Gå til innhold
Hundesonen.no

Foravtale,noen som har oversikten?


Inustaff

Recommended Posts

Ja som dere serså lurer jeg på hva man tar med i foravtaler...Og da snakker jeg om alt man bør ha med for ens egen del og for at den andre personen skal føle seg fornøyd også.

Noen som er flinke på utfyllende foravtaler?

Nytter ikke henvise til ferdig type,for denne har vel ike tenkt på alle smutthull?

Så hvilke viktige ting må man legge ved?

Hvem betaler vanlige utgifter ved hunden...vaksine o.l.?

Hvem betaler Hd røntging osv?

Forsikring?

Alt som tenkes kan må vites...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne godt tenkt meg å ha vært förvert, men det å levere tispen tilbake til oppdretter når hun skal ha valper frister mindre enn det frister å ha en förverthund.

Men det er vel det som er helt vanlig standard når man har ei avlstispe på för ?

Har også hørt en skremmende historie om en som hadde en hannhund på för, og når hunden ble NUCH så mente oppdretter at de skulle ha tilbake hunden for godt for å bruke den selv til avl.

Jeg vet tror jeg hadde lest avtalen 3928 ganger før jeg hadde turt å skrevet under på den hadde det vært meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget -og bruker- følgende avtale:

Deleier, hannhund:

Registreres på: Oppdretter og ...........................................

(Oppdretter oppbevarer hundens reg. Bevis, mens deleier får en kopi)

1. ...............(deleier)................ Betaler halv pris for hvalpen og betrakter den som sin personlige eiendom fra d.d. ..........................Betaler også alle utgifter i forbindelse med det daglige hundehold. (Foring, vetrinær, forsikring m.m)

2. Dersom ...................... ønsker det, kan han/hun trene og stille hunden i lydighet/ agility eller annet, og bærer utgiftene i forbindlese med dette.

3. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning eksteriørmessig sett, ønsker oppdretter å stille hunden på utstillinger (eksteriør). Oppdretter bærer alle utgifter i forbindelse med dette. Dersom hunden oppnår premier vil oppdretter beholde enkelte av disse, mens endel også vil følge hunden hjem.

4. Dersom hunden blir så god at den kan oppnnå championat titler, skal hunden stå i felles eie til denne tiden er over.

5. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning og skal benyttes i avl, skjer annonsering i kennel Kingwanas navn, og Kennel Kingwana bærer alle utgifter i forbindelse med dette. (Inkluderer også helsetester og annet som er nødvendig for avl)

6. Parringsinntektene tilfaller Kennel Kingwana.

7. Når ”avtaleforholdet” er oppfylt omregistreres hunden på..............................., som betaler for omregistreringen, og derved blir stående som eier på hunden.

8. Dersom det skulle vise seg at hunden får testikkelmangel, betaler Kingwanas for omregistrering, slik at ............................ Blir stående som eier uten ytterligere omkostninger.

Denne avtale er bygget på et gjensidig tillitsforhold, er satt opp i to eksemplarer –et eksemplar til hver av eierne.

Dato...................... Medeier (sign)...........................................

Medeier (sign)............................. Adr./Tlf: .............................................

Denne avtalen har fungert forholdvist greit. Det eneste jeg muntlig har endret på ovenfor deleier, er at jeg ønsker at hun skal få deler av parringsinntekten, da jeg ser at det blir en del ekstra arbeid før dem. Dette hadde de seøvførgelig ingenting imot, og vi har et veldig godt samarbeid.

Tispeavtale:

1. Förvert betaler ingenting for hvalpen, men betrakter den som sin personlige eiendom fra d.d. Förvert bærer alle utgifter i forbindelse med det daglige hundehold. (Foring, vetrinær, vetrinær-forsikring m.m) Tispa skal föres med Hills.

2. Förvert plikter å påsørge at hunden får dekket sine behov, og har det dyrevernsmessig bra. Förvert plikter også å trene hunden til utstillingsbruk (stå på bordet, stå stille med fire bein I bakken, trave I høyt tempo, vise fram tenner, være I bur)

3. Hunden skal forsikres gjennom Agria. Forsikringen står I oppdretters navn. Oppdretter betaler livsforsikring, mens vetrinærforsikring betales av förvert. Förvert vil på den måten få dekket store, uventede vetrinærutgifter. Ved tap av liv går forsikringspremien til oppdretter.

4. Förvert plikter å gjøre oppdretter oppmerksom på eventuelle skader på hunden så snart det lar seg gjøre.

5. Dersom förvert ønsker det, kan han/hun trene og stille hunden i lydighet/ agility eller lignende, og bærer utgiftene i forbindelse med dette.

6. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning eksteriørmessig sett, ønsker oppdretter å stille hunden på utstillinger (eksteriør) og valpeshow/handlingskurs. Oppdretter bærer alle utgifter i forbindelse med dette. Dersom hunden oppnår premier vil oppdretter beholde enkelte av disse, mens endel også vil følge hunden hjem.

7. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning og skal benyttes i avl, skjer annonsering i kennel Kingwanas navn, og kennel Kingwana bærer alle utgifter i forbindelse med dette. (Inkluderer også helsetester og annet som er nødvendig for avl)

8. Oppdretter har rett til inntill 3 kull på tispa. Valpene vil bli registrert under kennel Kingwana, og valg av hannhund/alle avlsmessige forberedelser/etterarbeid gjøres av oppdretter.

9. Inntektene på kullene tilfaller oppdretter.

10. Ønsker ikke förvert å ha arbeidet med kullene tar oppdretter tispa hjem til seg I den nødvendige perioden. Dersom förvert på et tidspunkt ønsker å ha et kull hjemme hos seg kan dette diskuteres. Oppdretter vil da være behjelpelig med de praktiske gjøremål som er nødvendig. 25% av overskuddet går da til förvert.

11. Etter endt utstillings/avlskarriere kan hunden omregistreres i förverts navn, som betaler for omregistreringen, og derved blir stående som eier på hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Men er det nødvendig å ta betalt for hannhund?

Og dersom hunden ikke er eksteriørmessig riktig,vil da forvert få tibud om å kjøpe hunden,eller skal forvert få hunden gratis om den ikke skal brukes av oppdretter/eier.

Eller er det derfor man tar halv pris for dem likevel?

Skjønner ikke dette...Hører om noen som gjør det,men jeg synes det høres så rart ut..

Du må kjøpe hunden hvis de ikke kan bruke den liksom...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Men er det nødvendig å ta betalt for hannhund?

Og dersom hunden ikke er eksteriørmessig riktig,vil da forvert få tibud om å kjøpe hunden,eller skal forvert få hunden gratis om den ikke skal brukes av oppdretter/eier.

Eller er det derfor man tar halv pris for dem likevel?

Skjønner ikke dette...Hører om noen som gjør det,men jeg synes det høres så rart ut..

Du må kjøpe hunden hvis de ikke kan bruke den liksom...

Dersom hannhund ikke møter mine krav til avl, uansett grunn, overføres hunden vederlagsfritt til deleier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...