Jump to content
Hundesonen.no

IkkeMonsen

Medlemmer
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by IkkeMonsen

 1. Jeg har prøvd Laika, Amundsen og Togo på mine hunder. Togokløven (på bildene) fra Seleverkstedet er helt klart den beste! Jeg opplever den som veldig stabil og den tåler en god trøkk. Den er også enkel å justere til hver enkelt hund og det er strikk i begge gjordene i tillegg til en godt polstret brystreim. Eneste ulempen er at prisen er stiv, men den er absolutt verdt det! Denne kløven har man i maaange år. Når det kommer til Amundsen fra NonStop syns jeg den fort blir ustabil og det tar tid å stille inn kløven riktig. Har måttet stille inn flere ganger i løpet av samme langtur fordi re
 2. Helga 4 - 5 mai var Akira og jeg på vår første weightpullkonkurranse. Vi .(..jeg ?) hadde ikke klart oss uten hjelpen og støtten fra wp-gjengen vi trener med ukentlig. Jeg hadde omtrent nervene på utsiden hele lørdagen, men vi kom oss helskinnet gjennom. Feilene som ble gjort tar vi med oss videre og lærer av. Maxtrekket på lørdag ble 499 kg og 442 kg på søndag? Jeg er storfornøyd med innsatsen til Akira?
 3. En fornøyd Akira under kjettingtrekk?
 4. Så gøy at hunden din elsker det! Synd å høre at hun har/har hatt skade i ryggen. Håper rehabiliteringen går bra?
 5. Hunden jeg driver aktivt med er 3 år gammel og veier ca 22kg. Nå trekker hun 6kg på barmark og i vinter trakk hun fra 9kg - 15kg på vinterføre. På noen turer gir jeg hunden pauser, andre ganger ikke. Når hun trekker kjetting går vi turer på 20 - 45 minutter + oppvarming. Hvor mye de trekker foran vogn kommer helt ann på den enkelte hunden. Resultater i konkurranser går på hvor mye de trekker i forhold til sin egen kroppsvekt og hvem som trekker mest i den og den vektklassen. Det er forskjellige klasser ja, noen eksempler er -15, -20 , -25, -30. Hunden jeg skal konkurrere med havner da i
 6. Minipina sin x-back trekksele med avtakbar pinnedel er en god allrounder til trekk foran sykkel/ski og lett kjettingtrekk. Når hunden skal trekke tungt, anbefaler jeg Minipina sin weightpullsele. Den er bedre polstret og designet for de tyngre/lave trekkene.
 7. Det stemmer! Ja, skal gjøre det? Så lenge villdyret er under kontroll?
 8. Regnet med det var noe sånt ja? Skjønner! Rallylydighet virker morsomt det også. Ganske sikker på at jeg møtte dere på tur for en stund tilbake. Vet ikke om du husker en liten hissig jämthundblanding med grønn trekksele??
 9. @MaritaS For en nydelig hund du har?Hvordan går det med kjettingtrekk for deres del? Er motivasjonen bedre nå? Ser du nevner "Champions of Stryken", er det Stryken på Harestua du holder til?
 10. Vi startet med weightpull høsten 2018. Har drevet en del med kjettingtrekk før vi begynte med vogntrening. Dette er utrolig god trening for hunden, både mentalt og fysisk. Et stort pluss er at samtlige av folkene vi har møtt i dette miljøet har vært hyggelige og hjelpsomme. Jeg er også veldig fornøyd med at alle slags hunder er velkommen, uansett rase(r) og størrelse. Bikkjene mine elsker denne sporten og det gjør jeg også! Akira bestilte jeg egen sele til allerede etter første vogntrening. Hun har hatt en enorm fremgang siden vi begynte og har en nydelig teknikk når hun trekker. Hun har
 11. @Mira2.0 Tusen takk! Ble veldig fornøyd med utseende på den Utstyr fra Minipina anbefales virkelig og vi måtte nesten ha egen sele nå som vi har startet med Weight Pull. Åå, så spennende. Driver du med WP også?
 12. Weight Pull - sele fra Minipina. Vi har prøvd den på trening alt og vi er strålende fornøyd
 13. Begge bikkjene mine har trekkseler fra Minipina. Det er seler av super kvalitet med god padding. Vi er veldig fornøyd!!! I tillegg så har de en dragråttan kombisele hver, som stort sett brukes når det er veldig klinete ute og når de trekker pulk
 14. Kanskje vi får litt liv i denne tråden igjen? Her er hvertfall noen bilder av mine frøkner
 15. Jeg angrer absolutt ikke på å ha skaffet meg hund nummer to. Skal innrømme at jeg var litt redd for at hun eldste skulle føle seg tilsidesatt når det plutselig skulle bo en til sammen med oss, men det har gått helt supert. Det er dog viktig at de får "alenetid" med meg innimellom, det ser jeg at begge to setter pris på. Ellers så trives de godt i hverandres selskap, de leker og herjer som tullinger når de har mulighet Nå er jo Akira valpen til Mira, så mulig det er grunnen til at det har gått SÅ smertefritt.. Ikke er det så stor aldersforskjell på mine to heller. Kostnadene ved å ha en kontra
 16. Ny Truelove X2 størrelse L (75 - 90 cm). Kun prøvd på. Den er sydd inn noen cm, men dette kan enkelt fjernes. Den er solid, bred og kraftig med polstret håndtak og innsydd refleks. To "tilkoblingsringer", en på ryggen og en i brystet. Nypris: 599,- Selges for 400,-
 17. I dag har Akira og jeg har kjøpt inn Hunter Vario Rapid seler til de tre valpene som skal være igjen, så de har noe å vokse i. Hun syns forøvrig bilkjøring er noe tull, kanskje ikke så rart når hun bare er ni uker gammel. Mira har fått helt fri da det har høljet ned i absolutt hele dag - så i morgen skal vi på en laaang tur!
 18. Da ble visst enkeltburet byttet ut med et dobbeltbur fra Variocage i størrelse M. Det er selvfølgelig stroppet fast på flere punkter og står dermed bom fast . Har plass til seler, vann og andre nødvendigheter på hver side av buret. Hunden det er kjøpt til veier 25 kg og har grei plass med skilleveggen i. Om en tar ut skilleveggen er det god plass til en stor hund (typ schäfer) og min blandingsfrøken. Bilen er en eldre Subaru Forester. . Akira, som enda bare er ni uker syns bilkjøring er noe skikkelig tull. Mira trives godt i buret, akkurat som forventet. (Enkeltburet er forresten til salgs)
 19. @Sofie & Aska Herlig! Han heter Jerv og skal bli igjen hos foreldrene mine Slik ser han ut nå:
 20. Her kommer noen bilder fra de var tre-fire uker gamle å begynte å få være utendørs:
 21. Mitt siste kjøp er et dobbeltbur størrelse medium fra Variocage. Veldig fornøyd, bedre plass i buret enn forventet! Nå får jeg til og med hatt med den hvite gjeterhund hannen jeg passer av og til, sammen med min egen hund - naturligvis når skilleveggen er tatt ut.(Har forresten et enkeltbur størrelse large om noen er interessert).
 22. Har denne vifta selv Veldig fornøyd og den blåser lufta INN i buret. Vil tro du kan levere den tilbake om den blåser lufta feil vei..
 23. Godt det ikke bare er jeg som har falt pladask for disse søte små Det kommer flere bilder fortløpende.
×
×
 • Create New...