Gå til innhold
Hundesonen.no

HJELP! Handling av valp på første utstilling


mocci

Recommended Posts

Heia!

Jeg har planlagt å stille min valp som vil være 4,5 mnd ved første utstilling (valpeshow) men jeg sliter med utstillingstreningen..Dette vil også være første gang jeg stiller som handler, så vi er to noobies her :blink: Mitt største problem ser ut til å være å få valpen til å løpe ved siden av meg. Valpen min er tregere enn tregest når det gjelder å løpe i kort bånd (utstillingsline med halvstrup), men hun løper veldig gjerne etter meg hvis jeg har henne løs eller hun er i flexiline. Som sagt i utstillingsline, så er det omtrent umulig å få henne til å gå fremover :) Hun setter seg også titt ned for å klø seg pga halstrup kjettingen, dette gjør hun selv om hun går med vanlig halsbånd til alle tider. Har dere noen gode tips til meg for å få valpen min til å gå fremover??

Blir ikke rare greia hvis jeg ikke kan få henne til å gå fremover og jeg vil ikke dra henne fremover heller...

Tusen takk for alle svar :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Sikkert dumt å spørre, men du har selvsagt prøvd med godbit foran nesen hennes og lokke henne med deg?

Nå er det er ikke så veldig uvanlig at småvalper med meget bestemte meninger velger selv når og hvor de vil gå, også på utstillinger.. Så jeg er sikker på at dommeren har sett det før - mange ganger.

MEN det er klart at det er vanskelig (umulig) å bedømme valpen hvis den ikke går mer enn ti cm og så setter seg ned og klør seg, gang på gang.

Og nei, det er ingen god løsning å "taue med seg" hunden heller - den beveger seg ikke noe fint hvis den blir slept rundt på 4 stive ben + det faktum at valpen sikkert synes det er ubehagelig.

Jeg ville prøvd å først venne den til å ha på halsbånd (dvs fjerne kløingen, og venne den til at det er noe som henger rundt halsen). Dette gjøres enklest ved å ha på halsbåndet mye både ute og inne.

Halvstrupebånd (sånn med kjetting) er det endel hunder som reagerer ekstra på da kjettingen er kaldere, skrangler litt og kanskje også "plinger" inn i mat/vannkoppen.

Jeg har en matgal hund på 11 år som faktisk knapt kan spise med bånd på - i tilfelle båndet treffer matkoppen - så endel sånne "fobier" får man bare prøve å forhindre.

Ta med favorittgodiset eller leken og gå ut og tren.

Godis/leke kan også tas med inn i ringen hvis det er den eneste muligheten å få valpen til å gidde å bevege seg.

Er du riktig heldig er du kanskje ikke alene i ringen - og hvis du da får problemer hører du med ringsekretæren om du kan få gå bakerst i klassen.

Trening sammen med andre hunder kan også være en god idè - la den løpe bak en kompis, og rose den massevis når den gjør det (i bånd, selvsagt).

Det var det jeg kom på akkurat nå.. Lykke til!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Just me!!

Nå vi stilte i Kongsberg for en stund siden, nektet Archie å løpe i ringen. Han slo seg rett og slett vrang. Dommeren (som var utrolig tålmodig, takk og pris!) prøvde alt fra pipeleker og nesten hopping :Laugh: Men han oppførte seg som en ekre terrier, og måtte nesten dras bortover gulvet (ene dommeren sa at dette var bra for han :S). Helt på slutten ville han plutselig løpe, og det endte med at vi kom videre. Ble best hannhund valp 4-6 mndr, om jeg husker riktig. Franske dommeren ble utrolig henrykt over at Archie endelig viste stegene sine! Lenger kom vi ikke da, han nektet å gjøre noe mer i ringen etter det.

Dette er fullt og holdent vår feil som ikke øvde bra nok (+ at dagen hadde vært bare stress fremtil da, så Archie var ganske påvirket av våres stressnivå da han skulle inn i ringen). Til neste utstilling skal vi øve, øve og øve! Spesielt på løpingen :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har egentlig ikke noen tips. Annet enn at hunden din er en valp av liten rase. Husk at valpen ikke skal galoppere, men trave, og travinga vil du antageligvis fint kunne få av å kun gå?

Og husk at valpeshow er bare valpeshow. Om det ikke går så bra, så spiller ikke det noen rolle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hvor lenge varer et Back on Track dekken? Når blir det slitt? Hvor mye vask tåler det? Mitt er vel 10 år gammelt, så vurdere å kjøpe nytt.  Men noen som har noen info om dette? Har sjekket BOT sin side, men finner ikke noe om akkurat dette.   
    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...