Gå til innhold
Hundesonen.no

Agria forskring


Rosin

Recommended Posts

Må man tegne to forsikringer hvis man både vil være forsikret mot dødsfall og mot sykdom/vet.utgifter?

Agria liv og agria optimal (evt agria maximal) ser ut som noe for meg.. men de har vist ingen forsikring som dekker både sykdom OG dødsfall. Hvordan har dere gjort dette? Og hva er prisen hvis man vil ha båre livs og skadeforsikring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Optimal og Liv. Livsforsikringa har jeg satt til kjøpesummen.

Jeg tror at årspremien på Maksimal og Optimal varierer fra rase til rase, uten at jeg skal si det for sikkert. Prisen på Liv regnes ut ifra det beløpet du velger å forsikre hunden for. Selv betaler jeg ca 1900 i årspremie for min griffon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva Optimal koster alene kan jeg ikke svare deg på. Du kan høre med dem? Du kan bruke kontaktskjemaet på sidene deres, det pleier jeg å gjøre når jeg lurer på noe.

Jeg har fremdeles ikke fått bruk for forsikringen *bank i bordet* så jeg har ingen personlig erfaring å vise til. Men jeg har venner og bekjente som har utelukkende positiv erfaring med Agria. Har lest om mangt skrekkeksempel på nettet, men det gjelder alle forsikringsselskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror skrekk-eksemplene finnes overalt. Men du bør sjekke vilkårene nøye.

Jeg har (bare) hørt at Agria har en lenger liste over ting sykdommer de ikke dekker enn mange andre forsikringsselskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Agria dekker akkurat like mye som andre forsikringsselskaper, men som alle de andre har de restriksjoner på genetiske defekter så som HD/AA, OCD osv. - skal man ha dette dekket om hunden blir plaget så må foreldredyrene være fri og valpe må være forsikret fra dag en (dvs. 12 uker tror jeg det er).

Det går fint ant å tegne forsikring for både liv og sykdom - da tegner man agria livsforsikring og agria veterinærforsikring. Veterinærforsikring kan du velge mellom tre forskjellige - optimal er den aller beste og dekker veterinærutgifter inntil krone 40 000 - du får også dekket utgifter til fysioterapi og medisiner osv. - hvilket du da ikke får om du velger maksimal.

Man kan velge mellom høy eller lav egenandel - dvs. fastdelen, den variable delen er alltid 20% av totalen.

Vi gikk over til Agria i mars etter å i alle år ha hatt Gjensidige - vi valgte livsforsikring, maksimal-vet.forsikring og agria avlsforsikring på de hundene vi har forsikret - og allikevel har vi redusert våre totale forsikringsutgifter med over 3500 kroner. Rett nok så er egenandelen litt høyere, men man regner jo ikke med at man skal bruke forsikringen liksom...........

Erfaring med bruk har vi også fått - rottisen her ødela korsbåndet i mai, og måtte opereres - en svært kostbar og omfattende operasjon som heldigvis ble dekket av forsikringen, men selv da ble egenandelen firetusen - pluss at vi har valgt maksimal så vi får ikke dekket medisiner og opptrening.... (vi har nå endret til optimal). Vi betalte kun egenandelen hos veterinæren, resten hentet de inn direkte fra Agria - vi fikk to dager etter operasjonen brev fra Agria med spesifisering og beskjed om å sjekke at vi ikke hadde betalt for mye i egenandel og at om vi hadde andre kvitteringer for diagnose osv. så måtte de sendes inn. Hvilket vi da gjorde - 10 dager senere var beløpet på konto og spesifikasjon kom i posten......

Vi er superfornøyd med Agria så langt - til sammenligning - rett nok handler det ikke om hund faktisk - men til sammenligning hadde vi vannlekasje i kjelleren i februar - Gjensidige er enda ikke ferdig med den saken - rett nok har vi fått brev om at det er en forsikringssak - men all skade er ikke utbedret enda - nå snart seks måneder senere............. jiiihaaaaa....

Nei, så langt har jeg bare positiv erfaring med Agria, de svarer raskt på hendvendelser så selv om det er vanskelig å få noe ut av hjemmesiden (forstå hvordan man gjør ting) - så er det helt greit å for eksempel ta en telefon til dem - da forklarer de helt greit hvordan ting er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...