Ja, jeg mener absolutt at ting har endret seg, spesielt med tanke på saker som har vært i media siden den gang.
Saken med rottweileren viser viktigheten av en god innføring i hundeloven, samt mattilsynets regler rundt burbruk. Læringsteori og snakk om positive og negative assosiasjoner er alltid viktig, og jeg ville snakket mye om hva som er normal valpeadferd, og hvor forskjellig helt normale valper kan oppføre seg. Mange tror at valper er betraktelig roligere enn det de vanligvis er. Jeg ville også snakket om turlengde, for mange er redde for å la valpen bevege seg på grunn av Turid Rugaas sin teori (som er det første som kommer opp når man googler). Også ville jeg snakket om puberteten, og at valper som endelig har blitt relativt lydige plutselig blir pubertetspøbler og "glemmer alt.
Når det gjelder kurskvelder med valp, så er jeg enig med Simira at det ville vært greit med 2 kvelder pr. uke. De kursene jeg har gått på var 1 uke i mellom, det er leeeenge i valpetia.
Når det gjelder treningen så ville jeg bladd litt igjennom trådene på Sonen for å se hva folk plages med. De kursene jeg har gått på har stortsett fokusert på sitt, dekk, bli, innkalling, og rett og slett innføring i læringsteori og hvordan kjefting ikke fungerer når valpen ikke vet hva du ber den om. Det er bra, men det jeg har savnet er hvordan man takler valpebiting, masebjeffing, biting/rykking å båndet og den slags. Jeg har aldri snakket med en valpeeier som er frustrert fordi de ikke klarer å lære hunden sitt og dekk, men har snakket med mange som føler de ikke orker mer fordi valpen hopper, biter, stjeler og bjeffer. Tenker at kontakttrening, impulskontroll og innlæring av slipp-kommando gjennom lek er noe av det viktigste man kan lære på valpekurs.
Jeg har forresten gått på et valpekurs som hadde 2 dager til en mini-innføring i hundesport. Det var veldig artig! Vi var til og med i skogen og gikk spor. Kjempeartig, og jeg vet det var et par eiere som fikk blod på tann og skulle melde seg på begynnerkurs.