Gå til innhold
Hundesonen.no

RenateI

Medlemmer
  • Innholdsteller

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av RenateI

  1. Hvis det med farger og størrelse er standard så er grønn størrelse 8. Jeg bruker den størrelsen på min hund, hun er en rottweilertispe på 33kg.
  2. Raksha, ja Renate med Kaysa Vi gleder oss!! Eller, Kaysa har ikke skjønt en dritt enda men... hun tror alle lekene er til henne og at jeg har klikka som har kjøpt lite innebur
  3. Hørt at flykasser kan bli ganske stygt om man kræsjer, så jeg vil ikke ha det. (Såvidt meg bekjent er de laget av plast) Ja, Bananen, det er fine bur...mistenker at de ikke er særlig billigere selv om de er små, men skal ringe og høre :-)
  4. Jeg skal bruke det i bilen. Bagasjen er allerede okkupert av buret (kelabur) til rottweileren, så der er det ikke plass. Jeg må med andre ord ha buret i baksetet (selvsagt skal det festes fast). Jeg er med andre ord ikke avhengig av et bur som er tilpasset bilen, og tenkte det fantes noen standardbur som ikke var så dyre..
  5. Om en måned kommer et nytt tilskudd i familien, en liten basenji hannhund. Har aldri hatt så liten hund før, og i jakten på bilbur har jeg gått meg bort.. Jeg ønsker ikke å ha sammenleggbart bur eller et som er laget av plast.. Hvor stort bur bruker dere andre som har små hunder? Hvor har dere kjøpt burene? Har saumfart finn.no og finner ikke noe jeg tror passer der, men mulig jeg tenker feil hehe..
  6. Vi gir glukosamin forebyggende, rett og slett fordi jeg (og du) har en rase som har potensiale for leddproblemer og hun har C på ene albuen. Jeg vil jo aldri finne ut om det har effekt eller ikke,jeg vet jo ikke hvordan hun ville vært uten... Jeg har samme målsetning som du beskriver, holde henne frisk og aktiv så hun kan være i aktiv bruk lengst mulig (og selvsagt ha det best mulig). Har ingen erfaring med MSM, forøvrig..
  7. Har lest det svaret mange ganger og virkelig lett etter ting jeg ikke liker, men det var jammen ikke lett Utrolig fine er de, og det høres ut som en god plan bak parringen Men jeg tror nok ikke jeg kan vurdere en lillesøster til Kaysa enda, har så altfor lite ferie til å kunne ha en valp i år.. Blir spennende å høre hvordan valpene blir framover, hehe
  8. Kjære gud, vær snill med meg og si at alle disse fantastiske valpene allerede er bortbestilt, ikke innehar noen bruksegenskaper i det hele tatt og at all min valpesyke vil gå over fort! Fantastisk så nyyyydelige de er Vakre små troll.... Navnene på foreldredyrene er utrolig kule, og i fare for å virke helt fjern så er det alene nesten grunn til å velge dette kullet Men sånn helt seriøst, hva er ønskene/forhåpningene til denne parringen? Hvilke ting har dere lagt vekt på og hva håper dere å få? Gratulerer med bebiser forresten!
  9. Takk for mange svar. Bare for å ha sagt det, jeg mener ikke man skal kastrere fordi man er lat og ikke gidder å gjøre de tilpasningene som evt blir nødvendig. Jeg var i hovedsak nysgjerrig på forskjellen mellom å ha tispe og hannhund hvor en av de er kastrert eller ingen av de er det. Samt om det spilte noen rolle hvilken tid kastreringen ble gjennomført. Jeg er ikke ute etter å planlegge å ha en av hvert kjønn og kastrere av enkelhetsgrunner. For ordens skyld, jeg har en tispe og min neste hund blir med all sannsynlighet også en tispe...men det er utfordringer også med å ha hunder av samme kjønn, derfor denne nysgjerrigheten på en evt hannhund. Som andre nevnte i tråden så kan jo hund nr2 også være en omplasseringshund, og da kan man jo også ta med i vurderingen om den nye hunden er kastrert eller ikke...
  10. Takk for gode svar, tab Dette er en utfordrende jungel å orientere seg i, det skal sies... Jeg vil jo så gjerne ha et individ som matcher mine ønsker og som jeg får brukt på den måten jeg vil, kjenner jeg er glad jeg har halvannet år på meg til jeg vil ha valp i hus, hehe
  11. Kan skjønne at det kan bli mye tull i heimen om man har en tispe og en hannhund når løpetiden kommer. Hvordan vil dette være hvis man har en kastrert hannhund? Slipper man da det komplette kaos selv om begge hundene er hjemme? Er det evt noe tidspunkt det vil lønne seg å kastrere? (alder på hannhunden, tidspunkt ifht løpetiden etc)
