Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Introdusere to hannhunder for hverandre

Recommended Posts

Hei hei,

I sommer kommer endelig min kjære hund (Norwich terrier) som har bodd sammen med foreldrene mine mens jeg har studert. Jeg har en samboer som har en hund fra før (Cavalier king charles) og vil så gjerne at de to skal komme overens. Jeg er litt bekymret ettersom min hund er litt aggressiv mot andre hannhunder etter han ble angrepet en gang, og vil gjøre ting riktig slik at det kan gå så bra som mulig. Samboeren sin hund er veldig grei når det kommer til andre hunder, men det har hendt at han tøffer seg hvis en annen hund bjeffer eller "prøver seg". Jeg tenkte at det kanskje kunne gå an å ha munnkurv på hundene, og la de finne ut av hverandre uten bånd? Med bånd? Eller at den ene hunden står i et bur? Er interessert i å høre hva du/dere tenker. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dropp for all del munnkurven! Uten mulighet til å forsvare seg risikerer du å gjøre det verre.

Det aller beste hadde vært om din hadde fått noen dager til å slå seg til ro i leiligheten uten den andre der, om det er mulig at han bor hos noen andre litt. Når de skal møtes ville jeg gått en god tur sammen i bånd, med god nok avstand til at din føler seg trygg og ikke reagerer på den andre. Selv om de trekker mot hverandre og logrer, så ikke la de hilse i bånd.

Prøv å lese hundene og se når de slapper av rundt hverandre, og snuser og gjør andre ting uten å være så opptatt av den andre. Da kan dere vurdere å slippe de sammen løse, uten noe bånd, men følg godt med.

Når dere så skal inn, pass på å ha god avstand og kontroll på hundene. Det er fint om det er mulig å holde de avskilt, også ute av syne for hverandre, ved behov. Og ikke la de være alene sammen uten tilsyn de første par ukene, uansett hvor bra det ser ut til å gå. La de bli vant til å bo sammen og lære å slappe av rundt hverandre. Mat adskilt.

Hvor gamle er de?

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hadde nettopp lignende problemstilling. Vi har gått tur med de i bånd ganske lenge, så etterhvert sluppet de på tur. Slipper da når begge er rolige og snuser/ikke er så opptatt av den andre. Men vi er hele tiden på og klar til å bryte inn om det skulle oppstått noen uheldige situasjoner. Inne har vi den ene bundet mens den andre er løs (han ligger bare i sofaen uansett) og den tredje er bak kompostgjerder (valpen i hus - han ligger å sover overalt så klarer ikke passe godt nok på). 

De blir nok aldri bestevenner, men målet er at de kan være i samme leilighet løse uten dårlig stemning! De er fortsatt litt knurrete og teite i bånd, men vi vet jo de er greie sammen løse. Så tror båndet skaper litt spenning.

Edited by Miloficent

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Separasjonsangst kan oppstå hos alle raser, men noen raser er vel mer plaget med det enn andre. Hvordan det er med dsg vet jeg ikke, men det kan sikkert andre si noe om. Det som slår meg er om dere har kommet til rett oppdretter. Det høres ut som oppdretteren mener hundene hen avler må forventes å ikke tåle å være alene hjemme en arbeidsdag. Da bør hen for det første slutte å avle på de individene og for det andre ikke vurdere å selge til noen som har en normal arbeidshverdag. Tenker nå jeg. Har dere hørt hva andre oppdrettere av rasen sier? Har dere spurt den aktuelle oppdretteren helt spesifikt om hva hun tenker om at hunden må - som de fleste hunder tross alt må - være alene hjemme på dagtid? Eller kan det ha vært noe hun sa litt sånn i forbifarten uten å tenke seg helt om (noe lignende sies om mange raser - de fleste klarer likevel greit å være hjemme når flokken er på jobb).
  • Personlig foretrekker jeg halvautomatikk når jeg bruker speilrefleks. Enten blenderprioritert (oftest benevnt med en «A») eller lukkerprioritert automatikk. Du bestemmer altså hvilken blender eller hvilken lukkertid du ønsker, kameraet fikser resten.  Blenderprioritert bruker jeg når jeg ønsker å styre dybdeskarpheten, lukkerprioritert ved mye bevegelse. I praksis er jeg mest opptatt av å styre dybdeskarpheten, så jeg forsøker det først ved å bruke blenderprioritert ved den blenderen som gir meg ønsket dybdeskarphet og ser om jeg får rask nok lukkertid til å fryse bevegelser dersom det er aktuelt. Ellers støtter jeg å skyte i RAW-format, da kan man redde både overeksponerte og undereksponerte bilder mye bedre i etterkant. Angående ISO så kan den gjerne stå på auto, men man må være klar over at dersom kombinasjonen av andre faktorer (blender, lukker og mengde lys) gjør at ISO må skrus opp, så kan man ende opp med bilder med mye støy i. Så hold et øye med den. Nyere kamera gir vel ofte bra resultater opp til 800, kanskje 1600 for dyrere modeller (og 3200 for de aller beste full frame-kameraene) - eldre kan begynne å produsere mye støy allerede ved 400 og i alle fall 800. For generell redigering kan jeg tipse om GIMP - helt gratis Photoshop-wannabe. Noen synes det er litt tungvindt, men det har blitt bedre i det siste og er dessuten mye snakk om vane. Det finnes en uhorvelig mengde med tutorials for GIMP på nettet uansett hva du måtte ønske å gjøre.
  • Det viktigste med en hund som ikke står i ro er lukkertia
  • Haha! Bra du slapp unna den, da 😂 Mm, har møtt en som er veldig kul, men må nok møte flere ja 😊 Hvert fall hvis følelsen varer, for jeg pendler veldig mellom ganske forskjellige raser for tida. Bra jeg ikke trenger å bestemme meg raskt 😂
  • Du burde prøve å treffe en mudi da. For å se om det er en rase du kan like. Vi kan alle skryte våre raser opp i skyene, men det beste er å faktisk treffe et individ (eller flere).
   Jeg fant en veldig sjelden rase som jeg vurderte sterkt å kjøpe. Leste masse fint om rasen. Det endte med at en treningsvenninne reiste til utlandet og kjøpte en. Så da fikk jeg treffe en i virkeligheten. Heldigvis, for nå vet jeg med sikkerhet at det var ingen rase for meg 😅👍 (det var ikke en mudi altså) 
 • Nylig opprettede emner

×