Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunder, druer og norske veterinærer


lo:co

Recommended Posts

I dag var det en smarting som fant på å gi Foxy, som veier 3,8kg, druer...! Jeg fikk jo totalt panikk når jeg oppdaget det, siden jeg har lest flere steder at druer (og rosiner) er giftig. Brekninger ble fremkalt og kull gitt, mens gubbedyret ringte til vet'en...

Og hva sier vet? Druer, nei det er ikke farlig. Det er bare en myte det! Bla bla bla..

Vel, vi var ikke helt fornøyd siden jeg mener å ha lest så mye dokumentasjon om dette, så det ble til at gubbedyret bestemte seg for å ringe til flere vet'er. Fire klinikker ringte han, og alle sa det samme. Ikke noe å bry seg om, bla bla bla, at brekninger/kull var unødvendig, måtte har spist minst en pakke (hallo, liten hund..ikke stor!) m.m. Det værste svaret vi fikk var meget ovenfra-og-ned; nei, altså griser spiser jo alt, det tåler jo druer, hvorfor skulle ikke en hund bla bla bla.

Til slutt ringte han sin gamle vet i Italia, som tok helt av. De hadde sett det før, og visste hvor farlig det kunne være. Gubben var rimelig bleik da han la på røret, kan man si! Vi hadde i allefall gjort alt rett, og hvis hunden skulle bli syk ville det skje innen et par timer. Så nå er det bare å vente og se.. Antageligvis er faren over, siden vi reagerte så kjapt.

Man blir jo litt betenkt etter slike episoder. Hvem har rett, hvem tar feil? Er den norske veterinærstanden helt på bærtur, eller er det denne italienske veterinæren som lever i en drømmeverden? Er alle artikler man finner på nettet skrevet av folk med god fantasi og alt for mye fritid? :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror jeg ville stolt på fire vet'er.... Hvilket stoff i druer er det som skal være giftig? Det er vel stort sett sånn at det som er giftig for ett pattedyr er det for alle, eller? Selvfølgelig kan en liten hund forspise seg og bli dårlig, men en ellers frisk hund dør vel ikke av vanlig mat?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundene mine har da stjålet noen druer i ny og ne, men har ikke blitt syke. Men skjønner jo at det er litt mer bekymringsfullt når du har en liten hund...

Jeg trodde at dette var en av de tingene som har blitt overdrevet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ting har blitt diskutert, f.eks hvit løk. dette skal være farlig, men veterinærer anbefaler faktisk litt hvitløk, for å unngå flått, selvom dette kan være farlig i større doser.

Og som med så mange andre ting (eller alt?), i store mengder er det farlig, men det gjelder jo alt nå til dags. Hva er det som ikke er farlig for oss mennesker da? (de kommer med nye matvarer hver dag).

Om det er farlig med druer vet jeg for å si det ikke. Men tror nok jeg ville hørt på de 4 veterinærene. Mye blir faktisk overdrevet. Men jeg vil heller vite om hva som er giftig-giftig/farlig-farlig i også SMÅ doser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

forbaska også, nå skrev jeg det laaange innlegget som bare forsvant...

Heidi, jeg er ikke med på at alle pattedyr tåler det samme. Det er mange ting vi mennesker tåler som ikke andre pattedyrarter tåler, og omvendt. Hvis du tenker deg om, så tror jeg du er enig i det :wub:

Jeg blir betenkt av at en vet hevder at griserfordøyelsen og hundefordøyelsen er lik, og at de tåler det samme. Jeg har f.eks lært at hundefordøyelsen ikke kan spalte planteceller, og det regner jeg med at grisens kan.. Jeg regner med at det ikke er eneste forskjellen.

Det er klart at det her er snakk om mengder, det regner jeg med alle her inne forstår. Når vet'ene snakker om at "hunder må spise minst en pakke" så blir jeg irritert, for alle hunder er ikke like store. Det er da virkelig forskjell på hva som er toksisk dose for en hund, alt etter størrelse (og evt allmenhelsetilsstand). Da synes jeg det blir litt sløvt å avfeie det med "en hund. punktum."

Når i tillegg den italienske vet'en, som jobber på en anerkjent klinikk, tar fullstendig av og priser vår hurtige reaksjon, ja da blir man på en måte litt stum. Han snakket om hvor giftig det er, at det er forskjell på farge og om de er med eller uten stein... Vet'en sa også mer, men det har selvfølgelig gubbedyret glemt nå.. Uansett så virket det som om at denne vet'en visste godt hva han snakket om.

