Gå til innhold
Hundesonen.no

valp alene om natten


mocci

Recommended Posts

Heia!

Jeg har nettopp hatt min tulle på helgebesøk for første gang og som forventet så pep/hylte hun om natten opptil flere ganger. Jeg har henne i en valpegård i stua hvor jeg ligger på sofaen et stykke bortenfor. For å få Sara til å sove så må jeg sitte et par minutter ved siden av sengen/pleddet hennes og da sovner hun med en gang. (Dette gjør jeg også på dagtid når hun er løs i stuen). Men når hun våkner etter ca 1 time så blir det full baluba da hun oppdager at jeg er borte. Jeg prøvde å la være å gå bort til henne men hun lagde et leven uten like, så jeg gikk bort til henne og da roet hun seg selvfølgelig med en gang :D tullejente ;) Hun har bare sovet hos meg to netter, så jeg tenkte at det ikke så gæli at jeg kom til henne da hun skrek. Jeg la også genseren min ved siden av henne siste gangen hun pep og da sov hun natten igjennom..Hvordan skal jeg gå frem her? Når skal jeg slutte å komme til henne om natten? Jeg vet ikke hvor mange dager man skal sove nær valpen? og hvordan vet man at man kan ta ting til et next level? altså at valpen vil takle at jeg overhode ikke kommer til henne om natten uten at hun blir helt traumatisert av opplevelsen?? Jeg blir helt skrullete av alle mine bekymringer for valpens ve og vel :blush: Noen ganger så er jeg at my witts end, hvordan vet jeg om jeg gir for mye kos, for lite kos, ønsker av hele mitt hjerte at Sara skal vokse opp til å bli en trygg og harmonisk hund som ikke er totalt avhengig av meg, men som samtidig er veldig oppmerksom på meg. Alt jeg foretar meg nå vil påvirke valpen forever og jeg er så redd for å trå feil..Snakk om å bli worried sick :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å grattulerer! :D

Jeg vil si, se det ann. Virker hunden trygg på omgivelsene? Da syns jeg det er på tide med alene trening. Phoebe lå alene etter tre dager. Hun var helt trygg på omgivelsene, men hun likte ikke være alene. Det er sånn som går seg til ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer!:D

Sokrates lå alene etter en uke. Da hadde vi sovet på feltseng ved siden av han. Vi har nå hatt han i 4 uker og vi sover fortsatt med døren til soverommet åpent, men med hindring slik han må holde seg på kjøkkenet. (som er rommet hans). Noen kvelder er det fortsatt slik han hyler mye, og vi gir nok litt for ofte etter, men han sovner som regel før klokken har blitt 00.00 ;)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går nok til etterhvert. Men det jeg gjorde var å ligge på enmadrass/feltseng ved siden henne om natta, og hun var veldig flink, de første nettene måtte hun selfølgelig opp for å tisse, men etter ca en uke så lot jeg henne være alene. Jeg prøvde å ikke gå til henne når hun peip (hvis jeg visste at hun hadde det bra, feks. nettopp hadde vært på do, ikke var kald osv.) Når hun var stille igjen gikk jeg inn til henne(roste henne). Dette skjønte hun utrolig raskt, og hun er en veldig trygg, ung dame som ikke pep om natta, og veldig raskt ventet til neste morgen til å tisse!

Men du må nok se det an, ingen valper er like. Hun var helt forskjellig fra min første valp som var HELT stille hele natta, og ikke tissa den første natta/de første nettene. (og han sov også helt til neste morning)

Forresten, veldig fint navn du har på henne! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For det første skjønner jeg ikke vitsen med å forvirre valpen med helgebesøk? Den bør bo der den er trygg, til den skal flytte og da er tiden inne for å skape deres rutiner. Her er det snakk om å være konsekvent og ikke tulle fram og tilbake!

IMG_1493_4.jpg

Slik sover min yngste datter og prinsessa en litt lat helgemorgen! :) Har aldri hatt behov for å la hunden være alene om natten, jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For det første skjønner jeg ikke vitsen med å forvirre valpen med helgebesøk? Den bør bo der den er trygg, til den skal flytte og da er tiden inne for å skape deres rutiner. Her er det snakk om å være konsekvent og ikke tulle fram og tilbake!

Hun "beskrev" dette i en annen tråd :) Men hun kan sikkert si det igjen :) (sånn at ikke jeg skal fortelle det HELT feil!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ida, du kan se hva jeg har forklart om sitausjonen i tråden om venne valpt il å være ute. Det var faktisk oppdretters forslag om valp frem og tilbake, men nå har hun innsett at det kanskje ikke var det lureste

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, la meg se.. Altså, jeg skjønner godt din bekymring. Men husk, ikke bli for overbeskyttende (altså-ikke analyser enhver ting :)). Det trenger jo ikke bli det beste resultatet for deg iallefall (en sinnsyk hodepine av all tenkingen... been there, done that for å si det slik ;)).

Som en skriver over, kjenn etter på magefølelsen. Først som sist, så må du venne deg til at du og hunden skal kunne "lese" hverandre, og først da vil denne hundens behov komme klart frem for deg. Alle hunder og valper er jo forskjellige, men dette vet du :)

Med Sofus, så lå han i kasse ved siden av sengen min de første ukene. Så ble kassen flyttet ut i stuen. Mest pga at jeg hadde problemer med å si "nei" til å la han komme opp i sengen (og jeg var såååå mye i mot nettopp det). Uansett, dette var han helt klar for- og sov søtt uten problemer. Måtte han tisse, så kom han på døren min og ga beskjed, og jeg hoppet ut av sengen og tok han ut. Men altså, det var jo han-ikke sant..

Husk, magefølelsen! Viktigste hjelpemiddel når det gjelder ens egen valp ;)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så søøøt han er! Tror jeg kan skimte noen tegninger der, ja
    • Syns jeg begynner å se antydninger til at han har arvet pappan sin farge 😍 Flere som ser det? 
    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...