Jump to content
Hundesonen.no

Foravtale,noen som har oversikten?


Inustaff

Recommended Posts

Ja som dere serså lurer jeg på hva man tar med i foravtaler...Og da snakker jeg om alt man bør ha med for ens egen del og for at den andre personen skal føle seg fornøyd også.

Noen som er flinke på utfyllende foravtaler?

Nytter ikke henvise til ferdig type,for denne har vel ike tenkt på alle smutthull?

Så hvilke viktige ting må man legge ved?

Hvem betaler vanlige utgifter ved hunden...vaksine o.l.?

Hvem betaler Hd røntging osv?

Forsikring?

Alt som tenkes kan må vites...

Link to comment
Share on other sites

Kunne godt tenkt meg å ha vært förvert, men det å levere tispen tilbake til oppdretter når hun skal ha valper frister mindre enn det frister å ha en förverthund.

Men det er vel det som er helt vanlig standard når man har ei avlstispe på för ?

Har også hørt en skremmende historie om en som hadde en hannhund på för, og når hunden ble NUCH så mente oppdretter at de skulle ha tilbake hunden for godt for å bruke den selv til avl.

Jeg vet tror jeg hadde lest avtalen 3928 ganger før jeg hadde turt å skrevet under på den hadde det vært meg.

Link to comment
Share on other sites

Hva skriver man i hannhund avtaler og hva i tispe?

er det noen forskjeller bortsett fra at man bestemmer seg for antall kull man skal ha fra tispa,og hannhunden skal jo ikke ha kull da,hehe..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har laget -og bruker- følgende avtale:

Deleier, hannhund:

Registreres på: Oppdretter og ...........................................

(Oppdretter oppbevarer hundens reg. Bevis, mens deleier får en kopi)

1. ...............(deleier)................ Betaler halv pris for hvalpen og betrakter den som sin personlige eiendom fra d.d. ..........................Betaler også alle utgifter i forbindelse med det daglige hundehold. (Foring, vetrinær, forsikring m.m)

2. Dersom ...................... ønsker det, kan han/hun trene og stille hunden i lydighet/ agility eller annet, og bærer utgiftene i forbindlese med dette.

3. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning eksteriørmessig sett, ønsker oppdretter å stille hunden på utstillinger (eksteriør). Oppdretter bærer alle utgifter i forbindelse med dette. Dersom hunden oppnår premier vil oppdretter beholde enkelte av disse, mens endel også vil følge hunden hjem.

4. Dersom hunden blir så god at den kan oppnnå championat titler, skal hunden stå i felles eie til denne tiden er over.

5. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning og skal benyttes i avl, skjer annonsering i kennel Kingwanas navn, og Kennel Kingwana bærer alle utgifter i forbindelse med dette. (Inkluderer også helsetester og annet som er nødvendig for avl)

6. Parringsinntektene tilfaller Kennel Kingwana.

7. Når ”avtaleforholdet” er oppfylt omregistreres hunden på..............................., som betaler for omregistreringen, og derved blir stående som eier på hunden.

8. Dersom det skulle vise seg at hunden får testikkelmangel, betaler Kingwanas for omregistrering, slik at ............................ Blir stående som eier uten ytterligere omkostninger.

Denne avtale er bygget på et gjensidig tillitsforhold, er satt opp i to eksemplarer –et eksemplar til hver av eierne.

Dato...................... Medeier (sign)...........................................

Medeier (sign)............................. Adr./Tlf: .............................................

Denne avtalen har fungert forholdvist greit. Det eneste jeg muntlig har endret på ovenfor deleier, er at jeg ønsker at hun skal få deler av parringsinntekten, da jeg ser at det blir en del ekstra arbeid før dem. Dette hadde de seøvførgelig ingenting imot, og vi har et veldig godt samarbeid.

Tispeavtale:

1. Förvert betaler ingenting for hvalpen, men betrakter den som sin personlige eiendom fra d.d. Förvert bærer alle utgifter i forbindelse med det daglige hundehold. (Foring, vetrinær, vetrinær-forsikring m.m) Tispa skal föres med Hills.

2. Förvert plikter å påsørge at hunden får dekket sine behov, og har det dyrevernsmessig bra. Förvert plikter også å trene hunden til utstillingsbruk (stå på bordet, stå stille med fire bein I bakken, trave I høyt tempo, vise fram tenner, være I bur)

3. Hunden skal forsikres gjennom Agria. Forsikringen står I oppdretters navn. Oppdretter betaler livsforsikring, mens vetrinærforsikring betales av förvert. Förvert vil på den måten få dekket store, uventede vetrinærutgifter. Ved tap av liv går forsikringspremien til oppdretter.

4. Förvert plikter å gjøre oppdretter oppmerksom på eventuelle skader på hunden så snart det lar seg gjøre.

5. Dersom förvert ønsker det, kan han/hun trene og stille hunden i lydighet/ agility eller lignende, og bærer utgiftene i forbindelse med dette.

6. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning eksteriørmessig sett, ønsker oppdretter å stille hunden på utstillinger (eksteriør) og valpeshow/handlingskurs. Oppdretter bærer alle utgifter i forbindelse med dette. Dersom hunden oppnår premier vil oppdretter beholde enkelte av disse, mens endel også vil følge hunden hjem.

7. Dersom hunden utvikler seg i ønsket retning og skal benyttes i avl, skjer annonsering i kennel Kingwanas navn, og kennel Kingwana bærer alle utgifter i forbindelse med dette. (Inkluderer også helsetester og annet som er nødvendig for avl)

8. Oppdretter har rett til inntill 3 kull på tispa. Valpene vil bli registrert under kennel Kingwana, og valg av hannhund/alle avlsmessige forberedelser/etterarbeid gjøres av oppdretter.

9. Inntektene på kullene tilfaller oppdretter.

10. Ønsker ikke förvert å ha arbeidet med kullene tar oppdretter tispa hjem til seg I den nødvendige perioden. Dersom förvert på et tidspunkt ønsker å ha et kull hjemme hos seg kan dette diskuteres. Oppdretter vil da være behjelpelig med de praktiske gjøremål som er nødvendig. 25% av overskuddet går da til förvert.

11. Etter endt utstillings/avlskarriere kan hunden omregistreres i förverts navn, som betaler for omregistreringen, og derved blir stående som eier på hunden.

Link to comment
Share on other sites

Takk! Men er det nødvendig å ta betalt for hannhund?

Og dersom hunden ikke er eksteriørmessig riktig,vil da forvert få tibud om å kjøpe hunden,eller skal forvert få hunden gratis om den ikke skal brukes av oppdretter/eier.

Eller er det derfor man tar halv pris for dem likevel?

Skjønner ikke dette...Hører om noen som gjør det,men jeg synes det høres så rart ut..

Du må kjøpe hunden hvis de ikke kan bruke den liksom...

Link to comment
Share on other sites

Takk! Men er det nødvendig å ta betalt for hannhund?

Og dersom hunden ikke er eksteriørmessig riktig,vil da forvert få tibud om å kjøpe hunden,eller skal forvert få hunden gratis om den ikke skal brukes av oppdretter/eier.

Eller er det derfor man tar halv pris for dem likevel?

Skjønner ikke dette...Hører om noen som gjør det,men jeg synes det høres så rart ut..

Du må kjøpe hunden hvis de ikke kan bruke den liksom...

Dersom hannhund ikke møter mine krav til avl, uansett grunn, overføres hunden vederlagsfritt til deleier.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...