Jeg vet ikke helt hvem jeg skal tro på, men må si at jeg heller litt mer mot den italienske..

Uansett så går det bra med dyret foreløpig. Hun hadde nettopp spist da hun fikk alle de druene, og jeg tror vi fikk opp allt mageinnholdet. Og om det var noe igjen så har nok kullet gjort jobben sin. Tror ikke vi vil få noe værre resultat enn eventuellt litt løs mage, takk og pris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundene mine har spist druer innimellom.. Uten problemer..

Hvis det hadde vært om liv og død. så hadde nok vetten visst det i norge å.. Spessielt når det er så mange som mener det.. ellers hadde de jo ikke hatt kompitangse til å være vetterinær.. kunne de gått av og funnet seg en annen jobb..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har lett for å tro på det værste.... Om 4 norske veterinærer sier at det går bra, og en italiensk tar helt av, ville nok jeg stolt på de norske. Men det skader ikke å begrense mengden druer;)

Den norske veterinærstanden holder et relativt høyt faglig nivå, så jeg ser ingen grunn til ikke å tro på dem når de sier at det går bra at hunden spiser druer.

Selv har jeg en hund som sikkert kunne vært gris, hun spiser alt hun får. MEn skal ikke påstå at alt er like bra for henne...

Men tilbake til druer og rosiner, noen som vet hva som er farlig? At det er farlg holder liksom ikke helt for meg. Er det sukkerinnholdet? I så fall er det farlig for diabetikere, men fortsatt ikke fullt så farlig for en "vanlig" hund...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jegmå inrømme at jeg ler litt av dere her akkuarat nå! den faglige kompetansen her i norge er lik null!! Ett eksempel her nå. Min hund var plaget med mye kløe og jeg gikk fra dyrlege til dyrlege her i norge. Alle sa ett eller annet tull. slik som hun er alergisk mot drikkekaret sitt og hun er alergisk mot plastikk og alt mulig tull. Dette har tilsammen kostet meg nesten 6000 kroner. som jeg selvfølgelig ikke for igjen på forsikringen.

og så dro vi nå på ferie til ungarn. Hvor jeg hviste de sårene til min opdretter, som selvfølegil fikk helt panikk over hvordan det stakkars dyret så ut etterhvert. Hun sedte meg til dyrlegen hennes som er har speisalisert seg på min rase. Hun tok blodprøve og hudprøve av sårene etter 24 timer var det klart at hun hadde helkt alminellig soppinfeksjon hun fikk antibiotika en liten rensekur for selve sårene og en sprøyte som vi gjentok for sikkerhets skyld før vi dro hjem. Denne dyrlegen var helt forbauset over at de ikke fant ut dette her i norge selv om de tok prøver i hytt og pine her også. Denne affären kostet meg ca 200 kroner med medisiner. Jeg ville gi hun stakkars dyrlegen litt ekstra penger for hun tok oss i mot etter stengetid og ringte til oss flere ganger for å hvite hvordan det gikk og om medisinen virket, men hun ville ikke ta imot ekstra penger. Hun har ikke fått tilbake infeksjonen og den er borte for godt.

Ny historie igjen om norske fantastiske dyrleger. Hesten min hadde hovene bein mange dyrleger kom og gikk de ville til og med snart avlive den stakkars ellers helt friske hesten min. Så hadde vi en venn av min mann på besøk i norge han tok med en krem fra ungarn. Etter en ukes behandling hevelsen borte kom aldri igjen. Dyrlegen fra ungarn mente hun hadde fått en betennelse i bindehvevet på beinet. Kom av ett lite urensett sår.

Sånn litt betenkeligheter om norske dyrleger. Og jeg må si jeg stoler ikke det minste på norske dyrleger i det hele tatt. Og jeg har ofte opplevd at de lønsker avliving som en metode i stedet fo å hele ett dyr som kan bli frisk i løpet av kort tid. For de enten ikke har kunnskap nok om, sykdommen eller ork (ellers som de kaller det stakkars dyr skall ikke lide).

Så til trådstarter godt gjort at du ringte til den dyrlegen du stoler på og fikk ordnet det hadde gjort akkurat det samme i denne situasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

ALT er farlig i store mengder - til og med hundemat..........

Kjenner en Yorkshire terrier jeg som har fått druer som godbiter i hele sitt liv - han er nå 16 år gammel og druer er fortsatt det beste han vet. Han har aldri vært syk en dag og når han gikk på kurs så fikk han anseelige mengder druer som godbiter - UTEN å dø av det.

