Gå til innhold
Hundesonen.no

Bading av hunden


~katrine~

Recommended Posts

Shampoo til hundene??

Bruker bare rent vann og svamp på hannhunden, og flatten stimes med rent vann om hun har griset seg til.

Ellers er jeg jo ute i all slags vær, og om hundene får løpe i lyng eller høyt gress når det pøsregner blir de rene+at de lukter godt :P

Om vinteren er snø ypperlig rengjøring.

Har aldri kjent vond lukt av dem heller...bortsett fra svak lukt av hund når de er våte :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg hadde Buffy ble jeg bortskjemt med å h hund det alltid luktet godt av, og med den mykeste pelsen.. Hun ble badet ofte pga allergien og med speisal shampoo.

Nå bader jeg bridie når jeg føler det trengs. Enten når hu har rullet seg i noe som lukter gæsj (da med vanlig shampoo OG balsam), eller om hu er møkkete etter tur i gjørma (som regel kun med vann) eller om hu er ekkel i pelsen (da med såpe). Så i snitt er det vel blitt litt over en gang i mnd med shampoo siden hu kom til meg tror jeg... Og i tilegg noen ganger ekstra for å fjerne gugg i pelsen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I utstillings sesongen blir det nesten hver uke :lol: Dessuten så tror jeg det med fettlaget og shampo har MYE med hvordan shampo man bruker... Med så mye bading må man bruke noe som nøytraliserer shampoen og fjerner resten som siste finish i vasken. (Litt rar setning... Ihvertfall, sånn After Bath fra chris christensen er kjempe bra.) Ellers så er det vel ca en gang i mnd på dem alle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det at det sliter sånn på fettlaget til hundene når de bades er ikke helt riktig. I dag finnes det mangfoldige hundeshampoer som nettopp tar forbehold mot dette, at de skal være mild mot hundens pels og fettlag. Hvis hunden fryser etter et bad har man tatt et veldig feil valg da man kjøpte seg shampo.

Selv bader jeg hundene mine ca hver 3 mnd. Litt oftere hvis vi er midt i en utstillings sesong.

Pommene har en ganske spesiell skarp lukt, så hvis denne lukten blir for sterk så bader jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hunden fryser etter et bad har man valgt feil shampoo?

Hunden min fryser alltid etter et bad, uansett hva hun har blitt vasket med.. Om det er pet silk, bio groom eller grønnsåpe. Hun fryser når hun kommer inn etter å ha vært lenge ute i vått vær også.

JEG fryser til og med når jeg er våt... Jeg holder alltid på å dø på meg selv helt til jeg kommer meg inn i en håndkled etter en dusj.

Emma bades forøvrig alt fra 1-2 ganger i mnd, med shampoo/grønnsåpe hvis det trengs. Nå er vi tom for balsam og orker ikke stresse med å kjøpe ny.. Men når vi har balsam så får hun som oftest en dæsj sånn i pelsen etter vask også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pippin dusjes ca hver tredje uke. Han tisser endel på magen og beina og blir dessuten grå i pelsen av støv og skitt, iallefall om sommeren. (Mye bedre å ha i sengen når han dufter minkoljeshampo fra KW!). Symra har også blitt dusjet ganske ofte hittil, hun tisser fortsatt på gulvet rett som det er, og da må hun alltid vasse gjennom dammen etterpå, gjerne ramle rett oppi. Beardiser skal egentlig ikke dusjes så ofte så vidt jeg forstår, men foreløpig er det altså nødvendig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så sjelden som mulig. Collien trenger jeg bare å spyle bein og buk på om det er veldig sølete ute. Han ruller seg aldri i noe og liker ikke vann. Valpen ruller seg avogtil, men kun engang i noe som stinka da ble hun spylt. Skal hive henne en omgang i dusjen etter at løpetiden er over både for å få henne ren og få bort pels. Cavalieren ble spylt på magen og beina etter turer siden hun dro med seg utrolige mengder sand inn i pelsen og vaska før utstillinger. Hendte jeg vaska henne om hun røyta eksepsjonelt mye for å få bort endel av den løse pelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Orry bader vel i snitt en gang i måneden. Om våren og høsten bades han 1-2 ganger i måneden på grunn av at det gjerne er sølete ute, og når dette tørker sitter gjerne en del sand igjen i pelsen i tillegg til at han føles litt "seig". I vintermånedene bader han kanskje 1-2 ganger i løpet av hele perioden, i hvert fall hvis det bare er snø ute.

