Jump to content
Hundesonen.no

Lydighet


starlight

Recommended Posts

Jeg begynte å tene med min tispe fra dag 1. Ikke hartrening da, bare kontakt ovelser og slikt. Begynte med noen få dekker og sitter. Begynte faktis veldig tidlig med øvelser også.

Jeg gikk for fort frem med henne og har måtte starte på nytt en gang for jeg rett og slett trente morroa vekk. Har lært nå da. Med den andre borderen vi har han er nesten 1 år og vi har bare trent kontakt så og si. Vi har rett og slett latt han få ha valpetiden sin fult ut. Nå har vi begynt å trene diverse øvelser, og det viser seg at han er mye mere klar for dette nå.

Det er viktig syns jeg at hunden får lov til å være valp og ikke ha så strenge grenser. Men når du begynner å trene la hunden få lov til å være hund innimellom, da holder du iveren oppe. Ikke tren ihjel hunden, det er mitt beste råd.

Det med når du skal starte er forskjell fra hund til hund, så dette må du avgjøre selv. Bare ikke ta alt innen trening så seriøst hele tiden. Hunden blir lei.

Lær deg å leke med hunden og ha det morro da bygger du opp forholdet mellom deg og hunden din.

Som sagt jeg har gått på et par smeller ang. å trene for mye og glemme å ha det gøy.

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Vi begynte allerede da vi var i Danmark og hentet henne. Begynte på Konkurranse-valpekurs da hun var 9 uker gammel og er snart ferdig med hennes første konkurranse-kurs. Hun har også gått noen andre kurs, og er meldt på to kurs(agility og lydighet) som starter om 3 uker.

Treningen er målrettet, men allikevel bare positiv og morsom uten noe særlig med kommandoer.

Link to comment
Share on other sites

Vi har skyndet oss sakte vi da... Skal debutere med tre år gammel hund i juni.

Trente en del på enkle ferdigheter helt fra starten. Kontakt, sitt, dekk, bli osv. Ganske sporadisk egentlig det første året.

Da hun var mellom 11 og 16 måneder var hun i pubertetshelvetet, så det var kun snakk om å bite tennene sammen og vedlikeholde det hun allerede kunne på best mulig måte - og kanskje heller drive mer med lek og moro for å styrke forholdet mellom oss sånn generelt.

Da hun var halvannet år merket jeg at hun var mer mottakelig for mer presis trening igjen, og vi begynte å trene inn grunnferdigheter mer målrettet. Holdt på med det i et halvt års tid, og begynte å sette sammen hele lydighetsøvelser i fjor sommer.

Det er min første hund, så ting hadde sikkert gått fortere om jeg hadde vært mer rutinert. Samtidig har hunden modnes sent. Hvor gammel hunden bør være, vil variere. For oss tror jeg det har vært lurt å vente, ettersom konsentrasjonsevnen har kommet sent - men (tilsynelatende) godt.

Tror vel egentlig det viktigste i starten er å få hunden til å ha en positiv forventning til trening - det vil si mye moro, få alvorlige krav og i små porsjoner.

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynte å trene Rex fra dag 1. Valpekurset begynte jeg med når han ble 4 mnd. Så gikk jeg videre med grunnkurs, og bronsjemerke kurs. Har ennå ikke fått debutert i LP kl 1 selvom alle øvelsene er inne.

Har samme planer med neste hund; begynne fra første dag (selvfølgelig ikke sette høye krav), for så ta valpekurset ved 4 mnd, og gå videre med kurs. Så får vi sa hva det blir til der.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for mange bra svar:) Valpen min er 6 måneder nå, og forsåvidt tidlig moden..Hun er veldig voksen i hodet på mange måter. Men vi har kun gått valpekurs til nå :D Tenkte å melde oss på hverdagslydighet, men droppa det, da hun allerede er så flink til slike normale øvelser.

Vi har foreløpig kun trent morsomt (og vi klikkertrener). Setter ingen krav på noe som helst, men prøve å lære inn et par kommandoer for senere å ha et lite grunnlag. Utstillingstrening har vi jo såklart trent på fra dag en..Dermed kan hun stå og slikt. I tillegg kan hun dekk, snurre rundt, hente div. leker og sitt. Så har vi trent inn "fot" i forhold til utstilling, som etter hvert vil kunne utvikles til lp-fot. Og hun kan "på plass", til en viss grad. Men her setter jeg heller ingen krav, og trener bare sporadisk for moro skyld. Bruker masse belønninger i form av leker og godbiter. Foreløpig synes hun alt av "trening" er supermorsomt :) Men vil derfor være ekstra varsom på å ikke ødelegge treningslysten i ung alder..

Vil ikke begynne med noe form for lydighetskurs på lang tid ennå, men lurer litt på når jeg "kan"..

Edit: har også trentmye kontakt og target=)

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynte også fra dag 1.

Selvsagt ikke hard trening, men begynte med kontakt, og enkle øvelser som "sitt" og target. Hun syns det var kjempe gøy :) Og vi fikk bedre kontakt i starten av det.

Da hun var ca 3 mnd begynte vi på valpekurs, og har holdt på aktivt med kurs siden (hun er nå 8 mnd).

Link to comment
Share on other sites

Guest Christine

Startet med sitt, bli og ligg veldig tidlig- husker ikke når..

Uhm, "ordentlig" lydighet, sånn kontakt, fot, fri v. fot og andre lydighetsøvelset startet vi med veeldig sent... Det året han fylte to faktisk!

Link to comment
Share on other sites

Startet med sitt, bli og ligg veldig tidlig- husker ikke når..

Uhm, "ordentlig" lydighet, sånn kontakt, fot, fri v. fot og andre lydighetsøvelset startet vi med veeldig sent... Det året han fylte to faktisk!

hehe, "ordentlig" lydighet skal nok vi og vente en stund med ja:) men greit å ha noen grunnøvelser..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...