Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Venne seg til lyder osv

Recommended Posts

Stella er 10 uker i dag og har vært hos oss i to dager. Alt er egentlig ganske supert, men vi/hun sliter med å finne søvnen. Vi har en liten leilighet, og tre unger fra 8-14 år. 

Ungene er jo store, og lydene er mest TV, prat, hverdagsliv, biler, busser osv.

Hun prøver virkelig å sove. Legger seg med hodet under hundesengen/dyna osv. Men hun kommer ikke i dyp søvn. Derfor blir hun litt «overstimulert» om kvelden.

Om natten ligger hun med meg i senga, sover som en sten og når JEG vekker henne for å tisse om natta, skyndter hun seg og tisser med én fang, og sovner som en stein til rundt 6-7.

Hvor lang tid tar det å venne seg til nye lyder/hjem?

Hun prøver virkelig!

 

07B1C1B8-F79A-42BE-B5FC-863E0A82CA06.jpeg

03411282-ACD6-4291-B65D-FE88AD4F8335.jpeg

D6F7D175-CDE0-48E4-9EC7-3D8527F3A95A.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis hun bare har vært hos dere i to dager så tenker jeg det går seg til av seg selv etter hvert 😊 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tenker at i løpet av en uke eller to vil hun være vant til lydene i hjemmet deres, kanskje før. Vet ikke hvordan dere bor,  men oppdretter bor vel landet og der er det helt andre lyder enn i en by eller tettsted.

Det er ikke alle løver som sover noe særlig i løpet av dagen, kan være bare noen minutter av gangen og det er jo bra hun sover godt på natta.

Lykke til videre med lykkepillen.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, MollyC skrev:

Jeg tenker at i løpet av en uke eller to vil hun være vant til lydene i hjemmet deres, kanskje før. Vet ikke hvordan dere bor,  men oppdretter bor vel landet og der er det helt andre lyder enn i en by eller tettsted.

Det er ikke alle løver som sover noe særlig i løpet av dagen, kan være bare noen minutter av gangen og det er jo bra hun sover godt på natta.

Lykke til videre med lykkepillen.

Takk! Jeg blir bare svett når jeg leser at valper skal sove 18-20 timer...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Prøv å ta et par dager med litt mindre aktivitet? Et par dager i uken med kun morgen og kveldstur, og bare lett mental aktivitet inne? Jeg håper/antar dere ikke går til et nytt område for miljøtrening eller nye ting hver eneste dag, det hørtes ihvertfall for mye ut. Isåfall ville jeg trappet ned det, og dratt til nye steder maks et par ganger i uken. Det høres jo ut som han koker litt, jeg tror det beste du kan gjøre, utenom å ha ham i kort bånd, er å forutse når dette skjer. På meg virker det som det typisk skjer etter en stund med snusing og sosing. La ham snuse og sose en kort stund, kort nok til at du er sikker på at han ikke klikker, og så ta ham inn og jobb litt med ro og kontakt. Korte økter med det kan du uansett med fordel legge inn på tur, så han lærer at det går an å slappe av på tur også. Kanskje må du avslutte og gå videre med kort bånd etter den første økta i starten, så kan du gi ham flere snuseøkter etterhvrt.
  • Nå er jeg litt rådvill - han har blitt ti måneder, og jeg trodde det verste av hormoner hadde gitt seg. Vanligvis på morgenturen har vi ei fast rute hvor han surrer rundt i langline og søker litt etter godbiter eller bare snuser. Vi har storkost oss med dette, men de siste par dagene har han plutselig skutt fart, regelrett klikket og ender opp med å hoppe på meg og henger i armene og hendene mine. Jeg kan ikke snu meg bort og ignorere, for han biter virkelig. Jeg ender opp med å måtte få tak i selen og legge ham i bakken så jeg kan få kontroll på ham. Kommando nytter ikke i det hele tatt da han ikke hører på meg. Får jeg byttet over til vanlig kobbel, er han vanlig hund igjen og går for det meste fint. I går tenkte jeg å teste litt, for å se om det var stress og/eller mangel på tydelig forventing fra meg: Vi gikk tur i stromen som var her på østlandet. Han i kort kobbel og det gikk fint. Stresser litt i vinden, alle blader skal helst fanges, og sikkert litt stressende med alle luktene som vinden virvler opp. Etter om lag førti minutter kom vi til en inngjerdet plass og jeg slapp ham. Da snuste han litt og surret, men det sekundet jeg da gikk bort til ham og sparket forsiktig i bladene hoppet han på meg og begynte å bite. Jeg tolker det litt som at han ikke vet hvordan han skal håndtere stress, eller at han ikke vet hva han skal gjøre med all energien han holder igjen når han går i kort bånd. Det er ganske fortvilende siden vi har hatt det så fint med langline og innkalling har fungert så bra. Han skal til dyrlegen i dag fordi han haltet litt for et par dager siden, og det var etter dette at bitingen begynte, for å få sjekket om det er smerte som gjør dette, men hvis ikke det er det, så vet jeg ikke annet råd enn å ha han i kort bånd fremover og bare glemme å la han løpe løs og kose seg. Noen hintet litt til at jeg kanskje overstimulerer han, så legger ved dagsrytme: Morgentur 08.30: 40-50 min i park med langline hvor han snuser og går litt godbitsøk. Ikke noe kommandotrening eller noe, bare kos. Sover et par-tre timer før vi da tar "langturen" vår rundt 12.30, som gjerne har vært å gå til et nytt område for miljøtrening. En til tre timer (alt etter som hvor vi drar) Ettermiddagstur rundt 40 min mellom 18-20. Da holder vi oss i nærområdet og er som regel og surrer i langline.    
  • «Heldig» som møter flexifolk i det minste, møter sjelden folk med verken bånd eller kontroll på hundene sine... (En smule overdrevent, men ikke mye med en gang vi går litt unna trafikken.)
  • Passeringer med to hunder er mye mer utfordrende enn jeg klarte se for meg.. Milo knurrer (ikke noe mer lyd enn det) på andre hannhunder i bånd. Hvis jeg ser hunden langt nok ifra og vi får grei avstand så går det helt fint, men liker ikke andre hannhunder i bånd tett oppi seg. Dette har jo unghunden fått nyss i og svarer med samme mynt, bare han slenger på bjeffing også. Hos unghunden er det nok hovedsaklig at han koker i topplokket litt - men er så vanskelig om vi treffer noen tett på eller rundt svingen😱 Med avstand til møtende hund er dette ingen sak! Også kanskje hvis folk klarer å bruke øyne å se at vi trener - istedenfor å la flexilina suse...
 • Nylig opprettede emner

×