Gå til innhold
Hundesonen.no

Spør kokken!


rottmann

Recommended Posts

  • Svar 70
  • Created
  • Siste svar

Han er kokk ja:) skrev det i en tråd litt lenger ned her:)

Har du noen tisp til en middag til en jente som bor alene? :ahappy:

jeg kommer aldri på noe som er odt som ikke er beregna på bare en pers :ahappy:

Kan nevne at jeg er glad i det meste med kylling:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er kokk ja:) skrev det i en tråd litt lenger ned her:)

Har du noen tisp til en middag til en jente som bor alene? :P

jeg kommer aldri på noe som er odt som ikke er beregna på bare en pers :P

Kan nevne at jeg er glad i det meste med kylling:P

jeg synes det er digg å steke løk og sopp til det er brunt, tilsette litt ferdig kokt ris eller nudler, så tilsetter du kylling(stekt) og smaker til med salt og pepper. så har du på soja saus, gjerne den søte varianten som heter ketjap manis. helt til slutthar du på litt sukkererter, tomat eller friske spinatblader. dette går veldig fort å lage, særlig hvis du har litt kokt ris til overs i kjøleskapet, eller en pakke nudler.

Har du tips til noen enkle middager som er sunne (og gjerne slankende.) Som ikke har for mye dilldall i? :P

det meste som er sunt og godt uten for mye fett er gjerne kokt, feks gryter som er kokt over lang tid. du ville ikke ha så mye dilldall, men det må bli noen grønnsaker ihvertfall. :ahappy::ahappy: ta et par liter vann, sleng oppi noen terninger med maggi kylling/ hønsebuljong,hvertfall tre-fire stykker .så hakker du opp litt løk, gulrøtter og sellerirot i terninger og litt purre som du hiver oppi. så putter du to eller tre hele kylling fileter og lar dette koke i ca halv time. hvis du vil ha den litt spicy kann du ta oppi litt kajennepepper, det finner du i små black boy poser i krydder hylla. ellers smaker du til med salt og pepper. det eneste som mangler nå er å fiske opp kyllingfiletene og rive de istykker og ha de tilbake i suppa igjen. denne suppa er drit god!! grunnen til det er at de grønnsakene du har i,er de vi kokkene kaller " de fire store" det er disse vi bruker når vi koker krafter, som blir baser for alle sauser, supper etc. jeg pleier å lage en kjempe porsjon, for den blir bedre og bedre for hver dag som går. jeg pleier også innimellom å knekke litt spaghetti eller nudler og ha oppi. lykke til :P

åh.. jeg vil ha ein god pasta salat oppskrift.. :P

gjerne noe godt tilbehør også

kjøp et glass med pesto, salami, rødløk, sukkererter. sherry tomater. kok pastaen, skyll den i kaldt vann, kutt salami i tynne strimler, kutt grønnsakene og bland alt i en stor bolle. så vasker du deg godt på hendene og har på noen spiseskjeer med pesto i blandingen som du gnir inn med fingrene,

du kan godt rive over litt pamesan, eller ha i litt ruccula salat.

hvis du har noe "gammelt" brød kan du skjære det i tynne skiver, legge de på en steke plate, ha på litt salt, pepper og oliven olje- stek de på 180 grader i 5-7 minutter.

lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer på noe og håper du, eller noen andre her kan svare.

Tolvåringen her er ikke så glad i grønnsaker (bombe) :closedeyes: . Dessuten har både hun og jeg allergi mot det meste av rå rotfrukter, epler etc. Derfor blir det mye mango- spising. Nå når jordbærene er kommet, spiser vi det nesten daglig også. Markjordbær og blåbær begynner jo også å komme (det må da være noe rart med klima, siden bærene er så tidlig modne) og jeg rører bær til pålegg og pannekaker. Fruktsalat med mango, jordbær og banan er populært. Nå om sommeren er min milkshake med litt vaniljeis, jordbær, mango + litt villbær jeg har plukket på tur, noe av det beste hun får.

Trenger jeg å ha dårlig samvittighet for alle grønnsakene hun ikke spiser, når vi spiser såpass mye av frukt og bær? Vannmelon er også populært, men kanskje ikke så næringsrikt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er suulten! Kan noen gi meg tips om hva jeg kan lage til middag idag? Gjerne noe supergodt som kan lure en tom samboers mage til å bli blid på meg igjen. :ahappy: Gjerne noe med kyllingfilè, fikk lyst på kylling og det gjorde visst hunden også. Bruker alltid å skjære av en del av kyllingfilèen til henne som jeg koker og bruker som godbiter.

