Jump to content
Hundesonen.no

Portisvalpiser


Silje_M_H

Recommended Posts

Jeg må bare legge inn skryteinnlegg om valpene Zira fikk den 10. mai. :D Fødselen gikk kjempegreit. Alle ploppa rett ut, bortsett fra en liten fyr som ville komme feil vei. Men det gikk bra det og:) Det endte til slutt med 4 tisper og fem gutter. Det var to brune og resten svarte. Alle hadde mer eller mindre hvite avtegn. Jeg legger inn et bilde fra de var bare noen timer gamle. Flere kommer etterhvert! Ting tar bare litt tid for meg noen ganger:p

Fdsel-14.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 116
 • Created
 • Last Reply

Gratulerer, og så fint at fødselen gikk bra! Bortsett fra den lille luringen da :) Nydelige var de, håper det kommer flere bilder etter hvert som de vokser!

Link to comment
Share on other sites

Takk takk! :)

Og flere bilder kommer etterhvert ja:p

Ingvild: Hmm.. Ja jeg tror faktisk det allikevel:p Familiesituasjonen har endret seg litt nå, så nå er det faktisk mulig.

Link to comment
Share on other sites

Guest Just me!!

SÅ utrolig søte! Gud, jeg begynner å bli ordentlig sjarmert av portisen nå. :)

Syns de sorte med bare hvitt på potene var de vakreste! :D

Link to comment
Share on other sites

Skjønne små! :D Synes du skal beholde en av de brune, de var søtest :)

Er det forresten vanlig å bruke halsbånd på så små valper?

Har mest lyst på den med rødt halsbånd tror jeg. Foreløbig. Den har så flotte avtegn.

Og om det er vanlig å ha halsbånd veit jeg ikke. Veit om noen som knyter på andre bånd. Synes de halsbånda var veldig praktiske, selv om det å ta ting rundt halsen dems selvfølgelig innebærer en viss risiko. Man kan jo ta på neglelakk eller noe for å skille de, men synes det er mye lettere med halsbånd.

Link to comment
Share on other sites

Det er småbarna sine det! :)

Jeg var så heldig at jeg fikk være med på fødselen og ta bilder da de var 3 dager gamle. Har status som en slags tante, samt fotograf nå! Det var trolig lærerrikt å få være med på an valpefødsel. Nå er jeg beredt til å ta imot "mitt" eget kull en dag.

Her hjemme har forhandlingene holdt på for fullt, men det ser ikke ut til at det blir noen valp på meg i denne omgang, selv om det frister mye. Jeg må nok nøye meg med å være sammen med de små fram til de leveres. Forhåpentligvis kan jeg låne valpen Silje beholder så mye jeg vil (ikke sant, Silje?? :D )

Gleder meg til å komme og ta 1 ukes bildene! -_-

Gi de små en stor kos fra tante-Maria!

Link to comment
Share on other sites

Så fine de er :hmm: Hvor mye hvitt kan de ha? Har møtt så få av den rasen :P

Håper det går fint med både mor og valpene :P

Svarer jeg, siden Silje er lott lost! :hmm:

Rasen skal ha maks 30% hvitt på kroppen. De brune og de svarte kan ha hvite avtegn. Det er også tillatt med ensfargede svarte, brune eller hvite. Forøvrig skal ikke avtegnene være helt "random" på hunden. Det er f.eks. ikke tillatt med hvite flekker midt på ryggen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...