  12. Hva slags støtte får man? Antar du mener økonomisk, men tenker hvordan den fordeles og hva det gis støtte til? I Norge gis organisasjonene (NRH og NRO) støtte fra staten, og de bruker det til det beste for medlemmene, men det finnes ingen individuell støtteordning hvis det var det du tenkte på.
  13. Ja det kan du gjerne sende meg Benedicte, så tar jeg kontakt med han hvis jeg finner ut at jeg lurer mer på det :-) takk!
  14. Okei, da hørtes det ikke noe avskrekkende ut :-) mye av det bakes inn i hva vi allerede driver med til vanlig allerede...
  15. Blir litt nysgjerrig når dere sier at det er mye hund...også er jeg sikkert litt enkel i hjernen, men kan dere beskrive mer om hva dere legger i det? Hva slags utslag gir dette i hjemmet? Henger det nødvendigvis sammen med hvor førermyk hunden er, eller beskriver det i stor grad hvor aktiv hunden er...? Tror det legges forskjellig innhold i begrepet mye hund, så det er kjekt å høre hva dere mener om det..
  16. Takk for informativt svar! Vet to-tre som har flotte Ambolts hunder faktisk...de er en god reklame, og det du sier høres bra ut Bananen, Kaysa sier det ikke er spesielt vanskelig å la seg sjarmere i senk av verken Pøbel eller Kamar hihi
  17. Du skal få klå så mye du orker! :) Kaysa trodde hun fikk sin dose øre-rens da Pøbel var valp..? Men hun sier nok ikke nei til både vasking og piraya-gnafsing på ørene hvis hun bare får en liten valp i hus... Du må nok smøre deg med litt tålmodighet da...mest ønskelig med valp høsten 2013 hehe..
  18. Tusen takk begge to! Kan du si mer hva som gjør at du mener det Sandy? Eller hva du er ute etter i en rottis, og hva som er viktig for deg..?
  19. Benedicte vet du hva den tispa heter? Lettere å høre med oppdretter om hun er en typisk hund fra Knertebo da.. På hvilken måte tenker du at føreren er riktig for denne hunden i forhold til det med skarphet? Og hvordan kunne det endt dersom hunden hadde en fører som hadde mindre av denne egenskapen? Spennende..
  20. Snakket med hun som driver Knertebo lenge nå, og jeg må si jeg fikk et veldig bra inntrykk. Likte mye av det de vektla og hvordan de tenker. Flere erfaringer med oppdrettere mottas med takk! både de og andre, i Norge og ellers i Skandinavia.
  21. Det tror jeg også Bananen mene, kan du si noe mer om de som oppdrettere? Veldig fint at de er åpne om helsestatistikk etc, og som du sier så må det være jeg som er komfortabel med den enkelte oppdretteren...bare så innmari kjekt med andres erfaringer vet du hva de vektlegger feks? takk for anbefaling!
  22. Jeg har innsett at det er på tide å begynne prosessen med å kjøpe ny hund. Har ikke dårlig tid, ser for meg at jeg det passer med valp høsten 2013. Jeg har rottweiler i dag, og hvis jeg finner en oppdretter/kull jeg har lyst på så vil jeg gjerne ha rottweiler neste gang. Jeg trener aktivt med hunden. Vi er godkjent redningshund-ekvipasje i Norske Redningshunder og skal antagelig starte i NBF (spor) denne våren. Hunden jeg har kjøpte jeg på den måte man ikke skal gjøre det i følge alle anbefalinger. En annonse på finn.no hvor eierne var naboer og synes hverandre hadde fine hunder (ikke fullt så ille), men ingen planlagte avlsmål eller kennel osv. Men jeg har fått akkurat det jeg vil ha! En tispe som er lett og slank, lærevillig og førermyk, elsker å trene men også å ligge under pleddet i sofaen.. Jeg er ikke så kjent med oppdrettere og linjer etc, så jeg lurte egentlig på om dere som har/kjenner rottiser kunne sagt noe om hvilken kennel/linjer dere har hund fra, hvorfor dere valgte akkurat som dere gjorde, og gjerne også hvilke evt minus det følger med på kjøpet ved å velge oppdrettet dere gjorde...?? (jeg har en holdning om at det er nesten umulig å planlegge å lage perfekte hunder..man arbeider og velger ut fra endel egenskaper man vil ha fra foreldredyr/linjer, også følger det med noen minuser på kjøpet - og det er totalen som avgjør om man avler eller ikke..)
×
×
  • Opprett ny...