Jump to content
Hundesonen.no

Gode middagsoppskrifter


Espen

Recommended Posts

Tenkte vi måtte ha en tråd der vi deler middagsoppskrifter. Litt morsomt og få tips til andre om middag.

Prøver meg med et ungkars eksempel :)

Kjøttdeig og pasta

Du trenger:

Kjøttdeig 400-500g

Dolmio

Pasta(skruer, spaghetti, eller hva du foretrekker!)

Fremgangsmåte:

Brun kjøttdeig i en panne, imens du begynner og koke opp vann til pastaen.

Når kjøttdeigen har blitt brun slenger du i Dolmio sausen. Blander dette ut og lar det småkoke i panna en 10-15 minutter.

Når vannet koker, er det bare og koke opp pastaen - Litt forskjellig hvor lenge den skal koke så les det på pakka.

Tid:

Ca 20 minutter!

Vanskelighetsgrad

Enkelt

Pris

Ca 60-70 kr.

Tips

Strø litt ost på toppen, og la det smelte.

Dolmio finnes i flere smaker, blandt annet hvitløk!

Link to comment
Share on other sites

Fantastiske burritos

Du trenger: Strimlet kylling (eller filèer som du strimler), ca 350/400 gram til tre personer.

Paprika, løk, mais+ de salatingrediensene du ønsker.

Burritos-krydder, salsasaus og rømme.

Tortilla-lefser.

Kjøp strimlet kylling, og stek til de er gjennomstekte. Strimle opp paprika og løk (velg litt grønnsaker etter smak og behag- men disse er best), og stek sammen med kjøttet. Ha i posen med burritos-krydder, og litt vann. La det småkoke til det meste av vannet er borte. Smør litt salsasaus i hver tortilla, strø på litt mais, litt ost og legg i litt kjøtt, paprika og løk. Rull tortillaene sammen, og legg tett i tett i en ildfast form. Strø masse ost oppå, og hiv i ovnen på ca 200 grader, i rundt ti minutter. Servèr med en frisk salat og rømme til. NAM!

P.S. Denne fantastiske retten kan også gjøres vegetarisk, bytt ut kjøttet med røde chilibønner. Utrolig godt!

Varm linsesalat med lefse

Vegetarisk og ultrasunn.

Du trenger:

Linser

To bokser hermetiske tomater

Agurk

Mais

Cherry-tomater

Gulrot

Løk

Squash, aubergine++

Couscous

Tortilla lefse

Cheddar ost (eller eventuelt jarlsberg eller no)

Fiks linsene sånn som det står på pakken (de må ligge i bløt en stund). Finn en gryte, ha i linser, hermetiske tomater i biter (ikke de hele) og de andre grønnsakene, pluss litt couscous. Kok til grønnsakene er litt myke, og smak til med krydder (agurken skal ikke haes i før til slutt). Skjær tortillaene i trekanter (sånn som når man lager quesedillas), og legg ost i mellom to og to.. Hiv i ovnen i et kvarter ca. Veldig godt, og veldig sunt (hvis man ser bort ifra lefsene... Men hey:p)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hvis dere blir leie av Espens spagetti, så kan dere jo bruke kjøttedeigen til noe litt mer fantasifullt :P :

Ariadnes kjøttboller: (Det vil si mine greske variant)

1 pakke kjøttdeig

ca 1/2 teskje salt (Kanskje litt mer?)

litt kvernet pepper

litt revet muskatnøtt (finnes også ferdig pulverisert)

litt fersk timian (finnes også tørket. Står sammen med krydder)

litt persille.

1 egg

1 revet løk

1- 2 dl kokt ris

Griljeringsmel.

Bland kjøttdeig og krydder godt sammen med en gaffel. Bland inn resten. Jobb alt godt sammen. Lag små boller (det blir ca 20 stk) og vend dem i griljeringsmel. Stekes på middels varme på alle kanter til de er gyldenbrune og gjennomstekte.

Serveres med poteter eller makaroni og salat.

Gresk salat:

Tomat. agurk, løk oliven og fetaost. Hell over litt god olivenolje på egen posjon.

Parakalå! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Verdens beste bruschetta (vegetar)!

NAM NAM! :P

(400 g spekeskinke) - kan sløyfes

4 skive lyst brød

2 ss olivenolje

2 stk. finhakket tomat

½ stk. finhakket rødløk

1 stk. finhakket avocado

1 båt hvitløk

2 ss frisk basilikum

½ dl olivenolje

½ ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.

2. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.

3. Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.

PSST:

Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.

Jeg lager denne stadig vekk, dog uten oppskrift. Den er i alle fall supergod og sunn, og er en fin forrett/smårett dersom man ikke er veldig sulten. Spiser man mye blir man veldig mett skal jeg love dere!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...