Jump to content
Hundesonen.no

Sasha er sterilisert


giggi

Recommended Posts

Sasha ble operert i 12tida idag, og begynte å gå rundt her hjemme i 5tida. Hun har på seg krave, men hun klarer nesten ikke gå med den, hun krasjer i alt! Det er håpløst... hun holdt netopp på å kvele seg selv :shocked: Hun la seg ned også bøye den seg innover mot halsen så lå hun bare der å fikk ikke puste! Også klarer hun og ta den av..... :) Uansett har hun klynket siden hun våknet, skulle egentlig ikke gi henne smartestillende før imorgen, men ringte vetten for litt siden, og hun sa jeg kunne gi henne nå. Men det er en stund siden, og hun ligger enda å klynker ;) Også tør jeg ikke gå fra henne med kragen hverken av eller på, vil ikke gå fra henne etter det som hente med kvelinga, og vil ikke gå fra henne med den av for prektiske grunner. Greit nå men hvordan i natt?? ;) Også har hun verken tisset eller bæsjet idag...og heller ikke drukket noe vann etter operasjonen.... jeg er skikkelig nærvevrak her jeg sitter... hav skal jeg gjøre??

Takker for alle svar ;)

Link to comment
Share on other sites

fikk du ikke sånn drakt? det fikk jeg til Turbo når han ble kastrert.. Han knuste nemlig skjermen sin :) spør om du kan få sånn drakt kanskje? Prøv å gi henne vann fra flaske eller fra sprøyte, du kan også prøve med en dæsj melk i vannet.. vet ikke hva mer jeg kan anbefale for Turbo var akkurat som han pleide etter operasjonen ;) (han har rimelig høy smertegrense, peip ikke når han skjærte opp poten engang)

Link to comment
Share on other sites

fikk du ikke sånn drakt? det fikk jeg til Turbo når han ble kastrert.. Han knuste nemlig skjermen sin ;) spør om du kan få sånn drakt kanskje? Prøv å gi henne vann fra flaske eller fra sprøyte, du kan også prøve med en dæsj melk i vannet.. vet ikke hva mer jeg kan anbefale for Turbo var akkurat som han pleide etter operasjonen :) (han har rimelig høy smertegrense, peip ikke når han skjærte opp poten engang)

Takk for svar ;) Nei, jeg fikk ikke det, å nå har de stengt men ringer imorgen for å høre ;) Men har noen noen tips for å få henne til å slutte å klynke?? Hun har fått smertestillenes... men det høres ut som hun hsr virkelig vondt ;) Føler meg så hjelpe løs:( Men skal prøve å få i henne litt vann hvertfall ;)

Link to comment
Share on other sites

går hun rundt å klynker eller ligger hun å klynker? hvis hun går rundt få hun til å legge seg ned :) du kan også ta av skjermen sålenge du passer på hele tiden at hun ikke vasker seg ;) lykke til ;)

P's: ta av hun skjermen når hun skal ut på do. skjermen gjør at mange hunder ikke føler de har kontroll over hva som skjer rundt dem og ikke tørr å sette seg ned

Link to comment
Share on other sites

Ble hun lagt på drypp under operasjonen? Hvis hun fikk drypp intravenøst har hun sikkert nok vann i kroppen og trenger sikkert heller tisse enn å drikke :) Har du prøvd å vært ute med henne? Kan jo hende hun trenger tisse? Og ikke stress med mat ikveld, er ikke sikkert hun spiser noe før imorgen. (Husker jeg ble veldig stresset da Twinki ikke spiste på 1 og en halv dag, men gikk seg til etter det!)

Hunden min stresset litt den første natta men så gikk det seg til.

Lykke til! ;)

Link to comment
Share on other sites

Hun ligger. Betyr det at hun ble lagt på drypp hvis hun har blitt stukket i armen eller? Da ble hun det :) Jeg skal prøve tipset om å ta av skjermen når hun skal ut ;) Men i natt, jeg tør nesten ikke ha på skjermen etter den lille "nesten" ulykken.... men jeg kan ikke ha den av heller, får da slikker hun seg jo ;) Tips?

