Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 03/31/2024 i alle kategorier

  1. Ser at det ikke er en tråd for denne rasen ennå, men det er kanskje flere enn meg som er nysgjerrige! Den svenske raseklubben for fåtallige mynderaser GRAINS skriver følgende om ungarsk mynde, eller magyar agar (kortfattet teksten litt): De er sosiale flokkdyr som går godt overens med andre hunder, også av andre raser. De er trofaste og lojale mot sine mennesker. Ungarske mynder er intelligente og lærer raskt, men vil likevel iblant velge å gjøre som den vil. De har et stort behov for å få løpt ifra seg uten bånd flere dager i uken, og har stort jaktinstinkt. Opprinnelig ble rasen også benyttet som vakthunder, og man kan derfor forvente at de er alerte og ikke ønsker hvem som helst velkommen på tomten. Det hadde vært spennende å høre om noen har erfaringer og tanker, eller annen info! Legger ved et bilde fra den norske myndeklubbens hjemmeside, syntes denne var kjempelekker!
    1 point
  2. Dette rådet kan være direkte livsfarlig om det dreier seg om en liten eller tynnpelset valp/hund! Å tvinge hvalpen/hunden til å stå ute i streng kulde/vind får å få den til å gjøre ifra seg kan i beste fall føre til vegring eller i verste fall sykdom eller død. Man kan jo selv prøve å stille seg ute i undertøyet i streng kulde eller vind og se hvor lenge man holder ut.. En liten dyr med stor kroppsoverflate kjøles fort ned. Jeg tror ærlig talt at de færreste hunder lider av ‘overstimulering’..med mindre man har barn i familien som aldri lar hvalpen/hunden få være i fred. Tvert om tror jeg veldig mange får får lite stimulans men klart, det er mye mer praktisk og enkelt for eieren å tvangsroe hvalpen/hunden.. Kall en spade for en spade og ikke bruk fine omskrivninger. Etter over 40 år med egne hunder har jeg aldri hatt behov for å tvangsroe hvalper eller voksne med bur eller binge. Jeg tviler oppriktig på at jeg har vært så griseheldig med alle de hundene jeg har hatt/har, ( som både har vært her fra hvalpestadiet til omplasseringer) at det er bare derfor jeg ikke har sett behov for burhønshold av hund. Det ER en fallitterklæring å plassere hunder i bur/binge ( jeg snakker om i hjemmet , ikke under transport). Man må ikke glemme at man plasserer hvalpen i en svært unaturlig setting, i de fleste tilfeller når man tar den hjem fra oppdretter. Normalt sett vil den ha kullsøsken /mor sammen med seg 24/7 , som både gir den varme og trygghet og ikke minst; alle muligheter for å herje, leke og ta ut energi sammen med kullsøsken. Så vipps så blir den fratatt muligheten for naturlig utfoldelse, til å skal alene ( i mange tilfeller) valp/hund uten noen å ‘ta ut’ lekelyst og energi på. Siden du selv har hatt kull, så må du jo ha sett hvor mye hvalper herjer og leker med hverandre? Jeg fikk selv en valp av liten rase for ett år siden, voksenvekt 4 kg. Jeg har aldri vært borti en valp med så mye futt og energi, rene ADHD x3! Det kunne aldri falt meg inn å skulle ‘roe’ hvalpen med tvang, for det er det man gjør når man for enkelhets skyld stapper den i bur/binge. Det som roet ‘villdyret’ var enkelt og greit mer tur ut i skog og mark. For lite tur= en smule slitsom piraya. Jeg skjønner jo hvorfor det har blitt så populært med betegnelsen ‘overstimulert’ og ‘rotrening’..Det er jo himla mye enklere å tvinge hunder til passivitet enn å faktisk innse og ta høyde for, at jo det er slitsomt med både hvalper og hunder til tider, men det er en del av pakka. Hadde bikkjer vært interessert i å glane på mobiltelefoner, hadde nok mange begjærlig grepet sjansen til enkelt hundehold.. Take it or leave it, er jeg fristet til å si.
    1 point
  3. Til TS; all ære til deg for at du skriver ærlig om hvordan det et oppleves å ha fått valp/hund i hus! 👍🙂 Det burde vært mange flere slike innlegg rundtomkring på diverse fora , istedenfor alle disse ‘søte/morsomme/koselige’ bildene/filmsnuttene man får presentert. Hvilket gir et temmelig skjevt bilde av hvordan det er å ha valp/hund. Helt klart er det mange både koselige og morsomme stunder med både hvalper og voksne hunder men det er , avhengig av både eier, rase og individ også like mange pent sagt mindre morsomme og koselige stunder. Har man ikke rimelig bred erfaring på forhånd med hund ( og hvor mange førstegangseiere har nå det?) kan det å få valp/hund i hus bli litt av et sjokk og langt fra det man fikk inntrykk av fra diverse entusiastiske poster på diverse fora.. Det er faktisk en ærlig sak å innse at dette var mer enn man trodde man hadde kapasitet til/ orker. Å ha hund er ikke for alle, selv om man kanskje trodde at det var dette man ønsket. At mange før eller senere innser det, får man bekreftet hvis man ser på Finn, det er stadig unge hunder som ligger ute for omplassering og da ikke fra oppdretter. Hvis man føler at dette blir for mye for en og mer enn man tror man har kapasitet til, så er det bedre for både valp og oppdretter at man leverer hunden tilbake , før det har gått for lang tid. Hvis man tror at dette er mer enn man orker over tid , så er det mye bedre for både valp/hund og en selv å levere tilbake enn at både man selv og hunden skal ha det ‘halvbra’, bare fordi ‘alle’ mener at dette kommer til å gå så bra så. Så til alle som ukritisk anbefaler kurs til alle som får seg valp/hund. Tenker dere over at i prinsippet kan hvem som helst dra i gang kurs? Det kan like godt være den lokale beundreren av herr Milan som et vettugt menneske som er nogenlunde opptatt av dyrevelferd , som dere sender i vei på kurs til? Er kursdeltakeren og hvalpen/uheldig kan det like godt bli temmelig ødeleggende for å si det pent. https://blogg.forskning.no/dyrevelferd-dyreverden-hun-om-hund/det-ma-bli-slutt-pa-dyremishandling-i-hundetreningens-navn/2329941
    1 point
  4. Vi er forskjellige, jeg elsker valpetiden og har gjerne hunder i tett alder. Det er i valpetiden du virkelig kan forme hunden, og bygge et godt samarbeidsklima dere i mellom. Noe som kommer godt med når tenåra begynner. Så er det viktig å kose seg med den lille terroristen, og huske på god balanse mellom aktivitet og ro. Og som @simira sier; kom dere på kurs (ute i verden, ikke på nett)
    1 point
  5. Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...