Gå til innhold
Hundesonen.no

Tusselabb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Ingen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tusselabb's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

9

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det stemmer nok @tmp :-) Jeg ser nå at bredden på bilburene er like, så da kommer det vel egentlig på det samme. 80cm dybde og 70cm høyde klarer de fleste biler. Takk for svar. Ps: ser nå at jeg muligens må ha Variocage, ettersom de har bur med dørstøkk.
  2. Hei Vi skal straks få oss hund, og jeg trenger tips til størrelse på bilbur. Skl kjøpe et Herculesbur. Buret skal kunne brukes i ulike biler, så jeg trenger en ca størrelse på bur til denne hunderasen. gjerne et med skrå front. Trenger også tips til størrelse på innebur (døra skal stå åpen, ned med våpnene :))
  3. Hei igjen Da ser det ut til at det blir hund på oss. Takk for gode innspill og tips. PS: Det blir en mellompuddel fra en oppdretter anbefalt av flere her på sonen.
  4. Her logrer jeg og flyr mellom mange forskjellige raser. Pelsstell er jeg ikke redd for, så mellompuddel og dvergsnuser er fortsatt veldig aktuelle. Her har jeg fått god hjelp til å orientere meg blant forskjellige oppdrettere. Jeg har også snust litt mer på Springer Spaniel. Er det noe her som har kjennskap til opprettere? Hvilke er ok, hvilke bør jeg styre unna? Ser det ligger kull ute på sidene til Norsk Spaniel Klubb, som er leveringsklare i løpet av sommeren. Og et av kullene er bare noen mil fra der jeg bor.
  5. Mange gode innspill her fortsatt. Jeg har fortsatt en veldig åpen tilnærming til hvlken rase vi skal ha (labradoren er jo ikke sååå stor :-) ), og har det ikke travelt. Det som er vanskelig er å orientere seg i jungelen av oppdrettere. Skjønner at ingen vil snakke ned oppdrettere på åpne forum. Spesielt hvis de driver med oppdrett selv. Vil ikke spamme ned forumet med en tråd for hver rase for å få anbefalt hvem jeg skal kontakte. :-) Må vel bestemme oss for rase, og ta det videre deretter.
  6. Etter at jeg begynte å se på Cocker Spaniel, finner jeg mye om aggresjon både mot andre og egen familie. Springer blir litt stor. Ser det kan være ganske stor forskjell på en stor SS og en liten CS.
  7. Er ikke allergisk mot bjeffing. Da tror jeg ikke jeg hadde vurdert hund i det hele tatt. ☺ Jeg blir bare rett og slett usikker når noen sier at den og den rasen er det mye vokt og lyd i. Tror det er forskjell på hvor mye lyd i tolererer. Har ikke noe problem med en hund som sier i fra☺ Når jeg nevner at jeg ikke vil ha en hund som bjeffer, tror jeg det har med at på 80-tallet, når jeg vokste opp, var det vanlig å ha hund i løpestreng ute på tunet. Gjerne Dunker og Elghund, som laget mye lyd. Som ikke gav seg før vi hadde passert med god margin.
