gjør kanskje det. Men er fortsatt usikker. Hjalp å lese dette! Men hadde egentlig bestemt meg for å gi meg selv litt mere tid og ikke forvente så mye av valpen og meg enda sia vi begge er forholdsvis ferske på dette. Men takk igjen! Nå følte jeg meg ikke så «annerledes» 💙 Er som du sier veldig viktig at det ikke bare fremstilles som solskinnsdager og grønne skoger og at man tabu belegger det å føle seg mislyktes🐾
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...