Gå til innhold
Hundesonen.no

Minutt

Medlemmer
  • Innholdsteller

    231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Staff

Nylige profilbesøk

2,411 profilvisninger

Minutt's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

161

Nettsamfunnsomdømme

  1. Herregud, takk for bilder, men jeg må jo bare forsøke å motstå! Ingenting annet jeg ville ønsket meg, men, er flere jeg må ta hensyn til. Ingenting er så vakkert som dogo-valp!
  2. Interessert i forslag på organisasjoner som jeg kan støtte. Har til nå ikke støttet noen, da jeg er skeptisk til de jeg har vært klar over. Vil støtte de seriøse, så om noen har forslag; kom med dem!
  3. Første varte ca. 1,5 år, før sømmene ble ødelagt av graving. Gikk fremdeles an å ligge i den, og hunden(e) likte den godt. Kjøpte ny, den har nå vart i 2 år, ingen tegn til skader. Hunden har fått klar beskjed ved hvert graveforsøk at det ikke er lov. Begge hundene vi har hatt har elsket den. Han vi har igjen ligger i den hver dag, veksler mellom den og sofaen. Vel verdt prisen
  4. Min fikk en kul da han var 3,5-4 år. Vi sjekket den ut hos veterinær, som sa at det var nok bare en fettkul. Hun så på den, og kjente på den. Veterinær fikk det til å høres ut som at det å sjekke konkret var både dyrt og kjipt for hunden. Så vi lot det være med det, og stolte på veterinæren at det var noe helt ufarlig. Vi skulle følge med, og se om den vokste. Den vokste litt, men det merket vi ikke, for den gjorde det gradvis i løpet av de neste to årene. På grunn av andre dårlige erfaringer, samt flytting, byttet vi veterinær. Vi skulle egentlig bare vaksinere da den nye veterinæren oppdaget kulen. Hun så på den, hun kjente på den, og forhørte seg om historikk. Hun anbefalte at vi tok en prøve av den, og forklarte at det kun var snakk om et lite nålestikk og 160 kr. Da ble vi ganske så overrasket, og sa ja med en gang. 10 minutter senere var prøven på bakrommet klar, og det var konstatert at det var ondartet. Hun sa at hun likevel ønsket å sende ny prøve inn for en 2nd opinion. Det gjorde vi, og den prøven viste det samme. 2 uker senere ble kulen fjernet, og 2 uker deretter igjen fikk vi gode prognoser. Det var altså ikke så omstendelig, smertefullt eller dyrt å ta den ***** prøven.... Etter dette har jeg mottoet "sjekk alle kuler ,alltid". Jeg var livredd da vi fikk diagnosen, jeg var livredd for operasjon/narkose, jeg var livredd da vi ikke visste om kreften lot seg fjerne i helhet (vanskelig sted). Og jeg hadde aldri tilgitt meg selv om jeg IGJEN lot en kul bare være, fordi jeg stolte på at det var ufarlig. Jeg var av den tro at veterinærer var ekspertisen. Og jeg mener jo fremdeles at de BØR være det. Men pga min erfaring så kan jeg ikke tro det lenger. Selv om alt heldigvis gikk bra, i alle fall så langt.
  5. Fullforer på V&H, varierer hvilken type. Hunden burde gå ned litt, og får derfor brokkoli og gulrot som vomfyll, blandet i foret. Funker fint Har alltid kjøkkenvekt stående, syns ikke det er pes å veie maten.
  6. Jo Hov er en legende innen jussen - så da jeg leste dette fikk jeg nesten troen tilbake på at denne loven kan endres. Jeg kan fortsatt håpe, uansett er det veldig fint at en så mektig professor som Hov fremmer sitt syn. Selv om jeg og kunne ønske han også påpekte det med omvendt bevisbyrde.
  7. Kanskje noe ufarlig, men alle kuler bør sjekkes ut. Sjekket nylig noe som flere veterinærer har sagt var en fettkul. Var mastcellekreft. Gikk helt fint, men poenget er at enkelte krefttyper klarer å etterlikne helt ufarlige tilstander. Så sjekk alle kuler, alltid!
  8. Er det noen her som har erfaring med mastcellekreft/mastcelletumor på sin hund? Skal operere vekk en kul imorgen. Har inntrykk av at de ikke vet hvor galt det er før kulen er fjernet. Den er på øret. Er det noe jeg bør spørre om? Sjekk i forhold til andre mulige kuler? (hatt klinisk test, men ikke røntgen eller annet lignende)
  9. Minutt

    Kattetråden!

