Jump to content
Hundesonen.no

Juniorhandling


Guest Christine

Recommended Posts

Guest Christine

"Overhørte" en liten samtale på utstilling en gang, og siden den gang har jeg tenkt mye på denne samtalen og dette spørsmålet:

Tenk at en jeg kjenner veldig godt er dommer, og han blir spurt om å dømme JH, kan jeg da stille?

Link to comment
Share on other sites

Kommer ann på. Dersom dere begge er av oppfattningen av at det skal dømmes rettferdig (slik det burde være) -JA!

Ergo; du "tåler" at den personen kanskje dømmer deg ned. Og at personen er besvisst på og dømme deg som hvem som helst.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ikke gjort det, det kan nemlig gå begge veier, du kan bli droppet å bli plassert fordi dommeren kjenner deg og han vil ikke at det skal bli til at du vinner fordi dere er venner, eller du kan vinne og det blir til at "du vant fordi dere var venner"...

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er lov, MEN jeg ville ikke gjort det!

Selvom dommeren er veldig upatisk og dømmer rettferdig, vil det uansett se litt dumt ut. LA oss si at du var den verdige vinneren da, du vil mest sannsynlig få endel "hun vant bare pga. hun kjente dommeren", uansett hvor mye bedre du var enn alle de andre deltagerne. Slik er folk faktisk, dessverre. Som det står over her også kan også "vennen/dommeren" droppe å sette deg opp fordi H*n er redd for hva andre tror...

Så jeg ville ikke gjort det og anbefaler ingen til å gjøre det heller. Det er ikke gøy å være en verdig vinner, når mange mener du vant BARE pga. du kjente dommeren!

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er lov, såfremt Dommeren ikke har noe eierforhold til hunden:

(punkt 7) "...Dommer kan ikke dømme hund vedkommende har eid, vært medeier i, solgt, eller hatt i sin besittelse de siste 6 mnd."

Men det er klart at en bør bruke litt skjønn. Personlig synes jeg at det blir litt feil, både ovenfor deg og dommeren å stille om en kjenner hverandre meget godt.

Min svigerfar er eksteriørdommer, og jeg ville aldri finne på å stille for han, selvom det i teorien ikke er noe som hindrer meg i å gjøre det.

Hunden min ble forøvrig stillt for han en gang, men med en annen handler. Han kjente ikke igjen bikkja, men vovven kjente igjen han :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...