Gå til innhold
Hundesonen.no

Æsj.. bedervet kjøtt!


Shortybebeh

Recommended Posts

Jeg og gubben handlet middag for ikke så lenge siden, marinert flintstek til grilling..

Har spist det før og hatt veldig god erfaring (NAM!)

Men denne gangen var det annerledes.. Skjønner ikke at jeg ikke merket det i butikken!

Selv om jeg la merke til at marinaden var blekrosa og litt tykk og kjøttet litt hvitere enn normalt..

Jeg skar opp pakken og mot meg kom en ENORM stank av sur tåfis, lutefisk og gammel melk (og enda verre ting!)

Jeg rygget og sa "fy f*** for en stank!" Gubben kom bort og merket det også med en gang.. Men jeg er hysterisk når det gjelder holdbarhetsdatoer og gammel mat. Jeg eter f.eks ikke reker dersom pakken er åpnet for lenger enn 3 dager siden etc..

Mannen min er litt mer fleksibel og tenker litt mer i disse baner "jammen, jeg vet jo ikke hvordan bedervet kjøtt lukter, og kanskje det ikke er bedervet, så jeg steiker det jeg, og så eter jeg det!" :)

Så vi diskuterte litt og jeg fortsatte å skjære opp kjøttet, med strake armer og nesa en annen vei..

Og så sa jeg, "Nei, dette vil jeg ikke spise!".

Vi ringte svigermor og spurte om kjøtt skulle lukte, men hun visste ikke.. Så da bestemte vi oss for å gå over veien til butikken og levere kjøttet tilbake.

Vi la det i en pose og gikk ned.

Gutten vi møtte løftet bare på en flik av posen og så rynket han på nesen og trakk seg unna, og så sa han, "Det er greit..!" Vi fikk pengene tilbake uten å ha spurt engang.

Jeg spurte ham "Ja, for du synes det luktet vondt ikke sant!?" og han svarte "Ja, jeg hadde i hvertfall ikke spist det!"

Så gikk vi for å finne noe annet.. men hadde fortsatt lyst på flintstek.

Så i frysedisken fant vi et annet stykke, hvor kjøttet var rødere og marinaden tynn og rød.

Datoen på denne var 5/8. Det andre var merket 29/7.

I vår leten på bedre kjøtt fant vi to stykker til nedi der som var merket 29/7 og som så like ut som det bedervede.. Den ene så ENDA verre ut og nesten litt gelè aktig ut! Så vi tok de med til kassa og jeg sa "Disse ser helt like ut og er merket med samme dato, kanskje dere skal spare andre kunder for en slik opplevelse som vi har hatt og ikke selge disse!?"

De var enige og tok vekk alle pakkene..

Så der "reddet" vi kanskje noen mer tolerante kunder fra en dårlig natt med spy og diarè! :rolleyes:

Skal innrømme at jeg nå er litt skeptisk til middagen vi snart skal spise, og en ting er sikkert, jeg kjøper ALDRI kjøtt som går ut innen 3-4 dager igjen!

Så kresen tillater jeg meg å være.

Så en advarsel til dere;

Ser dere kjøtt hvor saftene er hvitaktig, kjøttet er grålig/lysere enn normalt som går ut et par dager etter, LIGG UNNA!

Og dersom det i tillegg avgir en lukt som rett og slett gir deg lyst til å la være å spise det, så bør du mest sannsynlig la være!

*Grøss*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig, jeg er en superpyse når det gjelder holdbarhetsdatoer selv.. Ikke det at jeg er redd for å dø eller noe, men tanken på å tømme seg i to ender samtidig (worst case scenario..liksom) er ikke videre tiltrekkende!

MEN, samtidig, så sier de at kjøtt i utgangspunktet er grovt "undervurdert" mtp holdbarhetsdato. Mao, så går det liksom ikke ut før etter datoen.. OG at det blir mer og mer mørt etterhver jo mer eldre det blir.. *brekke seg*

Men menn er menn.. og de får sikkert hår på brystet av å spise "veldig død mat", hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men så er det visst også forskjell på

Minst holdbar til

Best før og

Siste forbruksdag også...!

Kan ikke regla jeg, men siste forbruksdag betyr at varene ikke kan selges etter datomerkingen. Best før betyr at den kan selges og spises etter, men da er kvaliteten butikkens ansvar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, du skriver så bra at jeg bare måtte le litt :angry:

Men det hørtes ut som en usannsynlig ekkel opplevelse, og det er tragisk at kundene må be butikken om å fjerne det. At de ikke kan tenke seg til det selv når de står der og pakker og stempler bedervet kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...