Ris er bra, men ikke for mye "dilldall" as in sjeldne ting og tang som jeg aldri har hørt om og som man ikke får kjøpt på bunnpris. Jeg går ikke lengre enn til bunnpris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har vi akkurat stappet i oss kylling i sursøt saus. (Glass fra Toro, filèt fra kyllingen :rolleyes: ). Puttet oppi noen biter av brokkoli for samvittighetens skyld. :ahappy:

Nå skal maten synke litt før desserten. Det er milkshake uten melk:

2 svære skjeer vaniljeis

2 teskjeer melis

Fyll opp med markjordbær, blåbær, kjøpejordbær

Bruk stavmikseren i noen sekunder!

I tillegg har vi brownies. Varm og klissete. Heia Toro.. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe som er veldig godt med kylling er "carri (eller skrives det curry?) kylling sandwich. Kjempeenkelt, man kjøper et valgfritt rundstykke, smører på majones,plukker en kylling og tar på så mye kylling man vil,hiver på så mye carri (curry?) man vil og vips så er det klart. kjempegodt :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer på noe og håper du, eller noen andre her kan svare.

Tolvåringen her er ikke så glad i grønnsaker (bombe) :closedeyes: . Dessuten har både hun og jeg allergi mot det meste av rå rotfrukter, epler etc. Derfor blir det mye mango- spising. Nå når jordbærene er kommet, spiser vi det nesten daglig også. Markjordbær og blåbær begynner jo også å komme (det må da være noe rart med klima, siden bærene er så tidlig modne) og jeg rører bær til pålegg og pannekaker. Fruktsalat med mango, jordbær og banan er populært. Nå om sommeren er min milkshake med litt vaniljeis, jordbær, mango + litt villbær jeg har plukket på tur, noe av det beste hun får.

Trenger jeg å ha dårlig samvittighet for alle grønnsakene hun ikke spiser, når vi spiser såpass mye av frukt og bær? Vannmelon er også populært, men kanskje ikke så næringsrikt...

jeg er ingen ernæringsfysiolog, men jeg vet at mango er en av de sunneste fruktene du kan spise, jordbær er også stappfullt av vitaminer. hvis du er usikker på om dere får i dere nok mineraler og vitaminer, så ville jeg tatt en blodprøve.

Hvordan oppbevarer man fersk sopp, og hvor lenge kan man oppbevare det slik?

Og hvordan lager man sånn skikkelig god, tynn pizzabunn - sånn som man får på restaurant (hihi)?

det kommer helt an på soppen. på resturanten der jeg jobber oppbevarer vi all soppen på kjøla. den holder seg hvertfall en kort uke. den tørker stort sett bare inn, eller så mugner den, så du ser når den er dårlig. østerssoppen feks tørker ganske raskt inn. du skal heller ikke vaske sopp,bare børste jorden forsiktig av den.

jeg har en sånn pizza-pronto maskin, fra obh-nordica, den lager jeg helt perfekte bunner med. lager en deig av ca 2.5 dl vann, 1 ts, 1 liten pose tørrgjær, litt oliven olje og mel til den slipper bollen. pizza deig trenger du egentlig ikke heve. så kjevler jeg ut små deiger som passer inn i pronto'en, så steker jeg bunnene i noen få sekunder, til bunnen "bobler".jeg pleier å lage en hel stabel med bunner og fryse de ned. da er det drit lett og bare ta opp en bunn, kline på litt tomat saus ,ost og fyll. det tar bare 1-2 minutter i prontoen når du har bunnen ferdig. også blir bunnen helt sinnsykt tynn og sprø. lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei sveis!

Jeg lurer på om du har noen gode forslag til hva sånne som meg som ikke skal hvetemel/gluten (ingen av delene så langt det er mulig) kan spise i stedet? Det er nesten klin umulig å ha et nogenlunde normalt kosthold uten å få i seg hvetemel eller gluten. :rolleyes: Så fint med en "sonekokk", forresten! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er suulten! Kan noen gi meg tips om hva jeg kan lage til middag idag? Gjerne noe supergodt som kan lure en tom samboers mage til å bli blid på meg igjen. :P Gjerne noe med kyllingfilè, fikk lyst på kylling og det gjorde visst hunden også. Bruker alltid å skjære av en del av kyllingfilèen til henne som jeg koker og bruker som godbiter.

