Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Klikkerkurs i Follo-/Osloområdet

Recommended Posts

Hei!

Vi tenker på å flytte til området Ski/Ås, og jeg lurer på om det er noe miljø for klikkertrening i området. Jeg får snart en valp og har en lidenskap for læringspsykologi, så jeg vil gjerne ha instruktører som virkelig holder seg til teorien og gjennomfører denne i praksis. Om jeg må til Oslo for å finne det, er det også aktuelt.

Tips til klubber eller andre arenaer hvor jeg kan finne dette? 😊

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Absolutt! Både Catch og Canis har instruktører i området. Canis har også en avdeling med innelokaler på Skedsmo, om du vil kjøre litt ("Osloavdelingen").

Lisa på Canis tror jeg ikke har veldig mye kurs, men Ane hos Catch holder ihvertfall kurs innimellom, hovedsaklig valpe- og lydighetskurs tror jeg.

Mon tro om det ikke er en podenco-oppdretter i "Østfold" et sted også? Altså ikke langt unna. Mener å huske det.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk, så bra! Hvordan er det med båndtvang mellom Oslo og Ås? Det heter vel Østmarka. Er det friluftsområder med uberørt natur og lite folk, eller må man regne med opptråkkede stier og horder av mennesker? 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oslo kommune har ihvertfall "vanlig" båndtvang, det vil si mellom april og august. I denne perioden er det som sagt friområdene som gjelder, du finner kart på kommunens nettsider. Om man gidder å gå litt av veiene og et stykke ut i marka så kryr det ikke av folk, men du bør ha kontroll på hunden din om den skal være løs. På utfartsstedene og populære turområder (Skullerud, Rustadsaga, Østmarkskapellet, rundt Nøklevann osv.) er det "alltid" folk og hunder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant, takk! Ut fra hva jeg kan lese ser det ut til at «vanlig» båndtvang gjelder Østmarka også, tenker da sørøst mot Ski. Men er ulv et problem man burde bekymre seg over før man slipper en liten hund løs der?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei, jeg slenger meg på de vanlige spørsmålene om omplasseringshund. Siden turismen er nede med brukket rygg har jeg fått overtatt en gammel sledehund. Alaskan husky. Jeg er klar over at det ikke er den enkleste rasen å ha med å gjøre.  Hunden er en seks år gammel hannhund som har blitt kastrert for mange år siden. Han er veldig underdanig, og redd det meste. Det går etter hvert greit å være innendørs, men han sliter litt med å være alene. Dette trener vi på.  Jeg tenkte det kunne være lurt å bygge litt selvtillit med mental trening (for han kan absolutt ingenting). Problemet mitt her er at han virker ikke interessert i godbiter i det hele tatt. Jeg blir dermed litt i beitet for hvordan jeg skal trene han når jeg ikke har noe å motivere med. Har dere noen tips?  Han er jo som nevnt redd for alt og alle ikke minst folk og hunder. Tror dere det er håp om å få han litt mer trygg mot andre hunder etter hvert, når han er såpass gammel? Jeg kommer etter hvert til å må ha han sammen med andre hunder...  Andre tips? 
  • Jeg merker egentlig ikke noe annet enn at hundetreningene er avlyst. Ellers er vi stort sett hjemme uansett, og turene går som normalt. Men jeg er fortsatt i jobb, så hverdagene er stort sett de samme. Må dog forberede meg på å måtte jobbe mer etter hvert, det arbeides med ny turnus nå. Men det vil nok ikke påvirke hunden noe særlig, siden hun enten er hjemme med samboeren min, eller så passer foreldrene mine henne mens jeg er på jobb.  På jobb merkes det godt, da. Men hjemme merkes det minimalt. 
  • Positivt for meg er mer tid hjemme og mer tid til turer i skogen på dagtid. Har hjemmekontor og kan tilpasse litt når på dagen jeg jobber, så det er lettere å komme seg ut på skikkelige turer. Tror Mio setter pris på selskap på dagtid også, selv om han stort sett velger å ligge for seg selv. Også syns jeg faktisk at man får bedre tid til og kanskje fokus på å sette pris på de små tingene. Jeg har bestilt blomster hjem, skal begynne på langvarig brettspill med samboer og har begynt på genser i mønsterstrikk på pinne 3 - ting jeg sjelden tar meg tid til i "den hektiske hverdagen" til vanlig. Skal prøve å ta det med meg videre selv når dagene går tilbake til det mer normale! Det tyngste for meg personlig er at all idrettsaktivitet er avlyst, som innebærer at NM ikke ble gjennomført. Det var en skikkelig knekk etter å ha forberedt seg gjennom en hel sesong, fire - seks dager i uka siden slutten av august sammen med laget, og påvirket humøret og motivasjon til å drive med noe som helst en liten stund. En god nummer to at alle kurs og treningsgrupper er avlyst, jeg hadde meldt oss på flere kurs i vår som jeg gledet meg veldig til. Har heldigvis funnet noen alternativer online, men det er jo ikke det samme som å treffe andre hundefolk både for trening og sosialt.  Sporet litt av fra bare hundehold, men det påvirker jo hele hverdagen dette. 
  • Det må jo være tidenes beste "få folk til å holde avstand og ikke slippe hunden bort kommentar" : Jeg er smittet!! 
   Nesten så jeg skulle ønske jeg bodde slik til at jeg fikk testet 😂 (og håper folk skjønner spøken her inne) 
   Her er lite forandret- vi bor nesten på fjellet og ikke er det noe organisert trening og konkurransesesongen min begynner ikke før tidligst i mai- kommer sikkert til å merke det etterhvert da- men det får man leve med.
   full vinter og greier her. er ufør, så hjemme er jeg uansett, så vi tar alt med knusende ro.
  • Tusen takk, ja det er veldig deilig med frisk hund:) Positive: hverdagen min er ikke så ulik. Jeg har hunden, tak over hodet, mat og masse bøker å lese på. Negativt: jeg er demotivert, lat og savner treningskameratene mine.
 • Nylig opprettede emner

×