Jump to content
Hundesonen.no

Hund og Røyting


Recommended Posts

Et lite tips som fungerer på hunder med ullete pels er å vaske de med grønnsåpe og masserer det godt inn i hud og pels. Sett hunden i bur i 30-60 min og skyll deretter godt med lunket vann. Føn så deretter og kam samtidig. Det hjelper på mange. Verd et forsøk hvertfall. Ellers er det jo mega snøssetid nå-

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Hvorfor røyter han da? Er det snakk om den vanelige røyteperioden som kommer ca. to ganger i året? Da er det isåfall helt normalt, de skal jo bytte ut pelsen og få ny sommerpels. Fortsett å børste vekk så mye som mulig. En omgang i dusjen med påfølgende børsting kan hjelpe på å få fortgang i røytinga.

Røyter han hele tiden utenom røyteperiodene også? Kan det være noe han mangler i foret? Mulige ting som han hjelpe er å bytte for og/eller tilsette en eller annen form for olje i foret.

Har han i det siste begynt å røyte utenom røytetiden uten at du har skifta for kan det jo være at han er syk også. At hundene røyter unormalt mye kan også være et symptom på at ting ikke er som det skal (hunden min som har kreft har i det siste begynt å røyte hele tiden, hun som aldri slapp et hårstrå utenom periodene før. Ikke for å skremme deg altså. Tenk litt mer på om det kan være noe han mangler i foret.)

Link to comment
Share on other sites

Min røyter skikkelig for tiden! Det er sesong for det. Du må bare vente og se. Børsting hjelper jo på, ved at du fjerner hårene raskere, istedet for at de faller av av seg selv. Smør deg med tålmodighet :)

Men klart, røyter hunden året rundt, kan det være allergi eller hudproblemer etc.

Link to comment
Share on other sites

Min hund veier knappe 3kg, og jeg plukker stadig små "dotter" med pels langs veggene og i krokene. Støvsuget og vasket nettopp og ble overrasket over hvor mye den lille hunden røyter. Det er røytetid her iaffal.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan dachs er det du har? (Hvis det er strihåret skal den jo nappes, men du vet vel det..)

Jeg har en langhåret en på 1 år. Hun har ikke røytet noe tidligere i år. Men nå er det ekstremt. Fant ut at jeg fikk mer hår av ved å bruke hendene, i stede for kammen. Sånn som de andre sier hjelper det å bade.. Men sluket blir fort tett.. :) Hehe..

Link to comment
Share on other sites

Er det en tispe eller en hann hund du har? Hadde samme problemet som deg med Labradoren min, men nå når hun har hatt løpetiden så røyter hun ikke så mye lenger. Vætrineren, tanten min, sa det kunne ha sammenheng med at hun var ferdig med løpetiden. Ellers får du prøve som de andre sier, fiskeolje, bytte for ect.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...