Ris er bra, men ikke for mye "dilldall" as in sjeldne ting og tang som jeg aldri har hørt om og som man ikke får kjøpt på bunnpris. Jeg går ikke lengre enn til bunnpris.

jeg kom nettop hjem fra jobb, så du har nok allerede spist :ahappy: men her kommer en skikkelig slager, som kjæresten min digger. ta kylling fileter og bank de flate. så ruller du de først i mel, så i sammenpisket egg og så i griljer mel, en liten rød eske som jeg lover deg at de har på bunnpris :ahappy:

så har du smør i panna, har på litt salt og pepper og steker først på sterk, så svak varme. vips så har du kylling snitsler, drit digg. som tilbehør har jeg poteter delt i båter med litt olje salt, pepper og ellers det krydderet du liker, inn i ovnen på 180 grader i ca 20 min. du kan gjøre det samme med tomater også, altså putte de i ovnen med litt krydder på..nam nam his du på død og liv må ha saus til, så passer bearnaise

Hei sveis!

Jeg lurer på om du har noen gode forslag til hva sånne som meg som ikke skal hvetemel/gluten (ingen av delene så langt det er mulig) kan spise i stedet? Det er nesten klin umulig å ha et nogenlunde normalt kosthold uten å få i seg hvetemel eller gluten. :rolleyes: Så fint med en "sonekokk", forresten! :P

hva er du interressert i å få oppskrifter på? middager, desserter, snacks?

*Dobbelpost, mod Nina*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med billig, god og sunn mat da? ...Og enkel å lage!

Bor for meg selv serru :ahappy:

jeg er veldig glad i forsjellige salater, men for at det ikke skal bli så kjedelig så stapper jeg det som regel inn i pitabrød eller tortilla lefse, jeg har på salsa, som forresten er veldig sunt og 5% creme fraiche dressing fra kraft på glass flaske. luksus varianten er i steke biffstrimler og ha salsaen i pannen og la det surre en stund, kjempe godt. en annen smart ting å gjøre er å bake mange poteter i ovnen, putte de i kjøleskapet. da kan du når som helst ta fram en potet og fylle den med alt mulig digg. feks kjøttdeig stekt i salsa med litt ost og rømme, sopp, bacon, kryddersmør og litt ost.

Hva som helst! :P

du kan jo egentlig spise det meste da. på resturanten bruker vi skjelden mel i maten :ahappy: vi jevner alltid sauser og supper med maisena mel. ett tips et å lage paibunn med maisena, den kan du jo fylle med masse snadder. feks pizza pai. du kan lage paier med ost skinke paprika og eggestand. bærpaier med vaniljekrem. :P

*Dobbelpost, mod Nina*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og hvordan lager man sånn skikkelig god, tynn pizzabunn - sånn som man får på restaurant (hihi)?

Man kan også faktisk bruke store taco-/tortillalomper som pizzabunn :ahappy: Bare klin på tomatsaus og alt mulig annet du vil ha, sleng den i ovnen og vips!, du har pizza med tynn og fin bunn. Og så lettvint da gitt :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det kommer helt an på soppen. på resturanten der jeg jobber oppbevarer vi all soppen på kjøla. den holder seg hvertfall en kort uke. den tørker stort sett bare inn, eller så mugner den, så du ser når den er dårlig. østerssoppen feks tørker ganske raskt inn. du skal heller ikke vaske sopp,bare børste jorden forsiktig av den.

jeg har en sånn pizza-pronto maskin, fra obh-nordica, den lager jeg helt perfekte bunner med. lager en deig av ca 2.5 dl vann, 1 ts, 1 liten pose tørrgjær, litt oliven olje og mel til den slipper bollen. pizza deig trenger du egentlig ikke heve. så kjevler jeg ut små deiger som passer inn i pronto'en, så steker jeg bunnene i noen få sekunder, til bunnen "bobler".jeg pleier å lage en hel stabel med bunner og fryse de ned. da er det drit lett og bare ta opp en bunn, kline på litt tomat saus ,ost og fyll. det tar bare 1-2 minutter i prontoen når du har bunnen ferdig. også blir bunnen helt sinnsykt tynn og sprø. lykke til.

