Gå til innhold
Hundesonen.no

Bøker


Nina

Recommended Posts

Jeg sitter å lurer på hvordan bøker jeg skal begynne på etter at jeg er ferdig med den jeg leser nå, så jeg trenger litt hjelp.

Hva er de fem beste bøkerne du har lest, og hvorfor akkurat de bøkerne?

Min liste er:

Ringenes Herre-triologien: Verdens beste triologi. Dette var en av de bøkern som fikk meg virkelig intressert i å lese. Jeg ble mektig imponert over det universet Tolkien har skapt.

Beatles: Denne boka er bare bra. Boka er om fire beatles-frelste gutter fra oslo. Vi møter dem første gang når de går i syvende klasse og er på tur inn i voksenverden. Denne boka kan alle kjenne seg igjen i noe. En veldig bra bok, som står på høyde med ringenes herre.

Sult: Denne boka har fått meg til å tenkte over mange ting. Det er en veldig sterk skildring av en persons kamp for å overleve.

Da Vinci koden: En meget bra og spennende bok. Må også få si at hvis listen skulle vært lengre så måttet Engler og Demoner også kommet med, samt andre bøker også

Harry Potter: Ble vel Harry Potter fan etter første boka. Synes bøkern blir bedre og bedre. Gleder meg til avsluttningsboka

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå er ikke jeg sånn kjempe fan av å lese da..

men skal da klare å komme opp med noen bøker...

Beatles : Kjempe bra bok, som handler om beatles fans, og gutter som vil være beatles.. Utrolig morsom bok, anbefales!

Tora Triologien : Tre bøler som handler om ei jente som vokser opp under krigen, er hovedsakelig om livet hennes, og hvoirdan kvinner ble behandlet på den tiden.. ( leste det da vi hadde om kvinnesak på skolen)

Sofies verden : også en kjempe bra bok, selvom den kan bli litt tung å forstå til tider, må være glad i å lese for å lese den.. starta på den tre ganger før jeg blei ferdig :P

Kabalmysteriet : En morsom bok som vi fikk lest for oss på barneskolen, den var morsom, men husker ikke helt hva den handler om, annet enn at den var bra :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aah! Elsker å lese så dette var et flott tema :P

Papillon og Banco av Henri Charrieré. Papillon er en bok jeg uten tvil kan anbefale på det varmeste. En virkelig gripende bok som gjorde en ellers kjedelig togtur fra Bergen til Oslo kjempespennende! Handler om en franskmann som ble dømt til livstid for drap. Han var helt uskyldig men samtidig småkriminell, og med en som vitnet falskt mot ham var det lett å få ham dømt. Ble sendt til "djeveløyen" i Sør Amerika hvor han brukte 13 år på å klare å rømme fra fengselet. Kameraten han rømte sammen med døde under flukten mens Charrieré overlevde. Charrieré hadde kallenavnet "Papillon"(sommerfugl på fransk) pga. at han hadde en sommerfugltatovering på halsen. En bok jeg bare ikke kan skryte nok av, den er SÅ fengende! :rolleyes: Banco er oppfølgeren som forteller om hvordan Papillon klarte seg etter at han kom seg ut av fangenskap.

The Lord of the Rings, The Unfinished Tales, The Silmarillion og The Hobbit av J. R. R. Tolkien. Tror ikke disse bøkene trenger en nærmere presentasjon, men har lest dem på engelsk og kunne IKKE tenke meg å lese dem på norsk altså! Fysj!

Oi, der var vi visst oppe i 6 bøker gitt...

En annen forfatter jeg liker veldig godt er Jack London. Hans gullgraverhistorier og fortellinger om hunder :P er kjempeflotte! Kan bl.a. anbefale The Call of the Wild, White Fang(begge bøker om hunder), Martin Eden I & II og En Klondykehelt I & II. Martin Eden er en bok om en mann fra "gaten" som vil bli forfatter, men som absolutt ikke hører til den samfunnsklassen som har mulighet til å bli det... Etter en lang kamp lykkes han, og blir både rik og berømt, men han finner ut at det ikke var det han egentlig ønsket. Folk er ikke med ham for den personen han egentlig er, men fordi han er rik og har høy status i samfunnet... Flott bok, men ganske lettlest da :P

Ellers er jo Erlend Loes bøker morsomme å lese. F.eks. L, Tatt av kvinnen, Naiv. Super. og bøkene om Kurt osv.

Ellers så har jo Charles Dickens en del klassikere som er gøy å lese.

Ble ikke akkurat de 5 ultimate bøkene dette her da, men om jeg skal trekke ut noen så må det bli Papillon :P og The Lord of The Rings. Tolkiens verden er fantastisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dina trilogien. Jeg syns Herbjørg Wassmo skriver på en veldig engasjerende måte, og samtidig så er historien bra. Jeg ble skikkelig revet med begge gangene jeg leste de bøkene.

