Gå til innhold
Hundesonen.no

Treg i magen av v&h?


tuppetroll

Recommended Posts

Mine hunder var også forferdelig trege/harde i magen til å begynne med da vi startet med V&H for noen måneder siden, men nå går det greiere.

Avføringen er fremdeles hard, men langt fra så tørr som den var i starten, og det er egentlig ikke behov for å gi dem noe som "glidemiddel". Det går seg til skal du se. ;)

P.S: fiber tilsettes kosten for å binde avføringen på veg ut av tarmen, det er vel helst konserveringsmiddler og fett i tørrfor som gir "løsere" mage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden hundene startet på vom & hundemat for 3-4 dager siden synes jeg de virker veldig trege i magen. Er dette noe som vil gå over når de venner seg til foret, eller må jeg gi dem et eller annet for det hver dag de skal få det?

Mener du treg som i "hard mage" eller at de ikke går på do så ofte? Det sistnevnte er helt normalt, og skyldes at mye mer av fôret blir fordøyd enn når de spiser tørrfôr med mye vegetabilske råvarer. Hvis de har fått hard mage i form av hard avføring, så er dette også helt normalt. Det eneste som kommer ut er det lille som ikke kan fordøyes, og det dreier seg stort sett om de ufordøyelige bestanddelene i de oppmalte beina i fôret.

Den harde avføringen bidrar til at analkjertlene tømmer seg naturlig, så det er positivt. Men hvis hundene ikke klarer å gjøre fra seg, så tilsett litt kruskakli (finnes i dagligvarebutikkenes bakevarehyller) i maten. Men ikke tilsett så mye at avføringen blir løs, for store mengder fiber i fôret gjør at hundene fordøyer maten dårligere. Du kan eventuelt tilsette litt fett, for da "glir" ting lettere... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener du treg som i "hard mage" eller at de ikke går på do så ofte?

Hard mage - de har stått og slitt med å få ting ut.

Du kan eventuelt tilsette litt fett, for da "glir" ting lettere... ;)

I dag fikk de litt biola - for å regulere magen. Skulle gjerne sett at de var litt mykere i magen, hvaslags fett kan jeg tilsette? noe olje å helle over?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis de sliter, så gi gjerne litt vanlig olivenolje. Eventuelt kan du kjøpe fiskeolje (bra for pelsen!), men det koster mye mer. Du kan også blande inn et rått egg innimellom. I tillegg kan det være bra å tilsette litt rå lever.

Du kan også kjøpe billige høns (f.eks. på Kiwi, hvor de koster under 20 kr for kiloen) og gi dem rått. Del høna i passende biter, fjern (eller knus) lår-/leggbeina - ellers har de lett for å splintre - og gi dem det å spise, med skinn og fett og det hele. Du kan f.eks. gi dem et halvt måltid V&H og en tilsvarende mengde høne. Det er snadder for the glefs, det. Min hund er en hund etter frossen (!) høne, så han får det innimellom. Party!

Biola, kefir, yoghurt og lignende er forøvrig bra i en overgangsperiode. Det tilfører fordelaktige bakterier til tarmen. Men min erfaring er at råfôrede hunder ganske raskt tilpasser seg V&H, og at de lærer seg å bruke litt mer kraft enn tidligere når de går på do.

Det skader ikke heller å tilsette en spiseskje kruskakli pr måltid. Jeg blander det av og til inn i V&H-fôret etter dager da hunden min har spist kalkunhalser. Halsene har svært lite fett, og bæsjen blir skikkelig tørr og hard. Han sliter ikke med å bæsje, men jeg gir litt kli likevel "for sikkerhets skyld".

Men når han har spist fårikålkjøtt, griselabber eller annet fett kjøtt, skjer det motsatte: han får løsere mage. Og bæsjen blir sennepsgul! Det ser skikkelig kårni ut. Og måltider med lever eller blod gir mørk, nesten svart avføring. Blod er forøvrig noe du også kan tilsette i maten. Veldig næringsrikt, og det gjør også avføringen litt løsere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Helt normalt i en overgangsfase - går seg til det.

Jeg vil imidlertid anbefale å gi litt tørrfor i tillegg til kjøtt da det ikke er særlig fiber i kjøttet - vi bruker en blanding - og det har funket glimrende. Alternativt - skjær opp litt brød å bland inn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt normalt i en overgangsfase - går seg til det.

Jeg vil imidlertid anbefale å gi litt tørrfor i tillegg til kjøtt da det ikke er særlig fiber i kjøttet - vi bruker en blanding - og det har funket glimrende. Alternativt - skjær opp litt brød å bland inn

Jeg vil nå heller anbefale kruskakli enn tørrfôr eller brød, hvis målet er å tilføre fiber. Kruskakli er ren fiber, og koster så å si ingenting. Brød og tørrfôr inneholder langt mer stivelse enn fiber. Det samme gjelder forøvrig ris og pasta, som mange tilføyer i den feilaktige tro at det er en god kilde til fiber.

Sjekk forøvrig innholdsfortegnelsen på fôrpakkene. Royal Canin Medium Adult 25 har for eksempel maks 3,6% fiber (http://www.royalcanin.us/dogfood/medadult.html). Hva er vitsen med å gi et sånt fôr som tillegg for fiberens skyld? Kruskakli er ren fiber, og koster utrolig mye mindre.

Og i stedet for brød kan man gi grove knekkebrød eller fiberklibrød som f.eks. Ryvita. Sjekk innholdsfortegnelsen der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hard mage - de har stått og slitt med å få ting ut.

I dag fikk de litt biola - for å regulere magen. Skulle gjerne sett at de var litt mykere i magen, hvaslags fett kan jeg tilsette? noe olje å helle over?

Hard mage er helt normalt og faktisk fint for anlakjertlene, som nevnt, men hard-/tregheten går seg til.

Jeg gir mine hunder ei drøy spiseskje med selolje fra V&H. Den er billigere (kr. 75,- pr. 1/2 liter) enn fiskeoljen, minst like god og lukter ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...