Er som oftest champignon jeg trenger å oppbevare. Hva bør jeg legge det i? Plastboks? Papirpose?

Pizza Pronto-maskin er uaktuelt, så da får jeg vel heller prøve meg fram i ovnen i stedet.

Man kan også faktisk bruke store taco-/tortillalomper som pizzabunn :ahappy: Bare klin på tomatsaus og alt mulig annet du vil ha, sleng den i ovnen og vips!, du har pizza med tynn og fin bunn. Og så lettvint da gitt :ahappy:

Joda, det er greit nok, men jeg vil ha deig. :closedeyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, det er greit nok, men jeg vil ha deig. :closedeyes:

Denne deigoppskriften synes jeg blir veldig god, sprø og sånt.

7 dl mel

En god ss olje

ca 3 dl vann (lunket)

en pakke gjær

Bland, elt, hev (da synes jeg den blir best), og kjevle tynn, tynn. Nam:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
    • Hadde nettopp et mareritt av en "treningsøkt". Hadde alle favorittingene hans og lommene fulle av snacks. Godt vær og stille og rolig feriestemning. Ede åpnet med å hoppe opp og bite og bjeffe og jukke og være teit. Jeg trodde vi skulle ha en fin økt med den energien der, men da jeg ba om utgangsstilling for TREDJE GANG, så gikk han sakte og satte seg seigt ned. ... Eneste lyspunkt var en fin innkalling da han mens jeg prøvde samle meg vimsete avgårde på egenhånd inn i en luftegård jeg ikke har gitt ham lov til å gå i. Da spratt han opp fra sniffingen og kom løpende inn med en gang. Supert! ..men det var det ENESTE han gjorde riktig på cue. Han dekket hver gang jeg ba om stå. Så dumt på meg når jeg ba om utgangsstilling. La repeatedly fra seg apporten en meter fra meg i forsøk på å innkassere uten å måtte gi den fra seg. Fant plutselig ut at det var kewlere å gå fra front mellom beina mine til utgangsstilling istedenfor å svinge bakparten inn, og gjentok den der flere ganger. Nektet gå fot uten lure i hånden. Den økende frustrasjonen min gjorde ikke ting bedre. Han begynte holde hard rock konsert. Hoppet og bet og jukket. SÅ kom jeg på at han ikke har fått skjønnhetssøvnen sin. Han hadde vært våken fra kl 07 i morges uten å blunde et blunk. Aha! All made sense. Tok ham med meg inn igjen, og det tok ikke engang et minutt før han brøt ut i full raptus og fløy villmann mellom veggene i toddler tantrum. Stoppet plutselig og begynte krafse og grave som en manisk gærning på gulvet, og falt så dønn om, som et slakt, rett i søvn. — Har De forsøkt skru maskinen av og på igjen? 
    • Det er nok definitivt en del av "spøkelsesalderen", men det er også viktig å ta på alvor så man ikke ved uhell forsterker adferden så den blir en uvane.
    • Er hun ikke i den alderen? Jeg har noe liknende problemer selv, også 5 mnd. Bjeffet plutselig på en dame på bussholdeplassen i dag, uvisst av hvilken grunn. Heldigvis bare sosial bjeffing, som han gjør når han vil noe, men hun ble dessverre ukomfortabel, så måtte fortelle henne at det var vennlig kommunikasjon for å få oppmerksomhet, ikke noen trussel eller advarsel. De høres veldig annerledes ut og serveres mot "inntrengere" på "eget territorium". Kanskje sammenlignbart med hva din gjør? Fordi min er avlet for å vokte, så belønner jeg ham for å være flink gutt og gjøre jobben sin tilfredsstillende når han serverer advarselbjeff på fremmede "inntrengere". Hadde han truet og ikke latt seg avlede hadde jeg kjøpt profesjonell hjelp, men foreløpig er han tilfreds med å få respons på varselet og tar min vurdering av situasjonen som god fisk.  Kjenner du til begrepet sladretrening? 
    • Det er vanskelig å si uten å se hunden. Går dere på noe valpekurs? Isåfall er det et godt sted å spørre. Jeg tenker også at det er veldig viktig med god sosialisering med trygge hunder og folk, og på trygg avstand til "skumle" ting i ulike miljøer generelt, så ikke alt ukjent blir skummelt.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...