Gå til innhold
Hundesonen.no

Gode middagsoppskrifter


Espen

Recommended Posts

Tenkte vi måtte ha en tråd der vi deler middagsoppskrifter. Litt morsomt og få tips til andre om middag.

Prøver meg med et ungkars eksempel :)

Kjøttdeig og pasta

Du trenger:

Kjøttdeig 400-500g

Dolmio

Pasta(skruer, spaghetti, eller hva du foretrekker!)

Fremgangsmåte:

Brun kjøttdeig i en panne, imens du begynner og koke opp vann til pastaen.

Når kjøttdeigen har blitt brun slenger du i Dolmio sausen. Blander dette ut og lar det småkoke i panna en 10-15 minutter.

Når vannet koker, er det bare og koke opp pastaen - Litt forskjellig hvor lenge den skal koke så les det på pakka.

Tid:

Ca 20 minutter!

Vanskelighetsgrad

Enkelt

Pris

Ca 60-70 kr.

Tips

Strø litt ost på toppen, og la det smelte.

Dolmio finnes i flere smaker, blandt annet hvitløk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastiske burritos

Du trenger: Strimlet kylling (eller filèer som du strimler), ca 350/400 gram til tre personer.

Paprika, løk, mais+ de salatingrediensene du ønsker.

Burritos-krydder, salsasaus og rømme.

Tortilla-lefser.

Kjøp strimlet kylling, og stek til de er gjennomstekte. Strimle opp paprika og løk (velg litt grønnsaker etter smak og behag- men disse er best), og stek sammen med kjøttet. Ha i posen med burritos-krydder, og litt vann. La det småkoke til det meste av vannet er borte. Smør litt salsasaus i hver tortilla, strø på litt mais, litt ost og legg i litt kjøtt, paprika og løk. Rull tortillaene sammen, og legg tett i tett i en ildfast form. Strø masse ost oppå, og hiv i ovnen på ca 200 grader, i rundt ti minutter. Servèr med en frisk salat og rømme til. NAM!

P.S. Denne fantastiske retten kan også gjøres vegetarisk, bytt ut kjøttet med røde chilibønner. Utrolig godt!

Varm linsesalat med lefse

Vegetarisk og ultrasunn.

Du trenger:

Linser

To bokser hermetiske tomater

Agurk

Mais

Cherry-tomater

Gulrot

Løk

Squash, aubergine++

Couscous

Tortilla lefse

Cheddar ost (eller eventuelt jarlsberg eller no)

Fiks linsene sånn som det står på pakken (de må ligge i bløt en stund). Finn en gryte, ha i linser, hermetiske tomater i biter (ikke de hele) og de andre grønnsakene, pluss litt couscous. Kok til grønnsakene er litt myke, og smak til med krydder (agurken skal ikke haes i før til slutt). Skjær tortillaene i trekanter (sånn som når man lager quesedillas), og legg ost i mellom to og to.. Hiv i ovnen i et kvarter ca. Veldig godt, og veldig sunt (hvis man ser bort ifra lefsene... Men hey:p)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hvis dere blir leie av Espens spagetti, så kan dere jo bruke kjøttedeigen til noe litt mer fantasifullt :P :

Ariadnes kjøttboller: (Det vil si mine greske variant)

1 pakke kjøttdeig

ca 1/2 teskje salt (Kanskje litt mer?)

litt kvernet pepper

litt revet muskatnøtt (finnes også ferdig pulverisert)

litt fersk timian (finnes også tørket. Står sammen med krydder)

litt persille.

1 egg

1 revet løk

1- 2 dl kokt ris

Griljeringsmel.

Bland kjøttdeig og krydder godt sammen med en gaffel. Bland inn resten. Jobb alt godt sammen. Lag små boller (det blir ca 20 stk) og vend dem i griljeringsmel. Stekes på middels varme på alle kanter til de er gyldenbrune og gjennomstekte.

Serveres med poteter eller makaroni og salat.

Gresk salat:

Tomat. agurk, løk oliven og fetaost. Hell over litt god olivenolje på egen posjon.

Parakalå! :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verdens beste bruschetta (vegetar)!

NAM NAM! :P

(400 g spekeskinke) - kan sløyfes

4 skive lyst brød

2 ss olivenolje

2 stk. finhakket tomat

½ stk. finhakket rødløk

1 stk. finhakket avocado

1 båt hvitløk

2 ss frisk basilikum

½ dl olivenolje

½ ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.

2. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.

3. Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.

PSST:

Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.

Jeg lager denne stadig vekk, dog uten oppskrift. Den er i alle fall supergod og sunn, og er en fin forrett/smårett dersom man ikke er veldig sulten. Spiser man mye blir man veldig mett skal jeg love dere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke som jeg kan se. Du vil få beskjed hvis en tråd fjernes, med mindre du åpenbart er en spam-bot. Simira med Moderatorhatt
    • Kan hende det bare er jeg som er fullstendig glemsk her altså, men jeg var så sikker på jeg hadde laget en «min hund» tråd til Karma, men isåfall er den borte nå. 🙈  Kan dere se på «bakrommet» om tråder har eksistert og er blitt slettet av en eller annen grunn? Eller er den sporløst borte isåfall?  Vil jo gjerne unngå at det skjer igjen om det er en grunn til at den er borte og det ikke bare er jeg som innbiller meg at jeg laget den tråden. 😂
    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...