Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Erfaring med Islandsk Fårehund

Recommended Posts

Noen her dom har erfaring med Islandsk fårehund?

hvor mye aktivitet trenger dem? Og hvor mye bjeffer dem? Er dem så ekstreme som mange sier?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg hadde en islandshund/islandsk fårehund,  den ble 14 år gammel. Det var en hund med mye lyd... VI ble fortalt at vi kunne lære hunden å være stille. Det klarte vi ikke.  :) Det var en smart,  lettlært hund - ikke veldig  krevende mtp aktivisering, en god tur om dagen og litt hjernetrim. Som jeg ser det er det med lyd den mest negative siden ved islandshunden, foruten lyd er det en veldig trivelig rase!

Det sagt har jeg møtt islandshunder på gata i København. De var veldig stille, mente eieren.  Min hund hadde i samme miljø nok laget mye lyd, så eieren snakket nok sant. Men et par år var vi på NISK spesialutstilling for å titte og det var en del hunder der som lagde en del lyd.  Ta kontakt med flere islandshundeiere og hør hva de sier. Jeg har tross alt bare hatt EN hund av den rasen. 

 

 

Edited by Meg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå har jeg ikke direkte erfaring med rasen, men har bodd på Island i 27 år og har møtt mange av rasen. På utstillinger er de veldig vokal og de har nok et rykte på seg på Island for å være "bjeffere", de har blitt mindre populær de siste årene blant bønder som kun bruker BC eller BC blandinger, sjelden at du ser en Islandsk fårehund på en gård. Oppfatter dem mer som selskapshund i dag enn brukshund (hvert fall på Island), det er så klart noen som konkurrerer i agility eller lydighet, men ikke ofte man ser dem på banen. Men for noen nydelige hunder, spesielt når de er langhåra ❤️ Jeg vet om et par oppdretter på Island men ser på hjemmesidene at de færreste har hjemmesider på engelsk, så med mindre du er veldig oppdatert på gammel norsk så er det kanskje lurt å ta kontakt med norske oppdrettere :)

Lykke til :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×