Gå til innhold
Hundesonen.no

Søker oppdretter


anneke

Recommended Posts

Guest Vicky
Heisann

Er det noen som vet om en seriøs oppdretter av kongepuddel. Gjerne en som driver med andre hundesporter i tillegg til utstilling.

Sjekk ut http://storpuddel.no/

Dyktig oppdretter. Hun stiller mye, trener Lydighet og Bruks. Hun er også selv Bruks-instruktør og Lydighets-instruktør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Et lite tips.. Ikke si Kongepuddel - det virker litt sånn... hmmm - hva skal man si.. "useriøst"?

Si "stor puddel", da det er det korrekte rase navnet.

Nb - ikke ondt ment, og ALLE skjønner akkurat hva du mener med kongepuddel - men mange liker det ikke...

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Et lite tips.. Ikke si Kongepuddel - det virker litt sånn... hmmm - hva skal man si.. "useriøst"?

Si "stor puddel", da det er det korrekte rase navnet.

Nb - ikke ondt ment, og ALLE skjønner akkurat hva du mener med kongepuddel - men mange liker det ikke...

Susanne

Hvorfor ikke?

Åpenbart noe "internt", men hva? Og hvorfor? :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SusanneL. Du gjør samme feilen som NKK. Det heter Storpuddel, ikke stor puddel. En stor puddel er noe anna enn en Storpuddel :getlost:

Når det gjelder oppdrettere så vil du, uansett hvilke linjer du velger, få en hund som kan brukes til det meste. Så klart, linjene hjelper, men du vil uansett få en allsidig hund. Hos Storpuddelene er det veldig sånn at du får det du gjør den til :wub: Min puddel kommer fra utstillingslinjer, og han fungerer utmerket i agility, lydighet, spor, ja you name it!

Det er en veldig fin rase! Jeg ville heller sett etter foreldre med god helse, annet avkom med god helse og med forgjengere med god helse og, så klart, godt gemytt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På oppdretterlisten til Norsk Puddelklubb står det linker til mange oppdrettere. Blant annet skriver kennel Stribukken at de satser på lydighet og brukshunder. Du får kanskje lete litt og høre med de forskjellige oppdretterne hva de satser på.

Oppdretterlisten

Signerer denne :getlost:

Norsk puddelklubb har strenge og velbegrunnede regler for avl, og det er der du burde se etter oppdretter, mener nå jeg. ;)

Storpuddelen kan brukes til alt, og det er ikke noe klart skille mellom ustillingslinjer og brukslinjer i denne rasen, (som ved Aussi, Belger, labrador o.l) og det er heller ikke behov for.

Det finnes selvfølgelig linjevariasjoner bla amerikanske/norske linjer, storpuddler med mye jaklyst, høydevariasjoner (over 58 cm) osv, men det finner du ut av om du ringer rundt og snakker med flere oppdrettere. Jeg vil også anbefale deg puddelklubbens forum, der er det god hjelp og få. ;)

Når det gjelder oppdrettere så vil du, uansett hvilke linjer du velger, få en hund som kan brukes til det meste. Så klart, linjene hjelper, men du vil uansett få en allsidig hund. Hos Storpuddelene er det veldig sånn at du får det du gjør den til :P Min puddel kommer fra utstillingslinjer, og han fungerer utmerket i agility, lydighet, spor, ja you name it!

Det er en veldig fin rase! Jeg ville heller sett etter foreldre med god helse, annet avkom med god helse og med forgjengere med god helse og, så klart, godt gemytt!

Signerer denne også jeg.. ;)

God mental og fysisk helse er alfa og omega, og det tar NPK på alvor. Faktisk er det for tiden er stor undersøkelse på gang i regi av Norsk puddelklubb vedrørende storpuddelens helstilstand. Den kan du lese om på puddelklubbens hjemmeside.

