Jump to content
Hundesonen.no

Heidi og Kalizi

Medlemmer
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Heidi og Kalizi

 1. Har flere ulike typer fra Revolution race, veldig fornøyd med noen av typene, og litt mindre med en av de. Har også Bergans, Lundhags mfl. Men revolution race er nok den jeg velger oftest.
 2. Hva med en av corgi typene, de er robuste og fine hunder. Har møtt flere fra Kennel Siggens og har tenkt at dersom jeg hadde hatt barn hadde jeg nok skaffet meg en corgi.
 3. Hei og gratulerer med fine Ivrig. Håper du har fått jobbet opp leken hans som Merete tipset om tidligere. Kobra bodde hos meg de første årene hennes så jeg kjenner morlinjen godt og tror det vil være en styrke å ha en god lek for framtida. Morsomt å se litt av hverdagen deres. Lykke til videre
 4. Det pleier å ta noe tid. Ser at en Mh som ble arrangert av NBF i sommer nå er innregistrert, iallfall den ene hunden jeg sjekket.
 5. En rase som jeg gjennom venner har blitt kjent med er Corgien, dette er robuste hunder som jeg tror passer godt til familier sånn generelt. Sheltien er også en fin familie hund. Fordelen med litt mindre hund er jo definitivt plassen de tar i bilen når du skal på hytta, camping osv. og at barna kan håndtere de.
 6. Sånn som på NKK Lillehammer, så må jeg ærlig innrømme at jeg snøftet over både barnevogn og utstillingstraller i området mellom ringene (innsiden) jeg. På utsiden av ringene, null problem. Men både barnevogn og utstillingstraller som kjører over, og på folk, det synes jeg er litt lite hensynsfult. Heldigvis haddde vi mulighet til å evakuere til utsiden av ringene så da fikk jeg pustet.
 7. Noen som vet hvordan jeg kan få tak i det, er det ett skjema eller sender en bare en henvendelse til NKK?
 8. Jeg har veterinær som også er kiropraktor, på min første hund fant hun en låsning, jeg hadde sett at hunden hadde glemt en øvelse en vei, men hun kunne den, den andre veien, vi var bare innom for en ormkur hennes generelle undersøkelse avdekket låsningen og en justering gjorde at hunden fikk løsnet denne og kunne øvelsen igjen. Jeg vil ikke gå til en ren veterinær hvis jeg kan velge en veterinær som er kiropraktor i tillegg med mindre jeg ikke har noe valg.
 9. Jeg ville sett på MHene på flere individer av de to rasene jeg. Kanskje det kan gi noen objektive svar. Jeg er helt klart belger menneske, så jeg er nok veldig subjektiv, men mitt tips er møt hunder fra oppdrettere og se hvor du får godfølelsen. Utstilling, konkurranser osv.
 10. Er det noen som vet hvor lang tid det tar før BH og AD tittel kommer inn på Dogweb?
 11. Jeg tror jeg har latt oppdretter velge ut i fra mine beskrivelse for hva jeg har slags ønsker. På Kalizi så hadde oppdretteren plukket ut to valper han mente burde til familiene med barn, og de to andre kunne jeg velge imellom. Men for meg er det naivt å tro at jeg er den som er den beste til å bestemme det ut i fra å se valpen 10 timer eller noe tilsammen. I mine øyne var de jevne og bra. Hadde eksteriøret vært super viktig for meg og det var noe jeg var veldig opptatt av kan det jo hende jeg hadde hatt noen konkrete ønsker eller meninger. Men jeg tro at jeg til syvende og sist ville støtte
 12. Rentinal Dysplasi, Katarakt og annet ikke-medfødt, 6 stk med diagnoser av 13 stk.
 13. Sitter å surfer rundt på dogweb, blir litt forundret, men er det ikke vanlig å øyelyse schäfere altså. Kun 15 som er øyelyst siden 01.01.15. Ut i fra de resultatene som ligger der ser det ut til at de kan ha en utfordring på det området.
 14. Har dere spurt kommunen? Det hender de har oversikt. Evt vannverket? Jeg var også borti en stoppe kran som var borte vekk. Men har noen godt informerte naboer som fant den for meg. Min var på nedsiden av nabohuset. Det var en merkesak på stedet der den var plassert.
 15. 5 belgere (4 terv og 1 malle) i alder fra 10 til 1,5 år var litt i overkant. Nå er antallet på 3 og det er i grunnen helt greit. Kanskje er det perkekte antallet 2 i aktiv alder for meg. Nå har ikke jeg mann og barn og det gjør jo at jeg har all fritid til meg og hundene, det hjelper nok på at jeg delvis følte jeg overlevde med 5 også.
 16. Corgi og jrt er robuste hunder som passer godt til turer med små og store. OT men kanskje den råeste hunden jeg har sett i hele mitt liv er i jrt tispe. Personlig er ikke Corgien en hund for meg, men ser at de kan ha store positive sider for familier. Glad, trenbare, robuste og av en passe liten størrelse.
 17. Gratulerer med dagen til alle.
 18. Jeg har terv og malle i hus, og sikler litt på kh i tilegg. Skulle jeg valgt CP tror jeg at jeg hadde måtte lete lenge og vel for å finne noe som kan være i nærheten av hva jeg hadde ønsket hvis det belgeren var malen. Jeg har sett noen, ikke kjempe mange. Men tenker at det finnes mange mange flere schäfere, maller og kh som jeg vurderer som bedre enn de CPene jeg har sett.
 19. Høres ut som belger kan passe deg fint. Jeg trener ikke mine mentalt hver dag.
 20. Jeg har aldri gjort som Peder har skrevet bloggen, men når jeg leste dette og vet hva han har fått til med sine hunder, så ble det logisk i hodet mitt. Anne Gry Øyflaten som ble Norges mester i spor i fjor har også trent endel med Peder.. Med siste hunden min har jeg til en forandring strukket strikken ganske langt. På IPO spor nr 1 og 2 var det ordinært ca 100 skritt +. Dagen etter på spor 3 fikk hun 200 meter med vinkel, spor 4 med fremmed sporlegger, spor 5 på grus. (siste hunden min er etter en hannhund han har/hadde så helt objektiv er jeg sikker ikke)
 21. Er det noen som vet om allrigthe overnattingssteder der...
 22. Da ville jeg hatt større kasse så de kunne ligget der hele tiden... Men men.. edit: Den siste lå iallfall ikke lenge etter min mening.
 23. Jeg liker ikke at valpene blir flyttet unna mamman jeg.. er det vanlig praksis rundt om.. Mine får iallfall komme seg til puppen så fort som de klarer..
 24. For å være ærlig har den fysiske formen ikke nødvendigvis noe å si for hvordan livet til hundene er. Man kan sykle med de, kjøre kickbike, gå på ski, spor, rundering, man kan la de søke etter gjenstander, gå en tur trene ag, lydighet mm. Bikkjene kan få alt de har behov for alikevel.
×
×
 • Create New...