    Flytting gikk over all forventning. Jeg trodde hun kom til å hate meg etter at jeg måtte dytte henne inn i et bur, samt frakte henne i bil i ca. en halvtime. Hun likte ikke buret, eller bilturen, men så fort hun kom ut i rommet designert til henne så luktet hun litt rundt, begynte å male og ville ha mat! Hun har nå vært i rommet et døgn, og har fått litt friere rammer. Hun blir nok mer rastløs etter hvert. Største problemet er hunden - han er snill han, men hun er redd for han - men hun har heldigvis en del høye områder hun kan flykte til. Og hunden er ikke veldig interessert i 2. etasje pga trappen, men han klarer å gå der, så vi følger med. Jeg har ikke aktivisert katt sånn på ordentlig, på kanskje 12 år eller noe sånt. Hva gjør jeg for å aktivisere henne/gjøre henne mer komfortabel med å være inne den perioden hun må det? Hun er som sagt veldig glad i å være ute... Og selv om hun tidvis oppfører seg og ser ut som en kattunge så er hun jo tross alt 14 år. "Aktivisering" har så langt stort sett vært kos, og å være på rommet sammen med henne. Noen foreslo sele, men det tror jeg bare blir ******* for henne. Hun er ikke vant til det, aldri hatt det, og hun er ikke glad i håndtering. Mulig jeg tar feil, men hun fremstår mer vill enn tam for min del. Og om jeg pusher henne for mye, så kanskje hun ikke stoler på meg mer i det hele tatt. Noen med erfaring med sele på katt som ikke er vant til det? Er det noe vits i?
  10. I jussen er det dokumentasjon som gjelder, med mindre det er snakk om en vitterlig kjennsgjerning. Nå vil jo jeg hevde at det er en vitterlig kjennsgjerning ("det er åpenbart for alle, og trenger ikke dokumentasjon") at dyr lider fryktelig dersom de dør av vann- og matmangel. Men, nå er det jo enkelte som også mener at dyr ikke har følelser, i alle fall ikke sånn som mennesker, så da kan det jo være greit med en rapport som konkluderer med: "jo, det er store lidelser, og det er så store lidelser at en kanskje bør gå for en høyere strafferamme enn ellers."
  11. Minutt

    Kattetråden!

    Skal flytte med en katt på 14 år. Er det virkelig nødvendig å holde henne inne 2-4 uker? (litt forskjellige anbefalinger ute og går) Hun har vært dedikert utekatt i nærmere 3 år, altså, hun vil ikke være inne, med unntak av et par dager her og der. Før det kunne hun fint være inne. Hun endret livsstilen sin etter anskaffelse av hund. Nå har vi fremdeles hund, men vi vil også ha to etasjer, der jeg mistenker at hunden har litt vanskeligheter med å være i 2. etasje (bratt trapp). Så det kan jo gå greit... Er det annerledes å flytte en gammel katt enn en ung katt? Da vi flyttet første gang var hun bare et år eller no, andre gang var hun bare fire, og jeg kan ikke huske at hun ble holdt inne mer enn en dag eller to. Var ute sammen med henne da. Tenker at det beste nok er å ha henne inne på tvang en stund, men hvor lenge?
  12. Tenkte Gendry skulle dukke opp da jeg så Theon flyte rundt i sjøen etter slaget...
  13. De som har delt bosted for hund, hvordan fungerer det/hvordan fungerer hunden? Tenker gjerne på par som har en hund sammen, for så å velge å gå fra hverandre - og så velge en samværsordning ift hunden. Kanskje rart spørsmål, men ønsker å vite om det går greit, om hunden eventuelt viser annen atferd med en slik overgang, generelle erfaringen, og så videre - og om noen kanskje mener det er bedre med ett og samme stabile hjem, ikke bytting annenhver uke eller hva nå samværsordningen legger opp til?
  14. Ok, litt mer letta nå, takk Må nok mye til før min går på do med rar sand eller ingen sand, eller noe rart med doen i det hele tatt. Hun er en sær og bestemt liten dame Men det ordner seg vel på et vis, og jeg har blitt litt klokere av svarene deres, tusen takk
×
×
  • Opprett ny...