Gå til innhold
Hundesonen.no

Hannhund aggressiv


Djervekvinnen

Recommended Posts

Naboen vår, en dobermann hannhund på litt over 3 år, er veldig hannhund aggressiv. Hvis han ser en hund komme imot på veien, knurrer han og blåser seg opp, og så bjeffer han når de nærmer seg og går forbi. Så da gjelder det å bare holde godt fast på han.. Han har slosst noen ganger også. Spøsmålet mitt er: Er dette ren skjær usikkerhet?? Føler det slik egentlig. Syns det er ganske rart at han begynner å brumme og knurre når hunden er 30-40 meter unna.. Også når han ser en annen hund så prøver han å dra imot uansett hindring, om det så er barnevogn som står iveien.. eieren måtte slippe barnevogna midt på veien for hun måtte bruke all makt for å holde igjen bikkja. Ikke spesielt trygt.

Er dette rett? Det må jo være noe som ligger dypere igrunn hvis en hund er så besatt? :unsure: Har jo hørt at dominante hunder sloss ikke hvis de ikke behøver, og opptrer ganske rolig og selvsikker.

En annen ting: er det OK å avle på en slik hund, eller har det ingenting med gener å gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jo prøve å svare deg jeg,som har akkurat en sånn hannhund. Hos han er det usikkerhet som resulterer i brøling og bråk,for å få den andre hunden på avstand. Så fort vi har passert, skal han borti nærmeste buskas for å slippe en skvett før han etterpå står å sparker godt ifra(noe han forresten ikke har lov til lenger). "ja bare fortsett å gå, jeg er så tøff atte!" Men han er jo egentlig ikke det, da hadde han gått forbi uten å hause seg sånn opp mener jeg.

Ikke reagerer han på alle da. Hannhunder som er nettopp tøffe,dominante eller hva man vil kalle det, og som går med en slik holdning som utstråler selvsikkerhet,og at de for alt i verden ikke gidder/trenger å bråke,ja da går det som regel bra.

Verre er det med hunder som kanskje selv er litt usikre,og som bruker mye øyne og kroppspråk på å måle litt, da våkner villdyret.

Det var en kveld vi var ute på luftetur,og idet vi runder et hjørne,står det en hannhund der som begynner å bjeffe så fort den ser oss. Da var vi så nære,og Ike rakk ikke "bygge seg opp",så istedenfor å brøle tilbake begynte han og logre og pipe og dempe. Men da vi hadde kommet oss på avstand så brummet han og blåste seg opp.. :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Hehe ikke alltid lett å skjønne seg på disse karene. :blink:

Ja det virker nesten som at han lukter at det er en hannhund som kommer. Selv om den er langt unna. Det klassiske jeg har sett er to som møtes, hundene lukter på hverandre og stivner og BOM flyr ihverandre. Dette kan vel godt være to jenvdominante hunder, eller en usikker som ikke underkaster seg? Har på følelsen at nabohunden er ekstrem usikker siden han nærmest gå i angrep en halv kilometer før..Ikke så farlig om han tråkker oppi ei barnevogn på husets baby i samme slengen. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånne hunder er det fryktelig synd på, rett og slett - fordi det kan virke som om de tror at enhver annen hund kan risikere å fly på dem.

Om han er blitt sånn på grunn av arv, miljø, eller eiers feilbehandling er ikke godt å si - det skal ikke så mye til å "lage" en slik en, dersom man kommer litt skjevt ut enten med hundens arv/mentalitet, hvordan man tolker det, og hundens tidlige erfaringer.

Slik den ser det, så sier den kanskje fra når den ser de andre hundene - "gå vekk, her står jeg". At han begynner så tidlig, kan vel bety at han synes det er veldig skummelt - eller at det er blitt verre og verre, fordi "de ikke hører". Så kommer hundene nærmere og nærmere, fordi eierne deres har dem i bånd og SKAL i den retningen, og da må den usikre ty til enda mer lyd og "skræmming" - og ikke virker det heller. At det faktisk ikke SKJER noe, "virker" heller ikke - så da kan man jo lure på hvordan den hunden ser verden, det må være som en potensiell svært grusom plass...