Tora trilogien. En ganske trist historie om Tora. En jente som vokser opp i etterkrigstiden som tyskerunge, og med en heller tvilsom stefar. Herbjørg Wassmo som har skrevet denne og. Også denne har jeg lest flere ganger.

Hobbiten. . En veldig bra og lettlest bok. Jeg måtte bare lese den før jeg satte igang med ringenes herre.

Ringenes herre. Bøkene over alle bøker :P

Siden jeg har nevnt tre trilogier så blir jo dette godt over 5 bøker :P . Siste bøkene jeg har lest var innhaugsfolket. Ganske bra bøker det og, men når ikke helt opp blant toppen.

Iløpet av sommeren skal jeg lese boken Sammen om barnvevern - Enestående fortellinger, felles utfordringer . En samling av historier fra ungdom, som handler om deres erfaringer med barnevernet på godt og vondt. Og i tillegg har jeg lyst å lese Alice Millers bok; i begynnelsen var oppdragelsen som er en barnepsykologibok som ser nærmere på hvordan barndommen påvirker personer som voksen. I den boken ser hun blant annet nærmere på Hitler og hans barndom. Tror denne boken er veldig interessant. Er flere Alice Miller bøker jeg kunne tenkt meg å lese og men kommer ikke på titlene :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte noe! :P

Er veldig interessert i krigshistorie og blant personlige fortellinger fra krigen vil jeg gjerne trekke frem Jeg vil leve av Oscar Magnusson, Det angår også deg av Herman Sachnowitz, Fange i natt og tåke av Trygve Brattelie, som tre veldig gode bøker som er verdt å lese! Forferdelige men også gripende historier! Kanskje spesielt de to første... Anbefales!

PS: "Pornopung" bøkene av Mads Larsen var veldig morsomme også, men egner seg kanskje ikke for alle, hehe. Og hvis noen er fan av Lars Monsen så har han skrevet en rekke bøker om villmarksliv som er verdt å lese! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker harry potter, og kan vel snart samtlige utenat. Gleder meg VILT til siste bok.

Tolkien og alle hans bøker er passe perfekte

Dostojevskij er jeg også stor fan av, forbrytelse og straff, spilleren og idioten leses ofte.

Tolstoj er kul, anna karenina og krig og fred.

På femteplass... Og absolutt nydeligste hundeboka jeg har lest: (er jo ett hundeforum..)

Timbuktu av Paul Auster

Griner vilt hver gang..

...og må bare ha med noen få til; The curious incident of the boy in the night time. (husker ikke forfatter i farta, men kjempesøt og lettlest) og serien om The nr. 1 ladies detective agency, som er søt, godt skrevet og lettlest. Ellers er det altfor mange å nevne...

Men skal lese den om pappilon!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beatles: Denne boka er bare bra. Boka er om fire beatles-frelste gutter fra oslo. Vi møter dem første gang når de går i syvende klasse og er på tur inn i voksenverden. Denne boka kan alle kjenne seg igjen i noe. En veldig bra bok, som står på høyde med ringenes herre.

Siden du liker Beatles, kan det jo hende du liker flere av Saabye-Christensens bøker? Halvbroren (tjukk og fin) og Maskeblomstfamilien (mindre tjukk og litt mer sær, men vel så fin) kan anbefales.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aah! Elsker å lese så dette var et flott tema :P

Ja ikke sant? Jeg må ha en bok å lese hele tiden.

Ellers er jo Erlend Loes bøker morsomme å lese. F.eks. L, Tatt av kvinnen, Naiv. Super. og bøkene om Kurt osv.

Erlend Loes bøker var skikkelig morsomme, men doppler ble for sær for min del så jeg mistet litt smaken på hans bøker.

Siden du liker Beatles, kan det jo hende du liker flere av Saabye-Christensens bøker? Halvbroren (tjukk og fin) og Maskeblomstfamilien (mindre tjukk og litt mer sær, men vel så fin) kan anbefales.

Jeg er så misunnelig for de som ikke har lest Beatles, de får jo den fine leseopplevelsen når de skal lese den. *sukk, tenke tilbake til forrige sommer og beatles på stranda*

Halvbroren har jeg tenkt å lese, men det blir ikke før jeg skal dra på sommerferie. Maskeblomsterfamilien blir litt for sær for meg.

Ellers vil jeg anbefale Den mørke materien av Philip Pulman. En skikkelig fin bok som jeg gråt flere ganger av.

Agatha Christie sin 10 små negerbarn er også en veldig bra bok, underholdende krim. En virkelig klassiker hvor 10 personer blir plassert på en øy. En og en blir drept ut fra diktet ti små negerbarn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan dere ikke fortelle hvorfor dere liker den boka, eller iallefall ihvordan type bok det er(krim, fantasy osv)? Fortell gjerne litt hva boka handler om UTEN å avsløre for mye(en linje holder i massevis, bare slik at man får et lite innblikk i hva boka handler om).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er også glad i Narnia :D

Sukk! Narnia ja! Det er flotte bøker det! :D At det er barnebøker bryr jeg meg ikke det grann om!

