Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund som "tygger" på¨bakpotene sine....


Recommended Posts

Emma -min 11 mnd gamle golden jente tygger på bakpotene sine-flere ganger om dagen :P .Det har hun gjort fra hun var liten.Har jo selvsagt hvert hos dyrlegen med henne,men han finner ikke noe galt med bena hennes.

Hun er frisk og rask ellers også(nettopp vært på helsesjekk.)Så lurer jeg litt da...Noen som har vært borti detta før?

Treneren min nevnte at det kan være fordi hun er så stressa at hun gjør det,men han hadde ikke noe annet forslag enn å passe på så hun ikke gjør det så mye.

Hun får nok stimulanse både fysisk og psykisk,så hun har nok å gjøre. Nå om tiden prøver jeg å jobbe endel "rolig" med henne,men virker ikke som om det hjelper noe i forhold til slikkinga og bitinga på bakbeina.

Det er kun på bakbena hu gjør det,å aldri sånn at det blir sår,bare sånn at hele benet blir klissete å sånn liksom......

Forslag,eller gode råd mottas med takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rex gjør det litt, ser at han er våt på labbene.. Men her er det både forran og bak. Og tror HAN gjør det fordi han har fått noe på poten, f.eks kvae (fra treet i hagen). For det ser ut til å plage han, og han skal ha et bort. Er ikke noe sår eller noe her heller.

Men han gjør det ofte, men det kommer nok at han løper løs i hagen hver dag...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rikke gjør det hu også! og jeg kan ikke tenke meg at det har noe med stress å gjøre, for det er som med Donny når hun ligger å slapper av på sofaen! men hun gjør det ikke sååå ofte da! :)

helt sikkert ikke no farlig! så lenge det ikke blir sårt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette gjør omplasseringshunden til moren min også, "tygger" på bakbeina når han slapper av i sofaen flere ganger til dagen. Jeg har alltid trodd det hadde noe med fortiden hans å gjør(han har ikke hatt det bra), trodde det var stress eller en vane som han ikke klarer å slutte med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

Årsaker til "tygging" av bein kan være sopp, allergi eller midd.. Men dette er jo ting som veterinæren hadde sett eller sikkert tenkt på. De to siste fører jo med seg andre symptomer også..

Eller det kan jo kanskje være en "kose sak", akkurat som unger har "totten"... :P Eller... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen gjør det fordi de kjeder seg, andre pga fysiske skader.

Pia har problemer med dette når potene begynner å klø. Da tygger hun. Du kan lese om hvordan vi behandler på hjemmesiden vår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig for kastrering dersom det gir hunden et bedre liv = Dyrevelferd  
    • Hva annet har dere gjort? Får han nok aktivisering? Hvor går grensen mellom at dette er et problem, og naturlig adferd? Det er normalt at en hannhund ikke går overens med andre hannhunder. Og at de kan stresse en del når det er løpetid i nærheten, og stikke på damejakt om de får muligheten. En del adferd blir fort forsterket om hunden ikke får nok eller riktig aktivisering. Og en del kan bli bedre med trening. Og så er det noen som har såppas sterk hormonell adferd at det er et problem som bare kan løses med å kastrere. Uten at jeg vet bakgrunnen din for hundetrening så ville jeg vurdert en time med en adferdsekspert for å vurdere hunden også, om han får riktig aktivitet, og om det er noe som evt. kan hjelpe.
    • Jeg har en hannhund på 3,5 år. Han var tidlig (1 år) veldig stresset,peip,sov ikke, dro seg ut av seler/åpnet dører for å stikke av, jokket på ting. Så han ble kjemisk kastrert da han var litt 14 måneder. Dette funket kjempe bra! Vi fikk en rolig hund, uten piping, stressing, sov om natten, stakk ikke av og sluttet å jokke. For 6 måneder siden valgte vi å ikke kjemisk kastrere han, for å sjekke hvordan han var i væremåte nå. Nå, 6 måneder etter er han superstresset, piper og ynker seg, og blitt yppete og hissig mot hannhunder, noe vi aldri har sett før! Han har også behybtå dominere leken. Han har pr nå ikke fått sjangs til å stikke av, men jeg stoler heller ikke på han. Væremåten er helt forandret.  Kommer dette av at vi sluttet med kjemisk tro? Burde vi bare bestille kastrering? Vet vi burde, og skal, snakke med veterinæren vår, men måtte bare lufte ting nå, høre om dere har hatt noen lignende tilfeller..?? Hilsen frustrert eier, og hund!
    • Går an å tørke av hunden, samt ha et teppe i sofaen feks. La hunden få velge selv om den vil ligge i sin egen seng, eller på sofaen med menneskene. Det er vel det minste man kan gjøre for denne skapningen som er i vårt fangenskap, totalt prisgitt oss.. så mye trist hundehold.
    • Takk for innspill, men jeg tror hunden min kommer til å ha et fullverdig og helt fint liv selv om den ikke får være i sofaen når den er våt og skitten. Jeg ville heller ikke latt en et barn som nettopp hadde rullet seg i gjørme eller bæsjet på seg sette seg rett ned i sofaen i stua (da bør jeg kanskje heller aldri ha barn?). Jeg tror at en hund som får ligge i sin egen seng i stua, midt i mellom alle menneskene den er glad i, har det veldig fint og føler seg som en del av flokken. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...