Gå til innhold
Hundesonen.no

8 mnd gml valp som halter. Hjelp!


Recommended Posts

Hei.

Som overskriften sier så har vi en 8 mnd gammel valp som halter. Dette er en Beagle-tispe, og foten hun halter på er høyre bakfot. Vi merket en svak antydining til halting rundt årsskiftet. Dette ble tydeligere og værre etter hvert så vi gikk til dyrlegen med henne. Dette var i januar en gang. diagnosen vi fikk var forstuelse og fkk med oss smertestillende for 10 dager og beskjed om å holde henne mest mulig i ro. 10 dager med smertestillende gik, og hun haltet selv om hun gikk på disse (kanskje litt mindre enn vanlig). Neste skritt ble å ta røntgen, husker jeg ikke feil ble disse bildene tatt av hofer og kneledd. Alt så bra ut. Ny runde med smertestillende ble gitt. Vi er nå i februar en gang. Erfaringen med smertestillende ble lik den forrige. Tiden gikk, og den stakkars valpen ble holdt mye i ro, noe som ikke var lett. I mars valgte vi å oppsøke en annen anerkjent klinikk. Hun kjente etter om korsbåndet var røket, noe det ikke var. tter mye strekking bøying og beføling ble konklusjonen hovne lymfeknuter/kjertler (husker ikke hva det heter av det 2) bak kneledd. Valpen vår ble da satt på en 8 dagers antibiotikakur. Som dere sikkert forstår så hjalp ikke dette heller. Så kom påsken og vi venter til den er over så er det tilbake til veterinær. Som dere også forstår, så er frustrasjonen stor. vi har forbud mot å la henne leke med andre hunder. Liker ikke å gå lange turer heller, for det er ikke morsomt å se henne halte. Det er jo ikke slik en valp skal ha det.

Vil avslutte med og si at det ikke ser ut til at hun har det vondt. Vi kan bøye strekke trykke på/mellom poter og alt det der uten reaksjoner. Hun halter ikke konstant heller. Ser nesten ingenting til det inne. Det er bare tidvis når vi går på tur også. I tillegg så ser det ikke ut som hunden merker at hun halter, barer durer avgårde liksom. Noen ganger halter hun nesten hele tiden. Andre ganger kan hun gå flerne hundre meter melom hver gang hun halter. Blir ikke klok på dette.

Noen om har vært borti noe lignende før? Er 8 dager med antibiotika nok til å få bort betennelse og hovne lymfeknuter/kjertler hvis det er det som er tilfellet? Alle råd og forslag og erfaringer er veldig velkomne. Vi er fortvilte.

Håper noen tar seg tid til å lese dette noe rotete innlegget. Og det er bare å komme med spørsmål hvis noe er uklart!

Kan også nevne at påsken har stort sett bestått av soving på sofaen når det gjelder vår lille beagle. Noe som ikke er normalt for henne å være...

Apropo soving hele påsken, jeg gikk nettopp ut for å ta en røyk, når jeg gjør det kommer hun alltid sprinende etter. Hopper på døren hvis ikke hun får være med. Denne gangen, for første gang, ble hun bare liggende på sofaen. Sovet stort sett hele dagen, og idag har hun bortimot hatt null mosjon. Bare et par små lufteturer og en kort lekerude med den ene katten på gulvet.

En siste ting.. Merker av og til at når hun springer at høyre bakfot, som er problemet, er at den slår litt innover etter hvert fraspark. Vanskelig og forklare, men håper dere forstår...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det er rart at de bare røntget det beinet hun haltet på, da halting ofte kommer av at det er det diagonale beinet som er vondt - altså venstre forbein. Jeg ville ha røntget rygg og alle bein for sikkerhetsskyld da årsaken ofte ligger andre steder enn der det gir utslag. Jeg ville i tillegg oppsøkt en autorisert hundemassør som har mye mer peiling på muskler enn hva vanlige dyrleger har.

God bedring!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo ingnen grei situasjon for noen, men ei venninne av meg har noe av det samme på sin rottisvalp. Han er røntget opp og i mente uten av dyrlegen finner noe. Nå har de funnet ut at det antakeligvis er vokseverk, men på denne valpen forflytter det seg fra framben til bakben så det er vell ikke så utenkelig. Men det er jo som tidligere skrevet at den eventuelle skaden ikke alltid befinner seg i det bene som hunder avlaster, men derimot det diagonale.

Hadde det samme med en nuffe en gang, han hadde store smerter i bakparten og kunne nesten ikke reise seg til tider, dette var en strukket muskel i ryggen som gjorde.

Det kan være så mangt, men det er aldri greit når ikke dyrlegen ikke kan finne ut noe. Du kan prøve en Healer. Det kan ha positiv effekt, og muligheter for ¨finne ut hvor smerten sitter.

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tidligere hatt en valp som haltet av og på og som dyrleger ikke fant ut av. Han hadde osteochonderose, du kan lese mer om det her. Jeg var inn og ut av mange forskjellige vetrinærkontor med han og det rare var at ingen nevnte denne sykdomen før man fant forkalkninger flere steder i skjelletet hans når han var 2 år. Han tok et utall blodprøver for å utelukke autoimunne lidelser, han ble røntget 4 ganger før han var 2 år og han ble bøyd og tøyd i alle retninger uten noe funn. Nå var han svært aggresiv som følge av smertene så mulig det blindet vetrinærene en smule (de fleste nektet for at det var noe fysisk galt med han). Forhåpentligvis har ikke din hund denne lidelsen men jeg ville uansett ha tatt det opp med vetrinæren for å, om mulig, utelukke det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min BC begynte haltingen da han var fem mnd. Han haltet på venstre bakbein, og innimellom også høyre. Han ble røntget av TRE klinikker, de to første mente det var ryggen som var problemet. Klinikk nr tre, og veterinærhøyskolen sa HD. I tillegg hadde han mest sannsynlig osteochondrose i hasene. Jeg ville bedt om å sende røntgenbildene inn til veterinærhøyskolen, samt ta bilder av rygg og det andre bakbeinet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • At man ikke bør skaffe seg valp når man er student er en påstand helt uten hold, etter min mening. Det kommer helt an på hvert enkelt tilfelle. Det virker på meg som at dere har tatt alle de viktige faktorene i betraktning, og håper dere velger å gå for det, uavhengig av hva andre skulle ha og si om den saken!
    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...