Vet også om en tibetansk spaniel som får rosiner som godbiter - sist jeg snakket med damen som eier han var den hunden 12 eller 13 - og levde i beste velgående.

....og jeg synes det er på grensen til vanvidd når man fremkaller brekninger på en stakkars hund og truer i den kull pga. noen få skarve druer - det gjør antagelig mer skade på hunden både fysisk og psykisk enn druene i seg selv.

Edit: Må bare legge til at i ekstremt mange BARF oppskrifter og i det hele tatt informasjon om BARF så anbefales for eksempel druer som en del av frukt og grønnsaksporsjonen hunden skal ha pr. dag........ de ville neppe gjort det om det var så livsfarlig......

Edit: Og litt til........ Royal Canine hundefor inneholder extrakt av druer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært borti akkurat det samme, men da var det sjokolade lille valpen på 2 kg hadde spist. Veterinærene hadde ALDRI hørt om at sjokolade kunne være farlig, det var bare tull og kom det noen reaksjon ville det bare ha vært diare. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har lett for å tro på det værste.... Om 4 norske veterinærer sier at det går bra, og en italiensk tar helt av, ville nok jeg stolt på de norske. Men det skader ikke å begrense mengden druer;)

Den norske veterinærstanden holder et relativt høyt faglig nivå, så jeg ser ingen grunn til ikke å tro på dem når de sier at det går bra at hunden spiser druer.

Selv har jeg en hund som sikkert kunne vært gris, hun spiser alt hun får. MEn skal ikke påstå at alt er like bra for henne...

Men tilbake til druer og rosiner, noen som vet hva som er farlig? At det er farlg holder liksom ikke helt for meg. Er det sukkerinnholdet? I så fall er det farlig for diabetikere, men fortsatt ikke fullt så farlig for en "vanlig" hund...

Jeg tror at italienske veterinærer har større erfaringer med hunde, der spiser druer i store mængder, end det norske veterinærer har.

Jeg ledte en del rundt på "verdensveven" for knappe to år siden om dette med nyresvigt hos hund og druer/rosiner.

Jeg fandt da en side hvor to (australske tror jeg) veterinærer havde gjort nogle statistiske undersøgelser om emnet. Deres statistiske materiale viste at påfaldende (statistisk signifikant) mange hunde som fik (akut) nyresvigt, havde også spist druer/rosiner i store mængder. Men blandt hunde, der havde spist druer/rosiner i store mængder, var der ikke påfaldende mange, der havde fået nyresvigt.

De ledte, men fandt ikke hvad i druer/rosiner, der giver nyresvigt hos nogle hunde.

Jeg finder desværre ikke siden igen, men her er en link http://www.dogbreedinfo.com/grapeandraisin.htm

fætter Vims

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
Har vært borti akkurat det samme, men da var det sjokolade lille valpen på 2 kg hadde spist. Veterinærene hadde ALDRI hørt om at sjokolade kunne være farlig, det var bare tull og kom det noen reaksjon ville det bare ha vært diare. :wub:

Hmmm..... tatt i betraktning at flere av våre hunder gjennom tidene har konsumert både en, to og 3 konfektesker uten å dø - så er det neppe så farlig som man tror - jeg tror at en hund skal spise relativt absurde mengder for å dø av både druer og sjokolade.........

Siste raidet i godteskålen hos oss stod terrierdyret på 6 kilo for - da konsumerte hun en stor pose M faktisk - med peanutter og sjokolade i en sunn og god blanding - og hun ble ikke engang dårlig i magen........

Igjen ALT er livsfarlig for både folk og fe faktisk om det gis i for store mengder .......... jeg tror vi må slutte å være så sinnsykt hysteriske for alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Solo får både druer og rosiner innimellom. Selvfølgelig ikke i store mengder, men et par stykker kan da virkelig ikke han noen drastisk skade.. Hun har også stjålet en hel godteskål med sjokolade og ikke vist noe tegn til dårlig mage eller sykdom på noe vis..

Jeg tror også man må lære seg å slappe av littegrann ja. Men jeg er enig med det flere sier her at det er selvfølgelig forskjell på størrelsen på hundene, og man må jo tenke deretter.