Hvis eierne ikke klarer å ha kontroll heller, og kanskje fekter, kjefter litt, ikke klarer å nå inn, så klarer de i hvert fall ikke å overbevise hunden sin om at de er til å stole på - at de har kontroll, så den er overlatt til seg selv. Eller den tror de "er med på det", de også.

Når det gjelder avl: Derfor er mentaltesting/funksjonsanalyse av enhver avlshund en fordel...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kjenner igjen situasjonen, løsningen for meg ble å koble hunden løs ! komandere sitt, så gikk jeg ca 5 m i fra hunden. Dermed ble ikke den "aggresive" hunden så tøff lengre.

Nå som hunden er voksen merker jeg fortsatt de klare tendensene, at med en gang jeg kobler hunden starter han med sin "utagering" , selv om det nå er bare 3-4 bjeff så ser jeg forskjellen.

Han kan fortsatt være en liten drittsekk når han er i bånd, så det er tydligvis en klar samenheng i at presset rundt halsen + at jeg holder i den andre enden av båndet som gjør at han girer seg opp, og har en form for markeringsbehov.

Fant ut dette på treningsbanen da han hver gang på fellestreninger hadde ett bjeffe rituale gående på bakbena. Heldigvis var den grunnleggende lydigheten der, så jeg fikk han ned i sitt, kobblet han løs og gikk fra han. Sto på andre siden av banen med hunder i trening mellom oss. Etter 4-5 minutter gikk jeg tilbake til hunden for å fortsette treningen, for da var hunden nede på "vanlig" nivå.

Så dette sier vel egentlig at det finnes utallige nøkler på problemløsninger, og det er ikke alltid at de tradisjonelle virker på nettopp din hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klart han brummer og skyter spurv med kanon - i hans hode tenker han vel at det er nettopp på grunn av brummingen og "tøffheten" at den andre hunden ikke går til angrep.

Kanskje han en gang kom utfor å bli angrepet når han var harmonisk og trygg i passeringsøyeblikket, og dermed har "funnet ut" at det ikke skyldes tilfeldigheter, men derimot hans tøffe ytre som gjør at lignende angrep ikke har skjedd igjen når hunder kommer hans vei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn er Loke også..bortsett fra at han aldri i verden hadde startet en slosskamp.... Han blåser seg voldsomt opp, brummer og brøler bare han ser noe som ligner en hund i det fjerne, spesiellt hvis han møter hunder som enten svarer med samme mynt eller som ellers virker usikre. Hos Loke er det ren skjær usikkerhet, han finnes ikke hannhundaggresiv når det kommer til stykket. Faktisk reagerer han likt uansett kjønn, men blir ekstra glad når det viser seg å være tispe selvfølgelig (glad i damer må vite :blink: )

Jeg pleier å kalle han ambvialent for han er svært svært sosial og elsker å hilse på alt av hunder, men akkurat den møtesituasjonen i bånd vekker stor frykt hos han uten at jeg vet opphavet til det.(jeg mistenker at det ikke er møtende hund som har gjort han sånn, men en eller annen eiers reaksjon og korreksjon for han virker redd meg også i slike situasjoner) Min taktikk nå er å gi **** og bare rose han rolig. Etthvert mas eller negativ tilbakemelding fra meg gjør han hundre ganger verre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik atferd kalles vel fryktaggresivitet. Hunden er redd / usikker men viser det ved å være tøffere enn toget.

Ask er slik, løsningen for oss var å avlede og roe ned. Prate med han, uten å virke trøstende, bare beroligende. Han er blitt ekstremt mye bedre. Masse ros, godbiter og positivitet. Jeg har prøvd dette, og det funker som sagt, men jeg har også prøvd å ta han for det. Det funket fint lite, for å si det mildt og gjorde ikke saken det fnugg bedre, heller motsatt. Ikke forsterk det at hunden er redd, men forsterk det at hunden klarer å heller fokusere på deg eller belønningen.

