Gå til innhold
Hundesonen.no

Puddel som lavinehund - pels


Nina

Recommended Posts

Min neste hund skal være en storpuddel, og jeg har veldig lyst til å trene den opp til å bli godkjent lavinehund. Men jeg har fått for meg at puddelpels klumper i snøen, er det tilfelle selv på en relativt nedklipt puddel? Isåfall er vel ikke puddelen så egnet som lavinehund.

Er det noen som har sider, linker om lavinehundtrening så tar jeg gladlig imot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På det ene hovedkurset jeg var på i lavine så var det med en storpuddel. Denne var nedklipt og hadde på seg rød kondomdress (ja, det ble påpekt et par ganger). Pelsen rundt beina klumpet veldig og hadde den ikke hatt kondomdressen så hadde hele bikkja blitt en stor snøball. Ville absolutt valgt en annen rase dersom målet er lavinehund. Er målet storpuddel så hadde jeg definitivt valgt en annen gren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du klipper ned hunden og bruker slik kondomdress som ble nevnt tidligere kan du jo bruke puddel som lavinehund. Vil man finne løsninger på slike problemer, finner man dem. Det finnes masse kjerringtips og midler å smøre inn potene med for å forhindre klumper, og det finnes ulike pelsprodukter som kan forhindre klumper i pelsen. Personlig ser jeg ikke hvorfor pelsen skal være en stopper for at du får deg puddel som lavinehund. Hvis det virkelig er rasen du vil ha, finner man helt sikkert en løsning på det. Man kan jo faktisk barbere ned en puddel, så den har like kort pels som en hvilken som helst korthåret rase. Min Portugisiske vannhund sin pels klumper seg foran, men ikke bak, der hun er klippet (det må også klippes mellom tærne).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du klipper ned hunden og bruker slik kondomdress som ble nevnt tidligere kan du jo bruke puddel som lavinehund. Vil man finne løsninger på slike problemer, finner man dem. Det finnes masse kjerringtips og midler å smøre inn potene med for å forhindre klumper, og det finnes ulike pelsprodukter som kan forhindre klumper i pelsen.

Hvis man er så ivrig etter å trene frem en redningshund/lavinehund, så vil jeg definitivt foreslå å velge en rase som egner seg bedre, og da tenker jeg både mentalt og fysisk. Det er så mange spennede grener man kan holde på med, så om man absolutt vil ha en puddel, så ville jeg funnet meg noe annet å gjøre enn å stadig plages med snø som klumper, dekken, kondomdresser, hund som synes det er vondt å grave i snø fordi det lugger i pelsen og treningskamerater som bruker masse tid på å trene frem en hund som kanskje aldri kommer i mål.

Jeg tror både fører og hund vil ha det mye bedre om man holder på med en gren som passer bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis man er så ivrig etter å trene frem en redningshund/lavinehund, så vil jeg definitivt foreslå å velge en rase som egner seg bedre, og da tenker jeg både mentalt og fysisk. Det er så mange spennede grener man kan holde på med, så om man absolutt vil ha en puddel, så ville jeg funnet meg noe annet å gjøre enn å stadig plages med snø som klumper, dekken, kondomdresser, hund som synes det er vondt å grave i snø fordi det lugger i pelsen og treningskamerater som bruker masse tid på å trene frem en hund som kanskje aldri kommer i mål.

Jeg tror både fører og hund vil ha det mye bedre om man holder på med en gren som passer bedre.

Men samtidig er det jo frykelig synd om man går glipp av en dyktig rase innen området, fordi den har en pels som opprinnelig er litt vanskelig å holde ren for snø. Jeg skjønner hva du mener, men jeg tror man får det til om man virkelig ønsker å bruke en puddel som lavinehund. Men selvsagt må man tenke seg godt om, og se etter om man faktisk ønsker å drive ekstra arbeid for at hunden skal kunne fungere til det man ønsker. Står det mellom to raser, der den ene har mer praktisk pels i forhold til den andre, er det sannsynelig og lurest å velge hunden med enklest pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Puddelpels kan være en utfordning om vinteren, det er klart, men som sagt finnes det løsninger på det meste.

En kondomdress eller "parkdress" minimerer "klumpingen" med 90%, og bruker du f.eks høye skaresokker, har korte ører, kort klipt hale og kort klipp på hodet vil jeg si at du får en nærmest klumpfri hund. Pelskvalitet har også mye å si, Sophus "klumper" seg etter veldig kort tid, lille frøken mellompuddel klumper ikke i det hele tatt, og hun er gjerne mer nedi snøen enn det Sophus er. Sophus har veldig tykk ullete pels, fr.mellompudddel har fin/tynn pels.

