Jump to content
Hundesonen.no

Hund nummer 3?


hildand

Recommended Posts

Jeg vet ikke svaret på spørsmålet ditt, men har hørt fra andre at forskjellen på 2 og 3 hunder er større enn forskjellen på 1 og 2. Men må være innstilt på å bruke mye tid på hundene om man har 3 stk, det er helt klart.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke svaret på spørsmålet ditt, men har hørt fra andre at forskjellen på 2 og 3 hunder er større enn forskjellen på 1 og 2. Men må være innstilt på å bruke mye tid på hundene om man har 3 stk, det er helt klart.

Jeg har hørt det motsatte, at har du allerede to så er det det samme med tre. Men jeg ble fortalt at det var like enkelt med en som med to.... men da lurer jeg på om de som har sagt dette går alle turer sammen og trener dem samtidig :)

Link to comment
Share on other sites

Hei

Tenk nøye før du tar en hund til. Hvis du trener aktivt krever 3 hunder mer tid enn 2. Alle de 3 er ganske unge og trenger mosjon og aktivisering. Har du nok tid til 3 hunder?

Det er Castor som er min "treningshund" kan man vel si. Vi driver med lydighet. Athene skal etterhvert være med på rundering og spor. Trening gjør vi mest for moro skyld, og en evt ny hund skal jeg nok ikke ha noen mål med treningsmessig annet at hun skal fungere godt sosialt og i hverdagen. Det er også hennes hovedbehov så vidt jeg har forstått.

Grunnen til at jeg i det hele tatt gidder å vurdere det er at min hannhund er så sinnsykt snill og lydig og hverken han eller Athene har noen problemer jeg sliter med, og dette til tross for deres unge alder. Men er enig i at dette er en avgjørelse som trenger grundig gjennomtenkning. Derfor er jeg veldig på bakfoten ovenfor de nåværende eierne.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk akuratt min tredje hund,og synes ikke det er så veldig mye mer stress enn med to egentlig jeg da..vi går turer som vanlig og trener som vanlig liksom..blir jo dyrere og man må ha mye tid skal man ha mange hunder

Link to comment
Share on other sites

Jeg har to hunder på 2 og 6 år. Passer ofte ei tispe på 6 år i tillegg. Jeg syns det er veldig mye mer jobb med tre enn med to hunder. Ikke inne, da er de rolig og grei. Men jeg er vant til å la hundene løpe løs i skog og mark. Med tre stk tør jeg nesten ikke det. Flokkmentaliteten tar over. Ikke klarer jeg fysisk å holde de igjen hvis noe oppstår heller. To av hundene er ikke begeistret for fremmede hunder og jeg er livredd for å treffe på andre hunder når de er sammen. Hver for seg har jeg kontroll, men ikke i lag.

En annen ting er om jeg skal bort. Jeg har ikke sjangs i havet til å få noen til å passe tre stk hund. I buret i bilen blir det trangt også.

Nei summasummarium. Er man flink å trene de hver for seg og gå turer hver for seg går det nok greit, men jeg har ikke tid og ork til å prioritere slikt til hverdags, og da er tre en for mye.

Link to comment
Share on other sites

En ting som er viktig å ta med i beregningen er hvordan de to tispene kommer til å akseptere hverandre. Særlig når den valpen du har nå blir voksen. Det kan gå greit, men det kan også bli problematisk. Det er desverre ikke lett å si på forhånd hvordan det kommer til å bli. Tenk deg godt om!

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal kanskje overta en staffe-tispe på 1 år. Har fra før en berner-hanne på 2 år og en staffe-tispe på 7 måneder. Noen erfaringer med å ha 3 hunder i forhold til 2?

Forskjellen med å ha tre hunder i forhold til to kan være ganske stor, ofte kan det bli litt sånn "tre er en for mye" mellom hundene, uansett kjønn. Har opplevd at to ofte rotter seg sammen, helst de som er på samme alder eller av samme rase. Har også erfart at to tisper kan være perlevenner helt til det kommer en hund nr tre som i tillegg er en hann. En ulempe til med tre hunder er at vil ha en arm for lite...Men jeg må si at jeg har aldri hatt alvorlige problemer med tre hunder sammen. Lykke til!

Emilie

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Det sjekkes med endoskopi (tror jeg)  min får tørrfor av id foret, han er også kresen men har spist det bra!    oppdater gjerne etter dere har vært hos vet! Man blir jo litt i overkant interessert i magegreier🤣  
    • Takk for erfaringen!  Han skal til dyrlegen på mandag og sjekke om han har kronisk bukspyttkjertelbetennelse, jeg kan høre om de også kan sjekke for IBD (det er vel kronisk betennelse i tarmen?). Sjekker man det også med blodprøve, mon tro? Hunden min får også godbiter med lite fett, helst kokt kylling, ja! Han er dessverre litt kresen, så våtfor har ikke gått helt veien her hjemme. Men han spiser ok med tørrfor, Royal Canin gastrointestinal low fat.
    • Jeg har en tre år gammel hannhund som hadde av og på diaré og magetrøbbel fra han var liten. Det ble gradvis hyppigere og værre for hver gang.    Siste runde hadde han blodig diaré, oppkast og var veldig slapp med feber. Det var også mistenkt magesår. Han ble behandlet og vi kom igjennom det og nå er det vedlikehold som gjelder.  For min sin del så er stress den værste triggeren, spesielt naboens tispe under løpetid, men også lange treningssamlinger. så min er kastrert nå i håp om å hjelpe på den type stress.  Broren hans har hatt lignende problemer, så vi har forsøkt samme løsning.    ID tørrfor (low fat) Godbiter (så lav fett som mulig) - Adventure Nuggies som de selger på normal/rema. Eller kokt kyllingfilet.  Får suppe ved trening eller lange turer med mye vann og litt id pate eller andre ting. Slik at magen aldri blir helt tom.  Zoolac Zoolac Zoolac! Ved det minste tegn til løs mage, og forebyggende før, under og etter samlinger.  Vi har *bank i bordet* ikke hatt episoder siden januar nå🤞 Er din sjekket for IBD? 
    • Hei,  Vi har en cocker spaniel hannhund på litt over ett år. Fra han var liten, slet han med periodevis diaré - som viste seg å være bukspyttkjertelbetennelse. Vi har siden dette gått på for med lavt fettinnhold (7%) og han får bare godbiter med lite fett. Vi har likevel stadig episoder hvor han er litt dårlig i magen, typisk slimete avføring. Det kan ikke måle seg med perioden hvor han var skikkelig dårlig, men det er kjedelig at det ikke blir helt 100% bra selv om vi går på diettfor. Har selvsagt vært hos dyrlegen, som tok blodprøver en gang han var "frisk" som ikke viste tegn til kronisk bukspyttkjertelbetennelse.  Jeg har lest om mulighetene for å tilføre tørket bukspyttkjertel i maten, også nevnt av dyrlegen, for å "bøte" på svikten i bukspyttkjertelen. Har noen erfaringer med dette?  
    • Jeg hadde to veldig dyre runder med min. Først fikk hun livmorbetennelse, og det kom på godt over 100k. Deretter fikk hun kreft, og det ble en god sum der også med CT, operasjon, rehab osv. Jeg har tatt ut mye mer på forsikringen enn jeg betalte inn i løpet av hundens levetid. Det sagt, så kommer du knapt inn døra i en akutt situasjon med 20-30k. Jeg ville gått for høyest mulig dekning, og heller valgt høy egenandel for å få ned prisen. Jeg tenker at forsikring er for de tilfellene det virkelig går til h*lvete, ikke for "småting".
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...