Gå til innhold
Hundesonen.no

Foravtale,noen som har oversikten?


Inustaff

Recommended Posts

Ja som dere serså lurer jeg på hva man tar med i foravtaler...Og da snakker jeg om alt man bør ha med for ens egen del og for at den andre personen skal føle seg fornøyd også.

Noen som er flinke på utfyllende foravtaler?

Nytter ikke henvise til ferdig type,for denne har vel ike tenkt på alle smutthull?

Så hvilke viktige ting må man legge ved?

Hvem betaler vanlige utgifter ved hunden...vaksine o.l.?

Hvem betaler Hd røntging osv?

Forsikring?

Alt som tenkes kan må vites...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne godt tenkt meg å ha vært förvert, men det å levere tispen tilbake til oppdretter når hun skal ha valper frister mindre enn det frister å ha en förverthund.

Men det er vel det som er helt vanlig standard når man har ei avlstispe på för ?

Har også hørt en skremmende historie om en som hadde en hannhund på för, og når hunden ble NUCH så mente oppdretter at de skulle ha tilbake hunden for godt for å bruke den selv til avl.

Jeg vet tror jeg hadde lest avtalen 3928 ganger før jeg hadde turt å skrevet under på den hadde det vært meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget -og bruker- følgende avtale:

Deleier, hannhund:

Registreres på: Oppdretter og ...........................................

(Oppdretter oppbevarer hundens reg. Bevis, mens deleier får en kopi)

1. ...............(deleier)................ Betaler halv pris for hvalpen og betrakter den som sin personlige eiendom fra d.d. ..........................Betaler også alle utgifter i forbindelse med det daglige hundehold. (Foring, vetrinær, forsikring m.m)

2. Dersom ...................... ønsker det, kan han/hun trene og stille hunden i lydighet/ agility eller annet, og bærer utgiftene i forbindlese med dette.

3. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning eksteriørmessig sett, ønsker oppdretter å stille hunden på utstillinger (eksteriør). Oppdretter bærer alle utgifter i forbindelse med dette. Dersom hunden oppnår premier vil oppdretter beholde enkelte av disse, mens endel også vil følge hunden hjem.

4. Dersom hunden blir så god at den kan oppnnå championat titler, skal hunden stå i felles eie til denne tiden er over.

5. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning og skal benyttes i avl, skjer annonsering i kennel Kingwanas navn, og Kennel Kingwana bærer alle utgifter i forbindelse med dette. (Inkluderer også helsetester og annet som er nødvendig for avl)

6. Parringsinntektene tilfaller Kennel Kingwana.

7. Når ”avtaleforholdet” er oppfylt omregistreres hunden på..............................., som betaler for omregistreringen, og derved blir stående som eier på hunden.

8. Dersom det skulle vise seg at hunden får testikkelmangel, betaler Kingwanas for omregistrering, slik at ............................ Blir stående som eier uten ytterligere omkostninger.

Denne avtale er bygget på et gjensidig tillitsforhold, er satt opp i to eksemplarer –et eksemplar til hver av eierne.

Dato...................... Medeier (sign)...........................................

Medeier (sign)............................. Adr./Tlf: .............................................

Denne avtalen har fungert forholdvist greit. Det eneste jeg muntlig har endret på ovenfor deleier, er at jeg ønsker at hun skal få deler av parringsinntekten, da jeg ser at det blir en del ekstra arbeid før dem. Dette hadde de seøvførgelig ingenting imot, og vi har et veldig godt samarbeid.

Tispeavtale:

1. Förvert betaler ingenting for hvalpen, men betrakter den som sin personlige eiendom fra d.d. Förvert bærer alle utgifter i forbindelse med det daglige hundehold. (Foring, vetrinær, vetrinær-forsikring m.m) Tispa skal föres med Hills.