  8. Inderøy. Ca 12 mil nord for Trondheim Her oppsummerer du veldig godt mitt inntrykk etter å ha lest rundt omkring :-) Samtidig ser jeg rundt meg, at det virker som om enhver fjonball klarer å få til fine hunder av alt mulig rart. Veldig får av de jeg har snakket med, er veldig opptatt av hvilke oppdrettere de kjøper hund av. Det vi uansett bli snakk om kompromisser. Vi har ikke bruk for en hund med sterke vokt og jaktinstinkter. Men samtidig ser jeg at jeg tiltrekkes av drivet, og gutsen flere av hunder som har dette. Det jeg aller minst vil ha, er en hund som bjeffer på alt og alle. Det er lov å si ifra, men hunden bør ha et snev av hukommelse, og huske hvem som bor i nabolaget og hvem den har hilst på flere ganger. :-) Som sagt skaffer vi oss ikke hund på tull. (ikke katt heller for den saks skyld) Det skal være ordentlig. Renomert oppdretter som har kontroll på hvilke egenskaper og helse det avles på. Vi trenger hjelp i form av kurs til både valpetrening og senere lydighetskurs\sosialisering osv. Dette kan jeg godt bruke mye tid på. Og da har vi kanskje flere raser å velge i. Om vi må bruke litt til på pels er ikke dette noe problem. Børsting og pelsstell, er noe som jeg ser kan høre til "kveldskosen". Fortsatt ser jeg at vi kanskje ikke er konkrete nok i våre ønsker... Labrador blir litt stor for oss, selv om jeg liker de veldig godt. Da må vi kjøpe oss tilhenger, eller kassebil for å få med alt og alle på tur :-) Whippet var faktisk en av de første hundene jeg så på, som kunne passe oss. Men jeg tror som sagt ikke det går igjennom i familierådet :-) Det jeg ser mest på nå, er Dvergschnauzer og Cocker Spaniel. To ganske forskjellige hunder bortsett fra størrelse. Både DSG og Dvergschnauzer har vel endel vokt i seg. Er det slike raser du tenker på, eller andre vakthunder? Er det vanlig å ha hunden adskilt på eget rom, til voksne kommer hjem fra jobb?
  9. Ikke spesielt situasjonen med DSG jeg tenker på. Mer generelt hund, og det at det er til tider litt aktivitet i og rundt huset. Skulle gjerne vært på en utstilling, men bor i Nord Trøndelag, og er er det ikke noen i nærmeste fremtid som jeg vet om.
  10. Takk igjen for overveldende respons, og utfyllende svar! Her er det iallefall bare å trå forsiktig skjønner jeg uansett rase. Ideelt sett hadde vi håpet å finne en hund som er klar til levering i uke 28, pga av at da har vi lang ferie. Men det er vel viktigere å bestemme seg for rase, og oppdretter, og sette seg på venteliste....? Jeg blir betatt av alle typer hunder, og synes at alle sammen kommer med gode forslag. Spesielt Dvergschnauzeren, falt jeg for. Flott kroppsbygning på den hunden må jeg si, og virker som at det er en stødig hund, som kan bli med på det meste. Kan bli vel travelt for en schnauzer og terrier, med mange katter rett utenfor vinduet? Ser at Norsk Schnauzer Bouvierklubb har en valpeliste med flere kull leveringsklare i uke 28! Er alle oppdrettere som er godkjendt av raseklubbene ok? Virker som om mange har meninger om mangt og mange... Mellompuddel virker også et godt forslag. Har flere ganger hilst på kongepuddel, som virker veldig trygg og mild i framtoningen, samtidig som den er veldig sprek. Dette er noe jeg verdsetter høyt. Welsh terrier så også ut som en skikkelig tøffing. Veldig fine bilder av den hunden Snakket nettopp med en som har\hadde DSG, og den ble nettopp avlivet pga den bet en nabogutt. (kjenner ikke hele historien, men i allefall) Og dette er et av de største ankepunktene jeg har mot å i det hele tatt skaffe hund. Jeg kan ikke ha kontroll på alle barna i nabolaget og hunden til en hver tid. Dvs jeg SKAL jo ha kontroll på hunden, men det kan bli en del besøk i løpet av en dag. Det er ikke slik at det er fullt kaos her til en hver tid. Vanligvis er det ganske rolig, men i sommermnd. kan det være litt trafikk. Mulig jeg krisemaksimerer dette punktet??
