Gå til innhold
Hundesonen.no

Skeptisk mannfolk


Guest Maritus

Recommended Posts

Vesla har det probleme med at hun er skeptisk enkelte mannfolk. Hun biter ikke, eller prøver og forsvare seg, enten går hun bort til meg med halen under bena, prøver og rive seg til alle kanter ellers så underkaster hun seg. Når det først skjer prøver jeg og la henne unngå det og går litt unna og sier at dem skal sette seg på huk, fpr da går det som oftest etterhvert, jeg lar henne bruke tid. Men kan noen noe bra metoder for dette? Jeg kan få henne med på en utstilling i Januar, men da trenger vi masse trening i dette her. At en vilt fremmed mannen kommer og sjekker ørene og munnen og alt det der. Tror dere jeg kan klare dette innen den tid, om vi bruker god tid på det vær dag og sosialiserer henne med andre folk og roser henne godt? Eller burde jeg skippe den gangen og vente noen år til eller senere det året. Seinaste påmelding mener jeg var i Desember. hva mener dere og har dere tips?

(P.S: Det har vært på grunn av oppdretteren, ikke noe hun har utviklet seg fremover)

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Med en hund som er redd/skeptisk til folk ville jeg prioritert å få hunden til å fungere normalt i hverdagen fremfor å få den "såvidt funksjonell" på utstilling. Å gjøre en hund 100% trygg på folk krever vanligvis meget omstendelig trening, over lang tid. Utstilling er det siste jeg ville tenkt på med en slik hund. Sånt får evt komme som en bonus senere når hunden er blitt 110% velfungerende til hverdags ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt enic med belgerac..

Sats mot å få henne 100% i hverdagen (da vil det fort gå greiere på utstilling også) istedet for å gå for at til januar skal hun være bra. Du kan få et kraftig tilbakeskritt om du stiller og hun ikke er helt trygg ennå. Det er ikke alle dommere som tar hensyn, enkelte er brautete og *skal* se, samme hvor mye hunden stritter imot.. (jeg har sett hva det kan resultere i)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med en trygg handler og riktig trening er det ikke sikkert hun vil reagerer negativt på utstilling. Settingen blir veldig anderledes og hunden vil kjenne igjen situasjonen fra treningen. Det finnes mange hunder som ikke liker folk til daglig men som gjør det bra på utstilling. Jeg ville meldt meg på et utstillingskurs og deretter i en ringtrening gruppe hvis jeg virkelig ville stille, mulig dette hjelper på skepsisen hennes også. Men da burde du ikke stille henne selv hvis det blir din første gang i utstillingsringen, en erfaren handler kan få omtrent hva som helst av hunder til å føle seg trygg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min hund er også litt skeptisk noen menn, de som "går rett på" og gjerne er litt store. Da underkaster hun seg og halen forsvinner mellom beina. Men om mannen sitter seg på huk, går det greit! Hun trenger bare litt tid på å undersøke han, og sjekke at han ikke er farlig. Når det er sjekket, klenger hun på han hele tiden!

På utstilling går det veldig greit, for de fleste dommere tar hensyn og hilser på hunden før tennene sjekkes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
    • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
    • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...