Trur det er veldig forskjellig hva som funker for hver enkelt hund, dette funket for Ask, men det er ikke dermed sagt det funker for alle. :blink:

Hunden er redd, dermed må vi som eiere fortelle hunden på ett eller annet vis at det ikke er farlig. Ta det steg for steg, ikke hiv bikkja inn i midten av treningsbanen, hundetreffet eller whatever før dere er godt på vei og hunden begynner å skjønne at dette ikke er farlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle.

Ja syns det virker slitsomt både for eierne og hunden.. Hvis hunden kommer innpå den andre, angriper den, så det er litt skummelt. Ofte blir han kjeftet på (gjerne tatt i) av eieren når det blir sånn. :blink: Så dette bygger jo ekstra på. At usikkerheten ikke blir noe mindre.

Min hund kan også bråke mot andre, men det er kun ved nærkontakt i bånd på noen hunder, og hun sloss heller ikke, men bare bråker imot og busten står. Jeg vet hun er usikker og jeg tar hensyn til det og unngår hilsing i bånd. (valper og små hunder går bra). Men de som eier hannhunden føler jeg tror at hunden rett og slett tøffer seg og skal være boss, istedet for at han kan være redd..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sånne ting man må ta til betrakning når man skaffer seg hannhund. Noen er mer brølete enn andre, og sånn er det bare.

What to do? Unngå situasjoner der hunden får mulighet til å kjekke seg opp. For han trenger jo ikke en sånn erfaring i det hele tatt, men det virker som om han har fått erfaring hvor han har "fått lov" til å vise seg opp? Om du skjønner? Dersom du vet om noen med trygg(e) og stabil(e) hannhund(er), som er villig til å trene litt passeringstrening med denne hunden, ville jeg absolutt slått til med det! Ta det i babysteps, ting tar tid, spesielt dersom det har begynt å gå såpass langt med at han har lyst på å ta passerende hunder som bare går forbi uprovosert...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, det å tro at hunden er "tøff" er jo en klassiker det - det er jo fremdeles selv instruktører som ikke klarer å se forskjellen den dag i dag, dessverre. Disse eierne har vel vært med på å forme denne hunden som den er, det er synd, så det spørs om det er noen vits i å håpe at de gidder å prøve noe annet? Eller revurdere sin oppfatning av hunden?

Jeg tror at en konkret kommando - sånn a la Østlies berømmelige "sitt og der skal du sitte" - kan være noe konkret for andre hunder som sliter litt i slike situasjoner. For ulempen med å la dem holde på, er jo at endel andre hunder - som selv kan være usikre i møtesituasjoner - faktisk svarer opp, og da bekreftes jo ALLE fryktene til hunden... "de ER virkelig ute etter å ta meg".

At den "angriper" når de kommer for nær... ja, han har vel "sagt fra" lenge at de skal holde seg unna, så da koker det vel over; "nå kommer de hit allikevel". Noen hunder som blir tatt tak i i slike situasjoner, kan risikere å begynne å forsvare seg mot eier også - for det "urettferdige" angrepet fra eier, så det kan bli riktig festlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
    • Hei! Vi har nå fått svar fra dyrlegen - han hadde ikke kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Rart med det, for jeg ble nesten litt skuffet. Nå vet vi jo ikke hvorfor han stadig har slimete avføring, men kan kanskje utelukke at det har noe med fettinnholdet i maten å gjøre.  Skal snakke med dyrlege om vi kanskje kan sjekke for IBD. Vil jo i alle fall prøve å ha mest riktig tørrfor. Han har jo ikke hatt noen "alvorlige" hendelser med tørrforet han går på nå (gastrointestinal low fat), men det er stadig ganske løs og slimete avføring. Kanskje vi skulle forsøkt å bytte...
    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...