  11. Tusen takk for svar så langt. Skal absolutt sjekke ut Springer Spaniel. Labrador tror jeg blir litt stor. Selv om jeg liker labradorer godt. Vokste opp sammen verdens herligste labrador hos min dagmamma. Erfaringen min med flat, er at den ikke kan få nok tur og aktivisering (vi er ikke på fjelltur og løpetur hele tiden :-)) Har blitt imponert over flere mindre hunderaser. Har blant annet blitt fraløpt på skitur av en Papillion, som sprang ved siden av sporet!:-) Hva med Cavalier KCS? Fine hunder i hendig størrelse. Hadde fordommer om at denne hunden er "gammelkjerringhund", men ser at nå at den gjør det bra innen agility. Oppdaget nå at vi har en oppdretter ikke så langt unna. En fordel jeg ser med en litt mindre hund, er at jentene også kan leie hunden, når vi går tur i sammen, og gå kortere "tisseturer", uten at den river seg løs, og legger på sprang Ønsker ikke så sterkt vaktinnstinkt, da vi har store vindu mot lekeplass og gangvei\bilvei og husene står tett, uten gjerder og hekker. Plutselig er det nabobarn og leker i hagen, og på platten. Usikker på hvordan forskjellige hunder\raser reagerer på dette? Ser at vi har noen vindushunder i nabolaget, som står og hopper og bjeffer, når noen kommer for nært.
  12. Hei Mitt første innlegg her på sonen Vi er en familie på 4 med barn på 9 og 11 år som i flere å har ønsket oss hund. Ønsker rett og slett innspill på hvilke hunder som passer oss. Vi er veldig glade i alle typer hunder, men har noen kriterier til hva vi ser etter i en hund - En som kan være med oss på fjellturer om sommeren og skiturer om vinteren. Heller ingen ulempe om den liker å være på sjøen - Vi er glade i å løpe, og vil gjerne ha en treningskamerat. Ikke et must at den må kunne springe en mil. Men det er dumt å ikke kunne ta med hunden når det løpes 3 ganger i uken (gjerne mer, da vi ikke løper sammen bestandig) - Må ikke være for stor. - Har ingen plan om hundesport, men kommer til å oppsøke en hundeklubb i nærheten, for å se hvilke kurs\ samlinger de kan tilby innen lydighet. - Har jobb og skole. Hunden kommer etter hvert til å måtte være hjemme alene ca 5 timer. - Vi har katt (Dette tenker jeg har mest med sosialisering i fra oppdretter sin side om de er vant med katt. Men enkelte raser har kanskje mer instinkt enn andre på slikt?) - Det jeg har tenkt mest på i det siste, er hva jeg ønsker mentalt av hunden. Vi bor ganske tett, og spesielt om sommeren er det mange barn som kommer og går, og det er mye aktivitet rett utenfor døra. Hunden skal selvfølgelig få være med oss ut, når vi er ute, men ønsker en hund som i alle fall ikke blir redd og usikker av at det til tider kan være litt aktivitet rundt den. (det siste punktet ble kanskje litt dårlig forklart.?) - Har ingen allergier (som vi vet om) Har ikke erfaring med å ha hund selv, og dette blir ikke noe impulskjøp. Vi kjøper ikke hund fordi det hadde vært morsomt med en valp. (Har forresten tenkt tanken om omplasseringshund) Ønsker å investere tid i å få en trygg og glad hund Hvilken rase har vi sett for oss: Har lest om raser til øyet ble vått og tørt, og blir litt klokere. Lest litt rundt på forskjellige forum, og blitt litt klokere, for så å ikke skjønne noen ting. Whippet (men min kone klarer ikke å venne seg til utseende på den, så blir nok ikke den) Dansk svensk gårdshund Portugisisk vannhund Bichon frise (jentenes favoritt. Både pga utseende og størrelse) Har en i nabolaget som sjarmerer alle i senk. Upraktisk om vinteren mtp klumper i pelsen? Jeg kjenner en JRT som også er supermorsom. Barna elsker å leke med den (men ser at dette er en rase som krever sitt...)
×
×
  • Opprett ny...