Jump to content
Hundesonen.no

Hunderom/tips til interiør

Recommended Posts

Hei! Lurer på om noen ønsker å dele sine løsninger til interiør og hunderom med meg. Jeg skal lage eget hundesoverom, og et eget rom med stellestasjon (stellebord først og fremst), og vil gjerne ha litt inspirasjon hvis noen har laget dette selv.

Jeg har lyst til å lage egne senger/små avdelinger til hver hund på samme rom som skal være deres soverom. Som kan fungere som en soveplass om natten og når de skal være alene hjemme, da de ikke skal gå løse sammen innendørs når jeg ikke er tilstede. Ellers er de naturligvis løse sammen med meg og har fri tilgang på huset. Vil ikke at sengene/områdene det skal se ut som hundebur. Det skal også være behagelig for hundene å være der.

Gjerne forslag til praktiske løsninger i forhold til lagring av hundeutstyr og matstasjoner. Både selvlagd og ting man får kjøpt ferdig er aktuelt. Pynt/interiør med hundetema er også fint å få inspirasjon til.

Blir kjempeglad for bilder om noen har det også :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

hunderom2.thumb.jpg.cbd04c6a156e246a24b008006fe32c27.jpg

Her er mitt hunderom. Varmekabler i gulv, luke med utgang til stor hundegård, hundedusj og en del oppbevaringsplass. Mitt favorittrom ❤️  Andre etasjen kan stenges slik at jeg kan skille hundene om nødvendig. Jeg ville også unngå at det så ut som bur (og ville dessuten ha god plass), så jeg har brukt plexiglass og bjørkestammer. Trapp er hylle fra IKEA, med antiskli-gummi oppå, og gulvet i andre etasje er to benkeplater fra IKEA, som gir en størrelse på ca 130x200cm. Sengene er fra Canelana. 

 

Edited by borderen
 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, borderen skrev:

 

Her er mitt hunderom. Varmekabler i gulv, luke med utgang til stor hundegård, hundedusj og en del oppbevaringsplass. Mitt favorittrom ❤️  Andre etasjen kan stenges slik at jeg kan skille hundene om nødvendig. Jeg ville også unngå at det så ut som bur (og ville dessuten ha god plass), så jeg har brukt plexiglass og bjørkestammer. Trapp er hylle fra IKEA, med antiskli-gummi oppå, og gulvet i andre etasje er to benkeplater fra IKEA, som gir en størrelse på ca 130x200cm. Sengene er fra Canelana. 

 

Wow, dette var kult da :-D Takk for tips!! Behandlet du bjørketrærne noe før du tok dem inn? Er de bare montert med skruer eller hvordan ordnet du dette? Det var innmari smart og plassbesparende slik i høyden. Dette kunne jo blitt fin hems/vanlig seng til barnerom også kanskje i tilfelle man etterhvert skal selge huset. Så blir det ikke så begrenset til hunderom, er jo ikke alle som vil og trenger det når de skal kjøpe hus. Har du satt pleksiglasset på innsiden av bjørkene?

Og har du et ca budsjett for hva det kostet å lage en slik løsning? Hvor har du kjøpt pleksiglasset?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
5 hours ago, Lollipoppen said:

Wow, dette var kult da 😄 Takk for tips!! Behandlet du bjørketrærne noe før du tok dem inn? Er de bare montert med skruer eller hvordan ordnet du dette? Det var innmari smart og plassbesparende slik i høyden. Dette kunne jo blitt fin hems/vanlig seng til barnerom også kanskje i tilfelle man etterhvert skal selge huset. Så blir det ikke så begrenset til hunderom, er jo ikke alle som vil og trenger det når de skal kjøpe hus. Har du satt pleksiglasset på innsiden av bjørkene?

Og har du et ca budsjett for hva det kostet å lage en slik løsning? Hvor har du kjøpt pleksiglasset?

Takk! Ja, jeg synes det fungerer godt å utnytte høyden sånn. Det er totalt 240cm under taket og jeg har satt "hemsen" på ca 110 cm over gulvet. Den ligger oppå en ramme som jeg har skrudd fast i veggene. Det er veldig lett å demontere og fjerne dersom jeg vil bruke rommet til noe annet, så om jeg skulle solgt så hadde jeg bare løsnet platene med 4 skruer og løftet de vekk, og så skrudd løs rammen fra veggen og sparklet igjen skruehullene, og vips, så er rommet helt normalt igjen på 15 min arbeid :)
 

Bjørkestammene har jeg splittet i to på langs slik at de ikke ble så tykke/tok mye plass. Plexiglasset er skrudd fast i stammene. 