Han lukter sjelden, men jeg liker nå likevel å ha en hund som er myk og god å ta på :) Pelsen han ser på en måte litt "fet" ut og blir mer seig å ta i hvis det er en stund siden bading. Generelt bades han egentlig når jeg synes det er nødvendig, og garantert hvis han har oppholdt seg i noe ekkelt (som den gangen han rullet seg i en brukt bleie :rolleyes:).

Nå i utstillingsperioden bader han forresten oftere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

min harr badet ganske mye i det siste. Grunnen er at han går og ruller seg i noe som stinker vannvittig. Men i gjjennomsnitt så bades han 1 gang i måneden cirka. Vet ikke. Pleier ikke bade han om vinteren. Siden snøen holder ham ganske ren...

EdiT:

Forresten så bruker jeg grønnsåpe og hundesjhampoo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine hunder bader ikke ofte, dusjer dem kanskje med hundeshampoo 2-3 ganger i året! Ingen av de pleier å lukte vondt heller, uansett hvor lang tid det går..

Godt det ikke bare er jeg som vasker "sjeldent". Rex pleier heller ikke lukte vondt. Men Bocca har en vane i å rulle seg i ting som lukter, så ho må nok vaskes en del :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt det ikke bare er jeg som vasker "sjeldent". Rex pleier heller ikke lukte vondt. Men Bocca har en vane i å rulle seg i ting som lukter, så ho må nok vaskes en del :lol:

hehe, men altså kan hende jeg skylder de. Men når de har badet i saltvann noe som ikke er så ofte så dusjer jeg de jo! Nana dusjer vel kanskje 4-5 ganger i året fordi hun har en tendens til å rulle seg i KATTEMØKK og ja det stinker! Det var mere av de før.. i år så syns jeg hun har vært flink! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De lukter ikke spesielt mye uansett hvor lenge det går mellom hvert bad, ikke ruller de seg i ting, og sand o.l. faller av når de tørker så de trenger egentlig ikke bades spesielt mye, men allergien min forverres om de går for lenge uten bad(det blir jo gjerne en del sikkel og urin i pelsen på de som jeg reagerer på) så jeg bader de ca 1gang annenhver mnd tror jeg, også på vinteren, mine har såpass med pels at de fryser aldri uansett.

Bruker forøvrig ring 5 protein 5 shampo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehe, men altså kan hende jeg skylder de. Men når de har badet i saltvann noe som ikke er så ofte så dusjer jeg de jo! Nana dusjer vel kanskje 4-5 ganger i året fordi hun har en tendens til å rulle seg i KATTEMØKK og ja det stinker! Det var mere av de før.. i år så syns jeg hun har vært flink! :lol:

Må jo spyle rex i dusjen om han har løpt i hagen og er gjørmete. Men vasker ikke med såpe. Vil unngå dette mest mulig egentlig, og ser ikke behovet på han. Bocca kan det nok hende blir litt annerledes, men skal prøve å dusje minst mulig med sjampo. (blir jo rein av å bare skyldes og ho). hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

finnes det noe "fasitsvar" på hvor ofte hunden skal/kan/bør bade? (med sjampo)

Det finnes ikke noe "fasitsvar" på det. Det kommer HELT ann på rasens pels. F.eks Puddel må bades og stelles en del i forhold til en dalmantiner. Sjampo kan jo å slite på pelsen også.

//Mathea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wheaten terrieren burde dusjest ganske ofte. Vi dusjer Tassen hver 2. helg. Da bruker vi både sjampo og balsam, ettersom rasen lett får floker, som må børstes ut. Hvor ofte avhenger av rase og individ. Noen hunder får lett fett pels. Det er jo litt smak og behag... Pelstype har jo en del å si.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri. En skjelden gang er hun så møkkete at hun må spyles i dusjen, ellers bader hun i ferskvann og blir ren helt av seg selv. Hun lukter aldri og pelsen er blank og fin. Forresten fikk hun og Solo seg en runde med shampoo og balsam etter kenneloppholdet i fjor sommer for da var de så pjuskete og støvete, så nesten aldri er kanskje det korrekte å si.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...