Gå til innhold
Hundesonen.no

Her er mine kar


mowgli

Recommended Posts

Har tre akvarier; et på 58 l med guramier, indianer goby og sugemaller, et på 83 l med kardinaltetraer, sommerfuglciklider, ancistruser og reker og et nystartet på 240 l som står uten fisk.

Hva synes dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Karene dine ser virkelig flotte ut! Virkelig hyggelig å se bilder av dem.

Jeg er litt sånn "midt i mellom i akvarieinteressen for tiden, så jeg prøver å engasjere meg litt for å få interessen tilbake igjen.

Jeg har to kar - et Juwel på 180 liter, som kun har 1 Scalare og 2 Pakistanbotiar, samt et Mueller Phflege (?) kar på 105 liter med 6-7 Kardinal tetraer, et par sorte neontetraer, 2-3 Ottocinclus, en skog av en javabregne, noen andre planter og inne i alle plantene bor det i alle fall en el. to Ancistruser, en Pecoltia og en eller annen type Corydoras.

Vurderer å samle sammen alle fiskene i ett og samme kar for å selge det andre karet. Men klarer ikke å bestemme meg for hvilket kar jeg vil beholde..

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for komplimentene! :)

Det spørrs hvordan det går med scalaren din og tetraene hvis du setter alle i samme kar. Tetraer er jo skikkelig nam-nam for scalarer, men er scalaren liten og tetraene store kan det jo gå bra en stund.

Da kan jo Tine-Gizmo ta over det ene karet ditt så er hun i gang hun også! Hi hi hi! :icon_cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, man vil jo ikke ha kanibalisme i stua! :glare:

Men den Scalaren har dels gått i samme kar som tetraene for ikke så lenge siden, og tetraene er nå såpass gamle (store) at de neppe minner om mat for Scalaren (håper jeg).

Tetraene har hatt det alt "for godt" for lenge, og sluttet å stime for lenge siden - de virrer bare hodeløst rundt i karet, uten noen som helst mål og mening.. De hadde i hvertfall fått litt mere mosjon med en Scalare etter dem...

(Nei huff, nå var jeg jo litt slem - mente selvsagt ikke det!)

Får se hva det blir til når jeg orker å ta fatt i kar-oppryddingen min..

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Har ciklider og da må jeg ha sand, også synes jeg det er mye penere enn grus. :P

Har brukt standard Rådasand som man får kjøpt i de aller fleste zoobutikker.

En fordel med sand er at bæsj og smuss legger seg opp på sanden så det kan suges lett opp ved å holde slangen ca. 1 cm. over sanden ved vannbytte - har du grus detter smussen ned i grusen og legger seg som et lag under grusen så det blir mer jobb ved rengjøring. Yakk!

1-2 ganger i mnd. bruker jeg en slamsuger (flaske/rør med slange på) og roterer denne ned i sanda ved vannbytte. Da får jeg sugd med litt smuss ned i sanda og løftet litt på sanda for å hindre at det utvikler seg gasslommer uten at sanda følger med vannet ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Only Blondie/Twiggi. ;)

Neida svinnet på sand er minimalt så lenge du holder slangen cm. over. Ved bruk av slamsuger er den konstruert slik at sanda bare løftes opp men følger ikke med inn i slangen sammen med vannet pga. tyngden. Har du stort kar (over 200 liter) gjør ei vanlig halvlitersflaske festet til en slange samme nytten.

Har en sekk på 25 kg. stående og 4 akvarier med slik sand og ikke etterfylt på noen.

Hadde vært en fordel om slike konkrete ting startes i en annen tråd tror jeg. Så slipper man flere tråder om samme tema etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Nå har jeg oppdaterte bilder av karene mine igjen! Skjer jo stadig endringer, spesielt etter krakket i 240 liter'n tidligere i vinter...

28 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie28l.cfm - her skal palettyngelen snart inn og Phil More over i midlertidig "karantene".

58 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie58l.cfm - her skal det skje noe endringer om ikke lenge: Indianer'ne skal ut og flere "kaldtvannskarper" inn.

83 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie83l.cfm - her har jeg akkurat hatt en knekk så stimene som går her skal utvides, Indianer'ne skal inn her + noen sebrasnegler.

240 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie.cfm - nå er karet slik det skal være bare vallisneriaen vokser seg litt mer til i bakgrunnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter at venusfisken jeg kjøpte viste seg å ikke være venuser alikevel fikke jeg byttet de inn i en stim sort neontetra. Og da jeg var i butikken kjøpte jeg med meg ei rot til og da var det jo bare å begynne å omplassere fisk, flytte planter , luke og ta vannbytter. PHU! Men nå begynner jeg å bli fornøyd med alle karene! (jada, jada...)

Oppdaterte hjemmesiden min også og da la jeg inn noen bilder om hvordan karene har endret seg det siste halvåret.

28 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie28l.cfm

58 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie58l.cfm

83 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie83l.cfm (Blir bedre når rota synker...)

240 liter'n: http://home.online.no/~siss-ekh/akvarie.cfm

Tar gjerne imot tilbakemeldinger og tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...