Jeg tror at så lenge man lar hunder smake på mye rart og prøve ut forskjellige ting gjennom årene, så vil de tåle mere enn hvis man skal drive og holde de unna alt mulig rart hele tiden. Tenk på alt de finner og spiser i grøftekanten og skogen som vi ikke ser...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm..... tatt i betraktning at flere av våre hunder gjennom tidene har konsumert både en, to og 3 konfektesker uten å dø - så er det neppe så farlig som man tror - jeg tror at en hund skal spise relativt absurde mengder for å dø av både druer og sjokolade.........

Siste raidet i godteskålen hos oss stod terrierdyret på 6 kilo for - da konsumerte hun en stor pose M faktisk - med peanutter og sjokolade i en sunn og god blanding - og hun ble ikke engang dårlig i magen........

Igjen ALT er livsfarlig for både folk og fe faktisk om det gis i for store mengder .......... jeg tror vi må slutte å være så sinnsykt hysteriske for alt.

HVet du belgerpia nettop din tanke gang er det som gjør norske veterinærer og leger dårlige. Det der ja men alt ordner seg tanke gangen er ikke bra. Ting ordner seg ikke alltid. Og når det faktisk ikke gjør det ja da går det desverre veldig galt. Det samme gjalt feks. min fødsel. De ventet til det aller siste sekundet med å sette i gang fødselen. etter 4 dager med veer. Min datter døde nesten da hjertet hennes ikke tålte det presset lenger heldigvis gikk det bra denne gangen men om jeg ikke hadde vert så sterk og greid å presse hnne ut uten veer de siste tre fire press hadde hun død. Er det greit da? Ja for alt skall jo gå naturlig for seg ikke sant? For det ordner seg jo som regel!! <_<

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
HVet du belgerpia nettop din tanke gang er det som gjør norske veterinærer og leger dårlige. Det der ja men alt ordner seg tanke gangen er ikke bra. Ting ordner seg ikke alltid. Og når det faktisk ikke gjør det ja da går det desverre veldig galt. Det samme gjalt feks. min fødsel. De ventet til det aller siste sekundet med å sette i gang fødselen. etter 4 dager med veer. Min datter døde nesten da hjertet hennes ikke tålte det presset lenger heldigvis gikk det bra denne gangen men om jeg ikke hadde vert så sterk og greid å presse hnne ut uten veer de siste tre fire press hadde hun død. Er det greit da? Ja for alt skall jo gå naturlig for seg ikke sant? For det ordner seg jo som regel! <_<

Og dine barnefødsler hadde hva å gjøre med druer, sjokolade og ellers andre ting hunder kan få i seg å gjøre???

Jeg spør fordi man her snakker om hva hunder spiser - kanskje greit å holde seg til tema.

Det ER farlig å leve - man KAN faktisk dø av det......... - om vi skal legge oss på det nivået liksom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og dine barnefødsler hadde hva å gjøre med druer, sjokolade og ellers andre ting hunder kan få i seg å gjøre???

Jeg spør fordi man her snakker om hva hunder spiser - kanskje greit å holde seg til tema.

Det ER farlig å leve - man KAN faktisk dø av det......... - om vi skal legge oss på det nivået liksom.

Det hadde selvfølgelig ikke noe med det å gjøre men til holdningen tilo blant annet deg og alvorligheten til ting. Jeg er ikke mer bekymret for hundene mine en de fleste men når det førs har skjedd noe har jeg aldri den jaja det ordner seg nok sikkert holdningen som mange veterinærer/leger har i detta landet det var det jeg skulle få frem her :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i det belgerpia skriver. Og tror vi har lett for å bli overhysteriske.

Jadda, vår gamle familiehund fikk en del sjokolade (som den største tyven i huset), og han reagerte aldri på det. Druer og alt mulig fikk/tok han, og han ble aldri noe syk av den grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ærlig talt, det blir bare tåpelig å si at den faglige kompetansen hos norske veterinærer er lik null.. Spesielt hvis du tenker på at veldig, veldig mange prosent av norske veterinærer er utdannet ved Universiteter i bl.a Ungarn, Storbritannia, Danmark og USA. Mye av pensumet hos veterinærer foregår på engelsk, og er internasjonalt pensum. Men forskjellige veterinærer har ofte kompetanse på forskjellige ting!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

in første hund fikk druer, jeg visste ikke at det var farlig og det gikk bra. Oscar Og som sagt, Oscar spiste som 8 uker gammel og kun 2 kg endel sjokolade, heldigvis kjekssjokolade da. Mrn saken er at det KAN være farlig. Nå vet jeg jo i ettertid at lys sjololade lite sansynlig gjør noen skade, det er jo kakaoen og dermed den mørke som er farlig. Men når man vet at hunder faktisk har dødd av å spise det så burde iallefall veterinærene ta det alvorlig og ikke feie det bort som om du var helt korka i hodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke noen hysterisk hundeeier, eller dyreeier for den saks skyld. Her var det ikke snakk om noen få skarve druer, hadde det vært det hadde jeg ikke giddet å bry meg nevneverdig :rolleyes:

Akkurat hva det er i druer som gjør dem giftige for hund har ikke forskerne klart å komme fram til. Mye tyder på at de etter inntak omdanner et for oss og andre dyr ufarlig stoff til et toksin. Sukkeret er det ikke, for den som lurte på det.

Jeg har også kjent hunder som har "levd på" sjokolade hele livet, den gang man antok at det bare var et rykte det at sjokolade var giftig for hunder. Jeg har kjent hunder som har levd et langt liv selv om de har blitt "fôret" med restene fra Sfnix-boksen. Samtidig som jeg kjenner til tilfeller av forgiftning, et av dem var en middels stor hund som hadde spist "kun" én plate (mørk?) sjokolade. At noen hunder har tålt sjokolade nøytraliserer ikke på noen måte det faktum at teobrominen i kakao er giftig for hund. Konsentrasjonen av teobromin i den intatte sjokoladen er også relevant, det er ikke store mengdene i fyllt konfekt, melkesjokolade og M.. Og dessuten, noen tåler mer enn andre, mens andre bare rett og slett har flaks.

Jeg er ikke helt enig i påstanden om at den norske veterinærstanden holder et høyt faglig nivå, da må det i såfall ha skjedd en drastisk forbedring i løpet av de siste årene. Man skal ikke så veldig langt tilbake i tid før de (norskutdannede?) ikke virket å ha særlig kunnskaper om andre dyr enn ku, sau og gris.. Og den vet'en som sammenlignet hundens fordøyelse med grisens holder faktisk til på vet'høgskolen, de som skal ha høyest faglig kompetanse her til lands.

BP, jeg har lest mye om barf'ing, men at det har blitt anbefalt druer har jeg aldri sett noe om. Det kunne jeg tenke meg å lese, du har kanskje en link til meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydelig at folk er uenige her og det er jo greit:)

Synes det er veldig bra at folk kommer med litt fakta og hva som har vist seg å være farlig, da blir det litt mer en jeg mener ditt og datt. Så takk til dere.

Så til debatt: å si at den norske veterinærstandens kompetanse er lik null, finner jeg ganske provoserende. JEg går gladelig med på at de ikke er verdens beste, men de er da oppriktig talt langt fra nederst? Som en sa her er veterinærer gjerne kompetanse om forskjellige ting.Og grunnen til at veterinærer i hovedsak tidligere kunne mest om husdyr som sau og ku er vel fordi det var disse de skulle behandle. Etterhvert som smådyrene kom mer og mer inn ble også utdanningen rettet mer mot dette.

Det er nok mange land som er bedre enn Norge på smådyrmedisin, men å si at kompetanse er lik null blir både galt og for meg provoserende. Men for all del, det er kanskje en grunn til at smådyrpraktikerne drar utenlands for å utdanne seg videre og få spesialkunnskap?

Beklager om dette tas opp feil, men jeg nekter å tro at veterinæren direkte sammenlignet fordøyelsessystemet til en hund og en gris. H*n kan ha sagt det, men så direkte tviler jeg sterkt på at det var ment. Men skal ikke si det for sikkert.

Kan jo tenkes jeg bare er naiv og blåøyd som tror veterinæren har kompetanse og ekspertise etter 5-7 års utdannelse...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Shilamon, se trådens første innlegg. Vet'en sammelignet hundens og grisens forsøyelsessystem med å si, enkelt gjenfortalt, at når griser spiser alt og tåler alt så gjør hunder det også. Punktum. Ikke noe om og men og hvis, men rett og slett hund og gris er samme ting, punktum. Det er ikke mye tillitsvekkende for min del!