Hvor fuktig/tørr snøen er har også veldig mye å si. Tørr snø klumper lite, våt snø klumper masse.

Sophus er en typisk vinterhund, som først våkner til liv i sept-oktober, etter en varm sommer. Han elsker snø og vintervær, og selv om jeg har han kort klipt hele året rundt fryser han sjelden på vinteren. Da er det bare å ta på et dekken, så går det greit.

Jeg vet ikke om det går fremdeles, men på Animal Planet gikk det en serie "Breed all about it", og i puddelprogrammet var det blant annet om en hvit storpuddel som jobbet som lavinehund i Aspen (tror jeg det var). Så det går ann. :angry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg mener å ha hørt at folk som driver hundekjøring kan ha to valper fra samme kull. Men det er jo hunder som bor ute og har et helt annet liv enn «familiehunden». Naboen min, som har hatt flere hunder tidligere, valgte å kjøpe 2 hannhunder fra samme kull. Det ble 2 hunder som vi (eller andre) fikk lite kontakt med. De var mest opptatt av hverandre, og det var tydelig at de heller ikke ble så sterkt knyttet til eierene sine, som ene-hunder blir. Det gikk egentlig begge veier, og naboen var egentlig glad til da de var så gamle at de ble avlivet.  Mens da den siste «alene-hunden» deres døde så var det stor sorg i familien. De to små brødrene kunne også være litt hissig på hverandre, så i begynnelsen av turene holdt eieren dem godt fra hverandre (en arm strak ut på hver side av kroppen). Så roet de seg, og turen gikk greit.  Dette ble de siste hundene de hadde ; «aldri mer hund her i huset»
    • Jeg ville heller ikke solgt til deg. Har selv sittet med usolgte valper noen uker, i tillegg til 3-4 voksne. Aldri mer. Og vi var  to om å dele på jobben.  
    • Kloa til hunden min knakk/løsnet i dag. Han haltet ikke før i dag bare irriterte seg litt men i sta løp han og klarte og løsne den mere og nå er han halt😱 han har lagt seg og vasker ikke på det og oppfører seg normalt så venter til i morgen med dyrlegen men har så vondt i skjela over dette. Noen tips i hva jeg kan gjøre? Har just flyttet og ikke fått med meg noe rens enda 
    • Gode poeng, setter pris på innspill @simira :)!  Jeg forstår utgangspunktet ditt, og hvorfor du tenker det ja - og jeg er ikke uenig rent objektivt sett basert på det jeg har skrevet i innlegget. Jeg mener basert på samtalene jeg har hatt med de, og observasjon av valpen - at det virker som om de har gjort en grei jobb med valpen altså, men litt dessverre snevert i forhold til sosialisering i miljø utenom der valpen er vokset opp og særlig på det å være alene. Noe de selv åpent sier. De skulle absolutt ha trent med den alene ja. De hadde tiltenkt at den skulle bli værende på gården, også ble det ikke slik - dessverre. Den er vane med bilkjøring, kloklipp, børsting, dusj/vask, mennesker som kommer og går på gården etc. Verken valpen eller andre hundene markerte ikke noe på at jeg kom og de var egentlig bare mest gira på at det kom en ny person der. Ingen bjeffing i det hele. Mammahunden på gården var litt skeptisk en liten time før hun ble kompis. Svaret er nok et direkte nei. Derfor må jeg har hunden med på jobb, noe som heldigvis går greit i mitt tilfelle. Tenker en uke der det blir mest meg å hunden på hjemmekontor, dersom hun kommer seg til rette så går vi over i kontor-hund noen mnd der vi jobber sakte over tid med å bli mer selvstendig. Jeg er klar for at hunden blir litt jobb, men på sikt håper jeg at hun blir en grei selvstendig nok hund da jeg også driver litt reising i ny og ne. Har to turer der jeg blir borte totalt to uker resten av året, så håper at denne fasen skal gå greit for henne.  Det er snakk om en schæfer som har brukshund gener ja, men ikke ren bruksschæfer. Har ingen planer om bruk utenom å la henne drive søk for morro. Har hatt store hunder før slik som Bernersennen og labdrador men de har blitt adoptert i voksen alder, og ville derfor høre litt ang det å hente henne inn når jeg ser at hun har litt angst.  Slik det ser ut nå er nok ikke det en mulighet dessverre. Mulig at noe kan ordnes med søsterhunden, men det å ha ansvar for to brukschæfer-valper alene blir kanskje litt ekstremt.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...