Jump to content
Hundesonen.no

Taika


Kjerstii

Recommended Posts

en liten presentasjon av Taika, en Basset Fauve de Bretagne.

Taika ble i all hovedsak anskaffet som pappas jakt/ettersøkshund og familiens familiehund. Hun er fortsatt familiens hjerteknuser, og pappas (og min :) ) jakthund, men hun har også fått prøvd seg på agilitybanen, kløvturer, sykkelturer og i utstillingsringen. Pappa synes egentlig ikke noe om at jeg og Taika drar fra hundearrangement til hundearrangement, men han har lært å leve med det.

Den 10. mai 07 fylte Taika to år, og er en herlig hund å ha med å gjøre, men hun har virkelig sin egen personlighet. Og hun kan til tider være meget sta og vanskelig! Hun sitter og stirrer på meg når jeg spiser i håp om å få noe. Hvis jeg snur meg bort, setter hun seg på andre siden av stolen og stirrer på meg der isteden :rolleyes:

Taika er med på det meste av aktiviteter, og har etter de to siste årene blitt mer og mer "min", det meste av ansvaret ligger altså på meg. Den siste tiden har vi begynt å trent mer og mer, og da trener vi på alt mulig rart; triks, lydighetsøvelser, osv.

DSC_0123.JPG

DSC_0172.JPG

180407%20(6).JPG

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Taika har vært mye på jakt i høst, og her kommer et lite utvalg med bilder :)

0_3503_0-1.jpg

DSC_0016-1.jpg

DSC_0027.jpg

Deilig å sitte under regndekken når det regner.

Elgjakta2007041.jpg

Taika og elghunden, Basse

Elgjakta2007036.jpg

DSC_0294.jpg

Skutt elgokse

DSC_0387.jpg

Avslapping etter slitsom jaktdag :D

Link to comment
Share on other sites

Kuleste dyret! Bilde nr 2 var veldig fint :)

Lykke til på utstilling til helga, forresten!

Utenom det grønne tauet som henger i veien da, hehe.

Dårlig gjort å legge ut et bilde av en så fin elg, haha :P

Taika er like sjarmis som alltid :D

Kjempe fin elg, ikke sant? :Laugh:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 4 months later...
 • 1 month later...
Haha, neida :)

Og igjen så blir det jeg som oppdaterer tråden..

*klippe løvetannbilder*

Oi! Så ikke disse før nå! Flotte bilder av en dritkul hund! Sånn helt objektivt sett *flir*

Legger ut noen nye bilder av Taika:

Dsc_0090.jpg

Så fornøyd med bilde her! :lol:

Dsc_0065.jpg

blondie4-1.jpg

maibilder009.jpg

hundetreff1juli200.jpg

hundetreff1juli006.jpg

hundetreff1juli007.jpg

hundetreff1juli020.jpg

Tinka og Taika

hundetreff1juli017.jpg

hundetreff1juli021.jpg

hundetreff1juli109.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hun er kjempekul!

Skjegg-hunden, tihii.

.....men wow, for noen hjørnetenner på dem! Er det bare jeg som ikke husker hvordan voksentenner ser ut, eller var de enorme? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hun er kjempekul!

Skjegg-hunden, tihii.

.....men wow, for noen hjørnetenner på dem! Er det bare jeg som ikke husker hvordan voksentenner ser ut, eller var de enorme? :D

Tror bildene "lyver" litt, for hun har egentlig ikke så store hjørnetenner ellers. Eller så er det bare jeg som er så vant til dem, at jeg ikke tenker over at de er store. :)

Gullii :lol:

Ho er litt sterk da, men ;)

Haha :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...