Lengde av utdannelse er ikke ensbetydende med ekspertise. Det er studieretning og fordypning som gir det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tiden begynner bli overmoden for å lære some type of nesearbeid. Forventningen var å bare mestre smellerbrettet smooth, som et grunnlag for forstå ID og utvide derfra til romsøk og områdesøk. Det gikk ikke heeeelt etter planen, da Ede heller vil spise det hjemmelagde brettet i papp, og blir sur og klager og protesterer om jeg insisterer på at han må lukte på boksene for å få godis fra hånden. Det har ligget på hylla en stund. Kanskje krype til korset og kjøpe et av metall allikevel, heller enn å smøre tålmodigheten og jobbe videre med det vi har. Gjensidig forsterkning av frustrasjon er ikke gøy å jobbe med.  Vi har gått på en smell med capturing og shaping også. Fått captured mye fint, som f.eks. kryping, men ikke mange nok ganger til å få noe på cue, og han har begynt drite i hva jeg ber om når det er godis fremme, for å heller tilby den adferden han selv tror er av høyest verdi, som dekk istedenfor sitt når jeg ber om sitt, og han er fortsatt fornærmet og protesterer mot å gjøre noe som helst om det ikke er godis fremme når jeg ber ham.  Jeg har også ødelagt treapporten. Baklengskjedet så fint fra utgangsstilling, levering, holde den, plukke den opp. Han var uinteressert i selve apporten, så jeg hypet den litt opp med å bare la han løpe på impuls når jeg kastet og kjørte full fest når han kom løpende tilbake med den. Resultat? Han tror den har så høy verdi nå, han vil IKKE lenger levere den fra seg. Den er mer langt mer verdifull enn kampeleker, pipeleker og kaninpels, som han villig leverer på første forespørsel uten å bølle. Den overgår de godbitene jeg prøver bytte den til meg med.  ..og han TYGGER på den. Legger seg til for å gnage på den etter å ha terget meg med en catch me if you can, som han synes er SÅ gøy med akkurat den apporten, ikke noe annet. Det er KUN den han gjør det med. Alt annet er han helt kewl med å levere fra seg. *facepalm* Flaks at vi har brukt en litt rar treapport, så har vi den generiske i reserve til å trene inn på nytt siden, etter en laaaang periode med bare metallapport, og kanskje også tungapport før vi prøver oss på en ny en av tre.  Her om dagen fikk vi besøk av en diger flokk gjess på gjennomfart. De satt utover to hele jorder. Ede hadde ikke oppdaget dem ennå da jeg satte ham ned for et bilde før det braket løs. Feil vinkel til å få med noe i nærheten av omfanget. De var spredt utover hele åkeren til venstre for bildet. Kjempestor flokk. Stille før stormen, tenkte jeg, og var bekymret for å skremme de opp og jage de slitne langveisfarende avgårde når vi nærmet oss. Kråkene klagde til oss om okkupasjonen av matfatet sitt og ville antagelig ha hjelp med akkurat det. De var opprørte. Endte som moralsk supporter på kråkenes side i den konflikten der da vi kom til Salmonella Street mellom jordene, hvor det var så bombardert med gåsebæsj.. Turen bortover den veien mellom de to okkuperte jordene minnet meg om denne.  https://youtu.be/5iTTNRE-njM?si=Wjg9Rwk2RomhfZlw   Ikke sett dem ennå, og stusser på hva den lukten er: Det lukter virkelig merkelig  Zoom inn mot den smale stripen av dem i bakgrunnen på øverste bildet: Det var en så massiv mengde av dem utenfor bildet, det var dumt å ikke ta et panorama oversiktsbilde til skrekk og advarsel mot å bringe hunder med interesse for andre dyrs ekskrementer til området når gjess trekker gjennom. Den smale stripen av de her er bare en liten gjeng outsidere fra main goose society. Godt vi ikke ser dem igjen før til høsten. Håper på bedre impulskontroll under lineføring til da, eller enda bedre: Matvett. 
    • Kan henge meg på anbefalingen om Collie, men vær nøye på valg av oppdretter og linjer. Det er ikke å stikke under en stol at det finnes mentale brister innad i rasen. En god collie derimot er en enormt kjekk hund å ha! Så gå seriøst inn og møt hunder i flere settinger og se hvordan de tar ting, eventuelt om de har en MH så er jo den fin å få sett om de har filmet den f.eks. 
    • Tiden flyr og lille bebbisen blir snart året. 😱 Hun er fremdeles kanskje 6mnd i sitt eget hode da. 😂 Dagens agenda så slik ut 😴 etter å ha trent litt på fokus med bestekompis whippeten Leo som distraksjon, og så gått ett spor i nytt terreng etter en god times pause i bilen. 😁    Tidligere i mars når vi passet på ett lite småbruk. Fant en fin foss!   et par fra den lille uka vi hadde snø her sørvest. 😂
    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...