Jump to content
Hundesonen.no

P-piller til katt


Baby

Recommended Posts

Spør om dette for en venn av meg...

Altså, om man skal begynne med P-Piller til katt, virker de fra den dagen man gir katten pilla? Eller tar det en stund før den begynner å virke?

Link to comment
Share on other sites

Hvorvidt P-pillene virker fra dag 1 eller ikke , tør jeg ikke svare på. Derimot vil jeg IKKE anbefale at man bruker P-piller til katt, faren for jurkreft øker ganske betraktelig. Det er bedre og enklere å få katten kastrert, da er man jo kvitt problemet en gang for alle. P-piller er heller ikke helt sikkert, enkelte katter er mestere på å tilsynelatende svelge en pille, for så å spytte den ut så snart man snur seg.. :P Kaster katten opp like etter pillen er gitt, så er jo virkningen også borte.

Er det en katt som går ute, er det jo heller ikke sikkert at den kommer inn til "pilletid"..

Link to comment
Share on other sites

Kan bare skrive under på at p-piller til katt høyst bør være en midlertidig løsning. Har selv sett en katt som måtte avlives pga jurkreft etter flere år med p-pillebruk.

Det hender også at katter blir drektige, selv om eierne gir dem p-piller (som Quest nevner, er de ikke sikre), og faren for misdannede kattunger er da absolutt til stede, og ikke noe moro.

Nå vet jeg jo ikke hva vennen din har tenkt, men forsikre deg nå om at vedkommende kjenner til disse ulempene ved p-pillebruk til katter.

Link to comment
Share on other sites

Det ER en midlertidlig løsning. Katten skal brukes i avl, og hun har en fertil hannkatt i samme hus, men hunnkatten er for ung til å bli parret enda. :)

Det beste hadde kanskje vært å holde de adskilt til de skal parres, hvis det er mulig?

Hvis jeg ikke tar feil minsker sjansen for at hun får kattunger hvis hun får p-piller..

Ja, det får vi da inderlig håpe.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hun har bestemt seg for å gi P-Piller da, har allerede begynt, men lurte bare på hvor raskt de vil fungere ordentlig. :)

De bor i en leilighet med liten mulighet til stenge av deler av leiligheten også da.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det får vi da inderlig håpe.. :)

Det jeg mente var at hvis du gir p-piller til en katt, og så slutter for at den skal få kattunger, så er det mindre sjanse for at den faktisk får kattunger pga at den har gått på p-piller. ;)

Link to comment
Share on other sites

Den skal få sin første p-pille da første løpetid har kommet.

Selv om katten har gått litt på p-piller, så vil den få kattunger som planlagt, vet om flere katter som har gått på piller i 3 år, så får den ikke den ene pilla si og får kattunger.... Ofte blir kattungene vannskapte da eierne putter i katta p-piller etter parring...

Vi har alltid gitt kattene våres p-piller når første løpetid kommer, da er de ofte 5-6 måneder gamle, de får piller til de er ca 8-9 måneder, da blir de sterlisert.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

husk at p-piller fører til kreft. en venninne av meg hadde en katt som gikk på p-piller hele livet, og døde av jurkreft etter et halvt år.

be heller venninnen din sterilisere katten sin, det er billigere, bedre, og gjør slik at hun slipepr vurdere å få kattunegr på katten, da blir det bare flere hjemmeløs kattunger i verden.

MT

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

vår første katt lurte oss og spyttet ut pillene, fant mase piller nesten rett utafor trappa og katten ble gravid. etter det har vi sterilisert alle hunnkattene våre, mye bedre for katten. Katten slipper risikoen for kreft og å ha løpetid tapper katten for MYE energi!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...