2. Förvert plikter å påsørge at hunden får dekket sine behov, og har det dyrevernsmessig bra. Förvert plikter også å trene hunden til utstillingsbruk (stå på bordet, stå stille med fire bein I bakken, trave I høyt tempo, vise fram tenner, være I bur)

3. Hunden skal forsikres gjennom Agria. Forsikringen står I oppdretters navn. Oppdretter betaler livsforsikring, mens vetrinærforsikring betales av förvert. Förvert vil på den måten få dekket store, uventede vetrinærutgifter. Ved tap av liv går forsikringspremien til oppdretter.

4. Förvert plikter å gjøre oppdretter oppmerksom på eventuelle skader på hunden så snart det lar seg gjøre.

5. Dersom förvert ønsker det, kan han/hun trene og stille hunden i lydighet/ agility eller lignende, og bærer utgiftene i forbindelse med dette.

6. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning eksteriørmessig sett, ønsker oppdretter å stille hunden på utstillinger (eksteriør) og valpeshow/handlingskurs. Oppdretter bærer alle utgifter i forbindelse med dette. Dersom hunden oppnår premier vil oppdretter beholde enkelte av disse, mens endel også vil følge hunden hjem.

7. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning og skal benyttes i avl, skjer annonsering i kennel Kingwanas navn, og kennel Kingwana bærer alle utgifter i forbindelse med dette. (Inkluderer også helsetester og annet som er nødvendig for avl)

8. Oppdretter har rett til inntill 3 kull på tispa. Valpene vil bli registrert under kennel Kingwana, og valg av hannhund/alle avlsmessige forberedelser/etterarbeid gjøres av oppdretter.

9. Inntektene på kullene tilfaller oppdretter.

10. Ønsker ikke förvert å ha arbeidet med kullene tar oppdretter tispa hjem til seg I den nødvendige perioden. Dersom förvert på et tidspunkt ønsker å ha et kull hjemme hos seg kan dette diskuteres. Oppdretter vil da være behjelpelig med de praktiske gjøremål som er nødvendig. 25% av overskuddet går da til förvert.

11. Etter endt utstillings/avlskarriere kan hunden omregistreres i förverts navn, som betaler for omregistreringen, og derved blir stående som eier på hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Men er det nødvendig å ta betalt for hannhund?

Og dersom hunden ikke er eksteriørmessig riktig,vil da forvert få tibud om å kjøpe hunden,eller skal forvert få hunden gratis om den ikke skal brukes av oppdretter/eier.

Eller er det derfor man tar halv pris for dem likevel?

Skjønner ikke dette...Hører om noen som gjør det,men jeg synes det høres så rart ut..

Du må kjøpe hunden hvis de ikke kan bruke den liksom...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Men er det nødvendig å ta betalt for hannhund?

Og dersom hunden ikke er eksteriørmessig riktig,vil da forvert få tibud om å kjøpe hunden,eller skal forvert få hunden gratis om den ikke skal brukes av oppdretter/eier.

Eller er det derfor man tar halv pris for dem likevel?

Skjønner ikke dette...Hører om noen som gjør det,men jeg synes det høres så rart ut..

Du må kjøpe hunden hvis de ikke kan bruke den liksom...

Dersom hannhund ikke møter mine krav til avl, uansett grunn, overføres hunden vederlagsfritt til deleier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
    • Hei! Vi har nå fått svar fra dyrlegen - han hadde ikke kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Rart med det, for jeg ble nesten litt skuffet. Nå vet vi jo ikke hvorfor han stadig har slimete avføring, men kan kanskje utelukke at det har noe med fettinnholdet i maten å gjøre.  Skal snakke med dyrlege om vi kanskje kan sjekke for IBD. Vil jo i alle fall prøve å ha mest riktig tørrfor. Han har jo ikke hatt noen "alvorlige" hendelser med tørrforet han går på nå (gastrointestinal low fat), men det er stadig ganske løs og slimete avføring. Kanskje vi skulle forsøkt å bytte...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...