Å bygge denne "hemsen" koster ikke stort. Kanskje 900 for trappa, 2x900 for benkeplatene, 200 for plekxiglass + noen plankebiter og skruer. Hele hunderommet er bygget fra bunnen av i et nybygg, så det tør jeg ikke tenkte på en gang hva det kostet med varmekabler og det hele...!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Følger denne og håper flere har lyst til å dele 😊 Vi ser etter hus nå, og planen er å få til et hunderom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det første er definitivt det mest normale for valper og gårdshunder. Og jeg håper ikke innlegget mitt kan tolkes til at dere ikke skal la valpen sove på fanget eller ha nærkontakt, for det er superviktig! Men jeg for min del synes også det er ganske slitsomt med hunder som må ligge inntil/i nærheten for å sovne, alltid, det er ikke alltid det er praktisk. Selv om det er veldig koselig. 😍
  • Ikke umulig at hun kan campe hos oss 😊 Skal sjekke turnus og alt annet praktisk. 
  • At vi fortsatt setter av tid til alenetrening er ihvertfall viktig, slik jeg forstår dere. Jeg må prøve meg litt fram for å finne ut hvordan han reagerer hvis ikke han får et fang å sove på. Foreløpig er jeg usikker på om han bare elsker nærhet, eller om han er redd for separasjon. Håper sterkt på det første. Tusen takk for alle de gode svarene og erfaringene dere deler! 
  • Min klarer helt fint å slå seg til ro hvor som helst, selv om fanget er den foretrukne liggeplassen. Jeg tror nok heller det handler om å lære hunden trygghet i alle situasjoner, og jeg tror ærlig talt ikke at den blir noe tryggere av å ikke få lov til å ligge på fanget/soverommet.
  • Hvis hundene her får velge, deriblant en valp på 4 mnd, ligger de gjerne klint inntil og oppå meg når de skal sove. Ingen av dem har det minste snev av separasjonsangst. Jeg tenker at hvis man skal se etter tegn på separasjonsangst, må man se på hvordan valpen reagerer når man ikke gir den nærhet. De fleste valper og hunder vil ha nærhet, man kan først snakke om tegn på separasjonsangst hvis valpen ser ut til å oppleve det som svært stressende å miste denne nærheten til eieren. Nå skriver du ikke så veldig mye om hvordan valpen din er, men ut fra det du skriver høres dette ut som en helt normal valp. Jeg har hatt hund tidligere med separasjonsangst og hun taklet definitivt ikke 5 minutter alene som 11 uker. Dersom jeg forsvant bak en dør eller rundt et hjørne reagerte hun med full desperasjon, hun hylte og styrte på til jeg kom tilbake igjen. Det var ikke nøye om jeg var borte et sekund eller et par minutter. Hun søkte seg svært sjeldent på eget initiativ til andre rom enn der jeg var. Hun kunne heller ikke hvile uten at jeg var i umiddelbar nærhet og hvis jeg forflyttet meg rundt i huset for å gjøre diverse ærend klarte hun ikke roe seg ned. Til sammenligning er valpen jeg har nå en normalt trygg valp. Hun kan sitte lenge ute alene og jeg kan gå inn i et annet rom og lukke døra uten at det er noe stress. Hvis jeg blir lenge i et annet rom (20min +) kan hun komme å banke litt på døra, men så går hun og finner på noe annet. Hun sutrer litt når jeg går ut av huset uten henne, men hun er ikke stresset og gir seg etter noen minutter. I bilen er hun som din, klager i begynnelsen før hun legger seg ned. Tenker alt dette er helt normal valpeadferd som går seg til med mengdetrening. Akkurat dette med å legge seg alene er noe som har kommet over tid hos min. Da hun var 8-10 uker lette også hun etter et fang når hun var trøtt, mens nå kan hun gå og legge seg alene dersom jeg er opptatt andre steder i huset. I og med at valpen din sover i egen seng på natta, tyder det jo på at valpen fint kan ligge for seg selv hvis den får mulighet. Med mindre valpen ikke klarer å sove på dagtid uten at det er et fang tilgjengelig, tenker jeg at dette ikke er noe å trene på.
 • Nylig opprettede emner

×