Gå til innhold
Hundesonen.no

Løpe på asfalt


Recommended Posts

Jeg bor i by, og det er langt til nærmeste vei som ikke er med asfalt. Så dette blir jo et lite problem med tanke på sykling, og nå også saccovogn. Det er jo ikke gunstig å løpe mye på asfalt, og igår etter en runde med vogna, ser jeg at det slites under potene. Jeg føler ikke at jeg har så lyst å la hunden løpe på asfalt, men hva kan man gjøre da? Er potesokker noe man kan bruke, eller er det håpløst? De bruker jo det med sledehunder, men da er det jo på snø...

Hvis ikke potesokker går, hva kan gjøres? Salve er vel ikke noen løsning heller? Og potene blir de herdet?

Å kjøre til veier med grus er vanskelig med tanke på å putte sykkel eller vogn i vår knøtt lille bil, og de grus, skogsveiene her hos oss går somregel oppvoer, mot fjell ol. og det klarer ikke hunden å trekke.

Er det håp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du burde jo isåffal være veldig forsiktig med hvor mye hun får løpe på asfalt. Det er jo utrolig belastende. Jeg har sett folk sykle med potesokker på.. Finner man riktig modell som sitter veldig godt så burde det beskytte tredeputene. Men det er jo ikke tredeputene det går værst utover dette med løping på asfalt, det er jo selve KROPPEN... En blanding av gode potesokker og en god potesavle hadde nok vært lurt å ha liggende. Så kan man smøre labbene godt inn etter trimmen, og la salven synke inn over natta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nes Sledeverksted har noen sokker forsterket med elgskinn som er ganske slitesterke. I hvert fall til lange turer på hardt underlag. Løping på asfalt har jeg ingen erfaring med de på, men du kan jo forsøke de. Mener det skal finnes noen potesokker/sko med demping, og trur jeg egentlig ville sjekka ut det mer om du skal ha henne til å løpe på hardt underlag. Det er jo ikke akkurat det mest gunstige underlaget for hunder...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for link Nirm! Ser det står at sokkene er til bruk på bla. asfalt, så det var jo bra. Men spørsmålet da er jo hvor lang tid det tar før hunden har vent seg til sokkene :)

Gidder ikke å venne hundene til sokkene her. Setter de på, og så ut å gå tur, jobbe, trene. Nå har aldri Vida gått med 4 sokker på da, men Nirm er godt sokkevant, og Bogar brukte fleecesokker vinterstid pga kladding (han "tråkka ned" i sokkene da jeg tok de på faktisk. :D). Jo mindre styr man lager av de, jo lettere synes jeg det går.

Må bare skryte litt av Nes Sledeverksted. Sendte mail i natt og lurte på om de kunne sende avgårde sokker i dag til Nirm for Sølen uka (han har ekstremt dårlige labber), og jaggu fikk jeg svar tidlig i morges om at de skulle gjøre det. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det vel ikke pga slitasjen under potene at hundene ikke skal løpe så mye på asfalt, men pga det harde underlaget som er belastende for hele kroppen...

(Om man selv har løpt litt, vet man at uansett demping i skoene er det ikke særlig behagelig å løpe for lenge på asfalt.)

Jeg ville derfor funnet en annen treningsform, og heller begrenset løpingen på asfalt, om det var eneste mulighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja vi prøver å finne små gruseveier vi kan benytte. Og begrenser løpingen på asfalt. Synd at alt asfalteres her i strøket og alle skogsveiene går oppover. (har lite flatmark her) Men vi tenkte vi skulle høre med travbanen her om vi kunne få låne den og kjøre på. :D det må jo være perfekt. Må bare få lånt en stor nok bil til vogna først. Det hadde vært moro. Blir nok ikke å parkere bort vår nye vogn.

Så bra de gir god service da Nirm. Det er alltid positivt! :icon_cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk
Ja vi prøver å finne små gruseveier vi kan benytte. Og begrenser løpingen på asfalt. Synd at alt asfalteres her i strøket og alle skogsveiene går oppover. (har lite flatmark her) Men vi tenkte vi skulle høre med travbanen her om vi kunne få låne den og kjøre på. :D det må jo være perfekt. Må bare få lånt en stor nok bil til vogna først. Det hadde vært moro. Blir nok ikke å parkere bort vår nye vogn.

Så bra de gir god service da Nirm. Det er alltid positivt! :icon_cry:

Hæ? Gjør det noe at de går oppover da? Blir det for tungt kan du jo gå av vogna og jogge ved siden av? Oppoverbakker er da det er aller minst fare for skader og belastningsskader (men husk å bremse godt nedover igjen, for det belaster hardt for fremparten). Og det går vel ikke oppover i all evighet? Men det blir jo selvfølgelig ganske begrensa når man ikke får med seg vogna på bilen.

Sokker er jo ingen dum ting på asfalt, men jeg tror nok at de som brukes på trekkhunder på vinterføre vil slites veldig fort på asfalt. Men så er de jo billige da... Men kanskje det finnes noen som tåler mer? De fra Nes er jo sikkert verdt forsøket. Men hadde jeg vært deg hadde jeg fortsatt vært veldig forsiktig med trekking og/eller sykling på asfalt. Labbene kan jo beskyttes med sokker og ved å smøre, men leddene er veldig utsatt for belastning og slitasjeskader på så hardt underlag. Selv på oss mennesker er det hardt for knærne å jogge på asfalt, og husk at vi har joggesko med demping, det har ikke hundene. Men, dette avgjør du selv. Kos dere masse med den nye voga da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om doberdyret ditt er like glad i å løpe og jobbe som han jeg hadde, så er det nok bare å kjøpe sko.

Hadde store problemer med tilvenningen, da de jeg fant i en engelsk hundesportsbutikk var med ganske tykk gummisåle.

Satt perfekt, og når han med hjelp av å gå med vanlige menneskesokker inne ble vant med å ha noe på føttene fungerte dette helt perfekt.

Begynte å leite etter sokker selv, etter en episode hvor idioten var i full galopp løs (på asfalt) og hvor han bråstoppet for å snuse på noe i veikanten.

Resultatet var 3 totalt opprevne t-poter, stakkaren visste ikke hvilken fot han skulle halte på.

Det tok ukevis før han var seg selv igjen.

Men så lenge han likte løpingen og jobbingen så måtte sko også innføres.

Sko på jobb, og barbeint på tur.

Han jeg hadde skjønte godt etterhvert at trekk-selen ikke kom på før skoene også var der, så arbeidsgleden forble akkurat som før.

Syklet aldri med han, men noe av det gøyeste han visste var å ha meg på rollerblades etter på slep.

Farlig, ja... Men gøy for oss begge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...