Lykke til med letingen etter oppdretter! :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Gode poeng, setter pris på innspill @simira :)!  Jeg forstår utgangspunktet ditt, og hvorfor du tenker det ja - og jeg er ikke uenig rent objektivt sett basert på det jeg har skrevet i innlegget. Jeg mener basert på samtalene jeg har hatt med de, og observasjon av valpen - at det virker som om de har gjort en grei jobb med valpen altså, men litt dessverre snevert i forhold til sosialisering i miljø utenom der valpen er vokset opp og særlig på det å være alene. Noe de selv åpent sier. De skulle absolutt ha trent med den alene ja. De hadde tiltenkt at den skulle bli værende på gården, også ble det ikke slik - dessverre. Den er vane med bilkjøring, kloklipp, børsting, dusj/vask, mennesker som kommer og går på gården etc. Verken valpen eller andre hundene markerte ikke noe på at jeg kom og de var egentlig bare mest gira på at det kom en ny person der. Ingen bjeffing i det hele. Mammahunden på gården var litt skeptisk en liten time før hun ble kompis. Svaret er nok et direkte nei. Derfor må jeg har hunden med på jobb, noe som heldigvis går greit i mitt tilfelle. Tenker en uke der det blir mest meg å hunden på hjemmekontor, dersom hun kommer seg til rette så går vi over i kontor-hund noen mnd der vi jobber sakte over tid med å bli mer selvstendig. Jeg er klar for at hunden blir litt jobb, men på sikt håper jeg at hun blir en grei selvstendig nok hund da jeg også driver litt reising i ny og ne. Har to turer der jeg blir borte totalt to uker resten av året, så håper at denne fasen skal gå greit for henne.  Det er snakk om en schæfer som har brukshund gener ja, men ikke ren bruksschæfer. Har ingen planer om bruk utenom å la henne drive søk for morro. Har hatt store hunder før slik som Bernersennen og labdrador men de har blitt adoptert i voksen alder, og ville derfor høre litt ang det å hente henne inn når jeg ser at hun har litt angst.  Slik det ser ut nå er nok ikke det en mulighet dessverre. Mulig at noe kan ordnes med søsterhunden, men det å ha ansvar for to brukschæfer-valper alene blir kanskje litt ekstremt.
    • Jeg ville droppet det. Ikke på grunn av separasjonsangsten og at det kan bli en utfordring å overkomme, men fordi situasjonen tyder på at eier ikke har lagt nevneverdig grunnarbeid i valpen. Uavhengig av om det var planen å beholde valpen eller ikke hadde den hatt fordel av alenetid og alenetrening. Hva annet av grunnleggende trening mangler, tenker jeg. Har hunden kjørt bil noe særlig? Opplevd ulike miljøer, underlag, møtt ulike mennesker, hunder og dyr utenfor husholdningen, osv.? Er hun trent på å være alene i det hele tatt, om enn sammen med de andre hundene? Du må ihvertfall være klar over at her tar du potensielt på deg et prosjekt med en valp som ikke nødvendigvis har fått grunntrening som det er en fordel å få inn de første månedene. Hvis du først skal gå for det, og har tid til prosjektet, så ville jeg hentet henne så raskt som mulig. Om du vil gjøre overgangen lettere ville jeg heller lånt med mor eller søster i starten, og jobbet MYE med valpen alene for å knytte bånd til deg. Uansett vil hunden være disponert for separasjonsangst og alenetrening vil ta mye tid, samt alt av annet som potensielt ikke er jobbet med fra starten. Særlig hvis det er snakk om en bruksschæfer, som er rasen i profilen din, og du har planer for bruk, så ville jeg nok gått for en hund med litt tryggere bakgrunn enn dette.
    • Høres det ut som en dårlig plan da ? Og er det veldig negativt for oppdretter om jeg bestiller to valper fra samme kull? Ville dere solgt til meg da? Redd vedkommende bare skal skygge banen vekk fra å velge meg som kjøper da. Virker jeg useriøs da ?
    • Hei, ser etter litt innspill om en valp jeg er i prosessen med å kanskje adoptere - om alt går seg til og eierne er enige. Har anonomymisert endel info om hunden av den grunn. 5 mnd gammel tispe, som har vokst opp ilag med søsteren (også 5 mnd gml) og mamma, har bodd med de hele livet hennes. Søsterhunden er bor ikke fast der, men er innom i helger. Ellers en snill, lydig og matmovitert jente. Glad i kos og berøring og ellers bra gemytt. Casen er at hunden er vokst opp med søstra og moren sin, og har aldri vært noe særlig alene uten søstra og (særlig) moren.  Ved første forsøk å gå på tur alene med hun får hun et fryktelig stressnivå, og vil knapt gå en meter uten å bli lurt avgårde med godbiter. Noen ganger glemmer hun at 'flokken' mangler og er ivrig og glad, før det går noen sekunder der hun leter etter søstra og mora igjen. Tydelig at hunden er ganske sterkt kobla i mora og søstra si, og stresser når hun ikke finner de. Dette var dog turforsøk første gangen jeg møtte hunden, ifl eier har de aldri gått på tur med kun henne alene.  Jeg som mulig ny eier ønsker at overgangen skal gå så bra som mulig for henne til sitt poensielt nye hjem, men vil høre erfaringer fra noen som har gjort noe lignende.  Skal man ta valpen rett ut av miljøet hun er i nå, eller forsøke å bygge bånd til hunden før det gjøres? Hunder knytter seg jo ganske sterkt i folka og stedene de vokser opp med, og båndene blir sterkere etter hvert som tida går - men er mulig også det blir litt brutalt å rive henne opp slik som det er. Står vel mest på ideen om å møte henne to-tre ganger også ta henne med, men vil gjerne høre hva folk har av opplevelser eller tanker. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...