Jump to content
Hundesonen.no

Kveldsurolig unghund

Recommended Posts

Vår 11 mnd gamle Australsk Cobberdog er veldig urolig, stresset og masete på kvelden. Han var det også som valp, frem til 5 mnd. Roligere frem til 8-9 mnd, og nå i puberteten har det gått seg skikkelig på igjen. Kveldene blir veldig krevende, og noe vi nå gruer oss til. Legging og nattesøvn, som alltid har gått greit, har også blitt vanskeligere. Han bruker nå 15-20 min m piping/bjeffing før han blir rolig på soveplassen sin. Men dette «står vi i».  
Men kveldene, når vi ønsker å sitte rolig i sofaen og slappe av, er altså utrolig krevende. Vi både håper og tror det går over, men det kan ta noe tid er jeg redd. Han har ikke finnet en fast Roplass på teppe el seng. Spretter bare opp og vil til oss. Kan invitere til bite i jakke-erme-lek på mannen min. Vilter. Vi har nå prøvd ulike varianter av når vi går kvelds-tur og lengde på turen, med tyggebein og uten tyggebein osv. Ingen forskjell virker det som. Når han var valp jobbet jeg litt med å holde han litt fast i fanget, og belønnet m godbit og brukte rooolig-ordet. Det virket i noe grad da. Kanskje gjeninnføre det? Han er forøvrig en fin kar ellers. Veldig rolig og fin hund på dagtid. Veterinær mener han er en skikkelig smarting. 
Ønsker innspill på å få han rolig på kveldstid. Nedtrapping til legging. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvor mye og hva slags aktivitet får han ellers? 

Det er jo en blanding av aktive raser dere har fått dere, labradoren kan jo være en liten håndfull som unghund, især hannene. Ikke at det er noen trøst akkurat. 😅 

Hva gjør dere når han maser/er urolig på kvelden? Dvs. hvilken respons får han på det?

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ville jeg iallfall satt frem en hundeseng eller lignende, og lært han å gå å legge seg der, på kommando, og at det ikke er lov å reise seg og stresse rundt når han først har fått beskjed om å gå å legge seg. Ikke la han velge hvor han skal ligge selv hvis han ikke har en fast plass han liker.  Dette krever jo mye trening, tålmodighet, og at hunden har fått all stimuli den trenger i løpet av dagen, så han ikke har masse energi. Men det er en veldig fin kommando å ha inne. Det kan også være lurt å feks prøve noen søksøvelser på kvelden før dere skal inn og slappe av. Dere kan feks kaste tørrfor utover på plenen, eller gjemme godbiter. Søksøveler er mentalt slitsomt og rolige øvelser som de fleste hunder ikke blir oppspilt av. Og husk at hunden leser og tar etter deres energi, om dere blir stressa og oppgitt over at han er stressa så blir det fort en ond sirkel. Vær alltid så rolig som mulig, men bestemt. Og sørg for at all leking og lignende alltid skjer ute, så hunden ikke har noen forventninger til at det skal skje noe gøy inne, men venner seg til at inne er det ro som gjelder. 

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for gode innspill. Jeg har tenkt på det med egen seng til han, og jobbe med tålmodighet i fhld til å venne han/roe der. 
Godt innspill det du skriver om eget stress i oss og overføring til hunden. I går var jeg alene med han og jeg var veldig rolig. Vi hadde en helt annen kveld. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg ville ikke nødvendigvis belønnet med godbit der, fordi det ofte gjør at hunden vil jobbe for å få flere godbiter. Men noe å tygge på som varer litt kan være greit. I starten kan du godt sette deg ned sammen med ham og kose på ham der.

Hvis du tenker å bruke "ligg" som kommando andre steder ville jeg vurdert å bruke noe annet, som "plassen din", "(gå i) senga" e.l.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, jeg bruker «gå og legg deg». Og jeg belønner ikke med noe mer enn «bra». Men pass på å snakk rolig og, så ikke stemmen din gjør han gira 😄 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×