Gå til innhold
Hundesonen.no

Juniorhandling


Guest Christine

Recommended Posts

Guest Christine

"Overhørte" en liten samtale på utstilling en gang, og siden den gang har jeg tenkt mye på denne samtalen og dette spørsmålet:

Tenk at en jeg kjenner veldig godt er dommer, og han blir spurt om å dømme JH, kan jeg da stille?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer ann på. Dersom dere begge er av oppfattningen av at det skal dømmes rettferdig (slik det burde være) -JA!

Ergo; du "tåler" at den personen kanskje dømmer deg ned. Og at personen er besvisst på og dømme deg som hvem som helst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke gjort det, det kan nemlig gå begge veier, du kan bli droppet å bli plassert fordi dommeren kjenner deg og han vil ikke at det skal bli til at du vinner fordi dere er venner, eller du kan vinne og det blir til at "du vant fordi dere var venner"...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er lov, MEN jeg ville ikke gjort det!

Selvom dommeren er veldig upatisk og dømmer rettferdig, vil det uansett se litt dumt ut. LA oss si at du var den verdige vinneren da, du vil mest sannsynlig få endel "hun vant bare pga. hun kjente dommeren", uansett hvor mye bedre du var enn alle de andre deltagerne. Slik er folk faktisk, dessverre. Som det står over her også kan også "vennen/dommeren" droppe å sette deg opp fordi H*n er redd for hva andre tror...

Så jeg ville ikke gjort det og anbefaler ingen til å gjøre det heller. Det er ikke gøy å være en verdig vinner, når mange mener du vant BARE pga. du kjente dommeren!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er lov, såfremt Dommeren ikke har noe eierforhold til hunden:

(punkt 7) "...Dommer kan ikke dømme hund vedkommende har eid, vært medeier i, solgt, eller hatt i sin besittelse de siste 6 mnd."

Men det er klart at en bør bruke litt skjønn. Personlig synes jeg at det blir litt feil, både ovenfor deg og dommeren å stille om en kjenner hverandre meget godt.

Min svigerfar er eksteriørdommer, og jeg ville aldri finne på å stille for han, selvom det i teorien ikke er noe som hindrer meg i å gjøre det.

Hunden min ble forøvrig stillt for han en gang, men med en annen handler. Han kjente ikke igjen bikkja, men vovven kjente igjen han :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Som @maysofie er inne på, jeg vil vite at en person med utdanning innen hund og adferd er til stede og ansvarlig til enhver tid. Jeg hører om kenneler som stort sett har studenter og utenlandske ansatte uten noe særlig erfaring. Selvfølgelig kan de alltids fint mate og lufte hunder, men om man skal ha ansvaret for de rundt andre, fremmede hunder, og ikke minst sørge for at de har det bra i fremmede omgivelser, så må man ha litt mer erfaring og kunnskap. Personlig foretrekker jeg privat pass der ikke fremmede skal avgjøre om hundene mine skal omgåes andre eller ikke.
    • Jeg har klart en natt hvor hun sov i  syv timer i strekk, men det var unntaket. Men hun er ikke 16 uker enda. 
    • Det som er viktig for meg når jeg har dyret mitt på dyrehotell er at jeg er sikker på at det har det godt. Det vil si at jeg er opptatt av at de oppholder seg på en koselig, ren og hygienisk plass med stort område å bevege seg på. Jeg er også opptatt av sikkerheten til dyret. At det ikke kan stikke av og at andre dyr eller uvedkommende ikke kan komme inn til mitt dyr. Det er også viktig at de har en avtale med veterinær som kan komme straks om noe skulle skje. Jeg er også opptatt av at dyret skal få mye daglig aktivitet og lek. Det er også fint med oppdateringer daglig, gjerne flere ganger hver dag med bilder og video av hvordan dyret har det, gjerne av aktiviteter og lek.
    • Vanlige 'gammel-manns vorter' (dog uten betennelse og puss) og dessverre kreft er vel det jeg har vært borti på gamle hunder. 
    • Takk for svar.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...