Link to comment
Share on other sites

Lag en "body" av et laken eller en t-skjorte. La hunden hvile, og føle seg trygg. Skjelvingen er som regel en blanding av frykt og smerter, samt kroppens naturlige måte å holde varme på. Klynkingen like så. Det går over til i morgen. Min hund drakk ikke for egen maskin på èn uke, så jeg måtte sprøyte inn vann i munnen hennes. Mating trenger du ikke tenke på enda, da de godt kan gå i flere dager uten at det er skadelig.

Link to comment
Share on other sites

Ja drypp er når de har nål inn i foten under operasjonen. Hvis hun har plaster på den ene framfoten har hun nok hatt det :) Da trenger du nok ikke bekymre deg for at hun ikke drikker noe i kveld iallefall, siden hun helt sikkert har mer enn nok veske i kroppen nå.

Link to comment
Share on other sites

Lag en "body" av et laken eller en t-skjorte. La hunden hvile, og føle seg trygg. Skjelvingen er som regel en blanding av frykt og smerter, samt kroppens naturlige måte å holde varme på. Klynkingen like så. Det går over til i morgen. Min hund drakk ikke for egen maskin på èn uke, så jeg måtte sprøyte inn vann i munnen hennes. Mating trenger du ikke tenke på enda, da de godt kan gå i flere dager uten at det er skadelig.

Oki takk for tips ;) Det skal prøves ut med en gang :) Har sprøyta litt vann inn i munnen hennes nå. Men hvor mye skal hun ha? Hun er 19kg...... Har ikke peiling på hvor mye hun trenger :unsure:

Var netopp ute, så tissa hun ;) Jippi ;) Stressa litt over en halv time da men ;)

Nå klynker hun ikke så mye lengre, men det er mere murring... vet noen hva det betyr? Vet at noen valper lager den lyden hvis dde ikke finner stillingen eller blir forstyrra nå de sover :P Sasha har laga den lyden også før når hun leter etter stilingen, men nå ligger hun i ro og murrer...muring som går over til litt piping etterpå ;) Men setter utrolig stor pris på deres hjelp og tips, høres kanskje ikke så alvorlig ut, men er jo beskymra får jenta vår ;)

Maia&twinki; hun har ike plaster, men er barbert og har tørka blod der. Men da trenger jeg ikke beskymre meg for det før imorgen :P

Link to comment
Share on other sites

Da ene tispen min ble sterilisert brukte vi bitterspray rundt såret (står faktisk at man kan ha det I såret også... men der ble jeg litt skeptisk...) og det gjorde at hun ikke rørte såret i det hele tatt...

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset Silje ;) Det skal vi se om vi får kjøpt imorgen :)

Nå sover hun, hun har på seg en t-sjorte ;) Var litt vanskelig å få den på, siden hun var helt slakk, klarte nesten ikke å reise seg eller noe :wub: Men vi klarte det, og nå sover hun trygt i senga si ;) Er veldig fornøyd, skulle lagt bilde inn, men har jo ikke strøm på kameraet, så det blir det ikke noe av ;)

Men takk alle sammen igjen ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Da vi kastrerte Labbetuss, så tok vi bare av kragen. Tenk på grisungene i gamle dager. Dem kastrerte di uten bedøvelse. Og kasta dem inn i den møkkete garden etterpå. :shoked: . Tungene til hundene er faktisk ganske rene, så det gjør ikke så mye om dem slikker.

Han slikket litt på såret og bet litt i stinga, men han er fin for de :ahappy: .

Link to comment
Share on other sites

Slikking og vasking er ikke å anbefale, siden såret da sjelden får tid til å gro... Har sett sår der hunder har fått lov til dette, de har slikket vekk sting osv osv. SÅ nei.

Men, tskjorte feks sydd sammen med en boxer shorts eller noe så hu har en hel drakt er jo et alternativ. BAre noe som gjør at hu ikke kommer til på såret.

Lykke til. :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Tini ble faktisk sterilisert i går.. En lang natt azz.. hun hadde vondt.. Men i dag er hun ganske kvikk.. virker ikke som om hun har så vondt.. Litt vondt har hun nok. men går jo på smertestiller.

Jeg kjøpte med sånn boddy som dekker såret.. for hun har en tidens til å gni seg på magen på ALT...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...