Jump to content
Hundesonen.no

Fantins Oroveso, "Orry"


Peers

Recommended Posts

Orry er da min lille kompis, og i mine øyne er han selvfølgelig best :) Han er født 2. juni 2002 hos Kennel Fantin i Vestby, og "offisielt" navn er Fantins Oroveso. Han er min første hund, og jeg fikk han som konfirmasjonsgave i 2002. Rasevalg var da nøye planlagt, og jeg kan vel egentlig ikke si at jeg angrer :) Likevel er han ikke en typisk springer, som i utgangspunktet skal være relativt oppmerksom på fører, lærevillig og lettlært. Orry derimot lever litt i sin egen verden, og vi hadde spesielt en stri tørn når han var i puberteten. For et monster :) Heldigvis har han nå blitt en fantastisk snill og fin hund, selv om han innimellom later som han ikke kjenner meg ("det er jo noe såååå spennende her borte, og det gale kvinnemennesket som gauler borti her har jeg aldri sett før") og vi har av og til noe å jobbe med når det gjelder konsentrasjon. I tillegg til at han har litt rykte på seg for å være tett i topplokket :rolleyes: Ellers er han som springere flest: glad og ivrig, og halen går som en propell når vi får besøk. Han er utrolig flink med andre hunder, noe jeg er veldig glad for.

Han ble stilt ut litt før, men måtte ta en pause for at han skulle vokse seg ferdig. Han hadde stort hode i forhold til kroppen, den var rimelig spinkel (men med enorme labber...). Nå er vi snart tilbake i ringen, så får vi se om det går bedre!

I tillegg har vi debutert i klasse 1 i lydighet, og er snart tilbake i ringen der og. Vi har måttet jobbe litt med hans konsentrasjon og mine nerver, men vi håper på å komme sterkt tilbake om kort tid!

Vi har også planer om å begynne med blodspor, så er spent på hvordan det går. Er litt usikker på om Orry egentlig skjønner at nesa kan brukes til noe nyttig, foreløpig virker det ikke sånn :D

Det var litt om Orry, så får folk spørre om de lurer på noe! Under følger noen bilder.

Orry 4 uker:

valp4uker1.jpgvalp4uker2.jpg

Orry 8 uker:

valphagen.jpgvalphentedag.jpg

Orry for noen år siden:

morsom032.jpgorrylunasittepent1.jpgsmiiiltilkameraet.jpg

Orry nå:

post-2163-1179507488_thumb.jpg

post-2163-1179507525_thumb.jpg

post-2163-1179507536_thumb.jpg

post-2163-1179507595_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

smiiiltilkameraet.jpg

Å jubel, for en vidunderlig hund! :) På bildet her ligner han helt utrolig mye på Tulla, hun henger også opp leppen til "tørk" av og til.. :rolleyes:

Gleder oss til å høre hvordan det går med dere og treningen! :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Christine
Så nydelig han er! :hmm: Må være et springerfenomen å brette inn leppa sånn - Baltus gjør det samme. :Laugh:

Jeg kaller det snusleppe jeg.. Milo gjør det med begge leppene, og han er ikke springer :P

Nydelig gutt du har der, og jeg må si meg enig med Borhild at han ligna litt på Tulla på det ene bildet :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Så herlig:) Hadde en springer gutt en gang på fôr han var en herlig hund (litt for mye hund for meg noen ganger) De er iallefall nydelige, og liker brun best :hmm:

Lucas henger også leppa opp til tørk :Laugh: ser ut som han smiler :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Guest Just me!!
Jeg kaller det snusleppe jeg.. Milo gjør det med begge leppene, og han er ikke springer :P

Nydelig gutt du har der, og jeg må si meg enig med Borhild at han ligna litt på Tulla på det ene bildet :hmm:

Tolleren til Ulrikke gjør ofte det. :P

Så søt han er! Ordentlig godgutt. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

For en nydelig springergutt. :Laugh: Gleder meg til å se ham på tur i Mariannedalen!

Ja, vi gleder oss veldig til Mariannedalen vi og :Laugh: Og Orry gleder seg veldig til å treffe søte frøken Fibi :)

Under følger noen bilder fra pinsedagene, mer ligger på hjemmesiden.

veranda.jpg

gal.jpg

is.jpg

jegvilned.jpg

Link to comment
Share on other sites

Orry er kjempefin altså! :wub: Jeg som egentlig ikke har sansen for springere smelter jo helt her ;) Gjerdebildet var helt herlig!

Hvordan kan man ikke like springere? <_< Fra spøk til alvor, bra du smelter litt av Orry da :)

Hehe, gjerdebildet er ganske festlig ja. Måtte sikre gjerdet rundt området før han fikk løpe som en tulling der nede (er så mye ville dyr som går der, så han har hatt en tendens til å følge sporene tvers igjennom gjerdet og andre hindringer..), og han var ikke helt fornøyd med at jeg fikk være der nede og ikke han. Men han storkoste seg når han fikk være med og!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Hei!

Så flott Orry er! Ser ut til å være en skikkelig hurragutt dette hihi! Springere er vakre hunder - faktisk stod valget mellom springer og stabijhoun dengang jeg skulle skaffe ny hund til ettersøk. For min del ble det jo Amigo - men det var helst tilfeldigheter. Har truffet på en del av dem i spormiljøet og det er fantastiske hunder med suveren nese!

Gleder meg til å se flere bilder av Orry jeg!

Link to comment
Share on other sites

Oi, denne tråden har jeg helt glemt :) Kan jo hive ut noen bilder fra den siste tiden, selv om noen kanskje har sett dem på hjemmesiden:

venter.jpg

Orry og "kjæresten" Luna

misfornoyd.jpg

"Jeg liker ikke utstilling!"

oppstilt.jpg

kjempefinorry.jpg

kaptein.jpg

Orry i sitt rette element som båtkaptein :o

takeoff.jpg

Om 4 uker er "lillesøsteren" hans i hus, det blir spennende å se hvordan det går. Tror det blir litt overgang for han å ikke være enebarn lenger, men satser på at han takler det fint ;)

Link to comment
Share on other sites

Kjempeflotte poengsummer - spesielt gøy med ti i helhetsinntrykk, kan jeg tenke meg? :wub:

Tusen takk! Ja, jeg er kjempefornøyd med helhetsinntrykket, det må jeg innrømme. Jeg er nok litt for selvkritisk, så da var det en "oppkvikker" å få en slik karakter og kommentar :wub:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...