Må få legge til en ny bok på god-boklisten min ;) Nemlig Schindler's List av Thomas Keneally. Er vel en del som har sett filmen. Flott bok, men også tragisk selvsagt...

En av de bøkene som er minst min smak må vel være Kaare Melands Spennende år i bank, næringsliv og forsikringer. En bok jeg leste fordi min far sa på spøk at det var noe for meg(han trodde selvsagt at jeg aldri kom til å lese den), hehe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Jeg holder på meg Rypejakt og jakten på den perfekte fuglehund..

Den er så trivelig og morsom...Her får vi møte kjente personer og hunder i jakt miljøet. Vi blir tatt med på jakt, jaktprøver, konkurranser og til et oppdrett..

FLOTTE bilder, fortellinger og lignende.

Ellers har vi Mannen som snakker med hester eller no iden duren..

Den er så flott og rørende..Holder på med den for 2. gang nå...(ja, jeg leser flere bøker samtidlig :D)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er en bokorm uten like (nerd? :D ) og sluker gjerne et par bøker i måneden... Min topp fem-liste er som følger:

1) "Vindens skygge" av Carlos Ruin Zafón. Ingen over - ingen ved siden. Lang og vakker bok. Inneholder nesten alle sjangre (drap, kjærlighet ++).

2) "Den evige gartner" av John Le Carré. Også filmatisert. Leste boken lenge før filmen ble laget, og likte boken best selv om filmen var fin den og.

3) Krimbøkene til Robert Wilson; bisarre og spennende mordmysterier...

4) Krimbøkene til Jo Nesbø; spennende og fantastisk bra skrevet (kult med norsk)!

5) Tja... Kvier meg litt for å si Da Vinci koden og Engler og Demoner - synes språket er heeeelt elendig, men plottet er likevel utrolig kult!

For tiden holder jeg på å pløye meg gjennom Bibelen; faktisk ikke så verst lesestoff! :D

Ellers lo jeg så jeg grein da jeg leste Pornopung! Hadde høytlesning i bilen på laaang biltur sommerferien i fjor... Men boken er nok ikke for de litt sartere sjeler, kanskje...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hobbiten og Ringenes herre triologien leste jeg to ganger for 25 år siden!

Jo Nesbø sine krimbøker. Han skriver veldig godt! Jeg syns Marekorset var den beste.

Jeg har lest alle Henning Mankell sine også, men de blir litt for like.

Etter å ha lest Bokhandleren i Kabul av Åsne Seierstad (gjesp), kom jeg over en annen bok om forholdene i Afganistan, Der Gud gråter. Vanvittig sterk og velskrevet bok! Den er i paperback til kr 99,- og jeg anbefaler alle å lese den!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En bok som er virkelig god er "frendeløs" jeg husker ikke forfatteren nå men det handler om en foreldreløs gutt som blir gitt vekk til en fyr som vandrer rundt og synger. Og så opplever han masse triste ting osv. Er en historie som godt kan ha vært sann for 100 år siden

Lenke til kommentar
Del på andre sider

the Discworld fable av Terry Pratchett.

the Da Vinci code av Dan Brown.

His dark materials av Philip Pullman.

Narnia av C.S Lewis.

Horngudens tale av B. Andreas Bull-Hansen.

sagaen om den siste Nattkrigeren av Olaf Havnes.

the Lord of the Rings av J.R.R Tolkien

Fantasy fan m. andre ord! :D

En bok som er virkelig god er "frendeløs" jeg husker ikke forfatteren nå men det handler om en foreldreløs gutt som blir gitt vekk til en fyr som vandrer rundt og synger. Og så opplever han masse triste ting osv. Er en historie som godt kan ha vært sann for 100 år siden

Åh! Den er skikkelig trist :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sluker bøker, har lest en god del, så det er vanskelig å velge, men jeg har noen favoritter:

Skyggeserien av Maria Gripe ("Skyggen bak steinbenken", "...og de hvite skyggene i skogen", "Skyggens barn" og "Skyggegjemsel")

Også leste jeg en nydelig svensk serie for en stund siden som også har blitt filmatisert.

En av bøkene i serien heter ihvertfall "Vannliljedammen". *prøve å komme på forfatterens navn*

"Ærlighetsminuttet" av Bjørn Sortland Kjempebra bok rett og slett!

"De Ville Guders By", "Pygmeenes Skog" og "Gulldragens Rike" av Isabel Allende

Utrolig spennede bøker!

"Tyvenes Herre" av Cornelia Funke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Harry Potter bøkene.

Ringenes Herre & Hobbiten

Narnia

"Hapi" av Wilbur Smith: Fra det gamle egypt. Der vi følger slaven Taitas beretninger. Er vel min favoritt bok.

"Den siste bredd" av Neville Shute: En virkelig tankevekker av en bok. Fra Australia i de siste dagene etter en stor atomkrig.

Sidney Sheldon. Vel. Ikke en bok, men en forfatter. Har lest det aller meste av ham, og det er bøker som er å anbefale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...