Jump to content
Hundesonen.no

Basenjiens utspekulertre tå- og pote angrep


Yodel

Recommended Posts

Småkrapyler!

Echo fikk en ny seng i dag, og som unger flest var han over seg av begestring... For esken den kom i :rolleyes:

Han og Centa har holdt på med den i hele dag. Inn og ut, jage hverandre, gjemme seg der, og angripe enhver intedanende stakker (på 2 såvel som på 4) som var så tåpelig å bevege seg forbi løvens hule.

Man lærer av erfaring. Etter at tærene mine (og alle besøkendes, pluss et par poter) er blitt brutalt angrepet og tildasket opptil flere ganger i dag heiv jeg til slutt esken ut i gangen. Så kunne de ligge der og leke løve. Men det var sytten ikke akseptert. Byttedyrene kom for sjelden forbi, mente de, og dro esken tilbake foran TV'n...

EchohidingInABox024.jpg

EchoInABox020.jpg

EchoInABox010.jpg

EchoInABox015.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ønsker meg en basenji... ser ut som en herlig rase :)

Herlige, humoristiske og fulle av personlighet & sjarme er de :ahappy: . Men samtidig er de serdeles egenrådige, egoistiske og sære små krapyler.

Link to comment
Share on other sites

Men samtidig er de serdeles egenrådige, egoistiske og sære små krapyler.

En hund skal ha stor personlighet. Ikke bare være kjedelig og helt uten meninger liksom. Selv har hunden min noen svært sære egenskaper og kan være ganske så egoistisk og egen noen ganger! :ahappy:

Men det er jo en del av sjarmen? ikke sant :)

Link to comment
Share on other sites

:ahappy: Minner meg nesten om den gode gamle svarthvite filmen som skremte livet av meg da jeg var liten, "Monstret fra den svarte lagunen" - bare denne gangen er det altså "Det svarte monstret fra pappesken"..

Så krapylene hadde altså vett nok til å taue esken til et mer folksomt habitat? Smarte er de.. Minner meg om Amy som hadde et flybur å sove i som liten (helt uten dør, fikk det av naboen for det kunne ikke brukes mer) for vi mente det var varmt og godt for henne. Det var ikke hun enig i - så hun hentet teppene fra flyburet og taua dem opp i sofaen (og hun var bare liten valp, var jo litt av en jobb) - og etter 2-3 ganger skjønte man jo at det var der hun mente hun hadde plassen sin.. (en sannhet med modifkasjoner da). Flyburet ble stående en stund til. Men husker jeg kom hjem en gang og så var det noe rart med entreen - det var noe annerledes - tok litt tid før jeg skjønte at det var jo ingen sko der - det virket så ryddig for alle skoene som ellers fløt rundt var jo ikke der. Oppdaget at lille basenji hadde fylt opp flyburet med alle skoene, og så var det litt mer ledig plass så da hadde hun tatt CD-er og stappet dem inn- buret var helt fullt det! Sannelig hadde hun hatt det travelt!

Ja, basenjier har en karisma og en sjarm som gjør at de overlever - for udelt sympatiske etter våre standarder er de ikke!

Link to comment
Share on other sites

Det har jo vært endel sånne morsomme videoklipp av unger som på julaften blir mere glade for innpakningspapiret eller kartongen lekene kom i - enn selve leken. Utrolig morsomme, faktisk.

Men litt "utakknemmelige" av dem, da. Er sikker på at de synes kartongen funker helt strålende som seng også - så du kunne nok ha bespart deg selve innholdet av kartongen.

Morsom bildeserie!

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...